Ревю на пералня Slim LG F2WT4S6AIDD


LG F2WT4S6AIDD е slim пералня с елегантен дизайн и много ниска консумация на енергия. Широката гама от програми, Wi-Fi връзката и съвременните технологии правят тази пералня много добър избор за домове с по-малки пространства.

LG F2WT4S6AIDD

LG F2WT4S6AIDD

Пералня Slim LG F2WT4S6AIDD, 6.5 кг, 1200 об/мин, Клас Е, AI Direct Drive, Steam, Smart Diagnoisis, WiFi, Бяла

 

Ефективното използване на наличното пространство е много важно, особено ако живеете в къща или апартамент с ограничена площ. За такъв дом ще ви трябват домакински уреди с компактни размери, като тънка (slim) пералня. Този тип перални са с дълбочина 45-50 см, което позволява да се монтират в ниша в коридора или дори в по-малки бани например. Малкият размер обаче означава и по-малка товароносимост, като такъв модел е подходящ за хора, живеещи сами или за семейства до 3 члена. По-долу ще ви представим слим перална машина от ново поколение, която се произвежда от южнокорейската компания LG.

LG F2WT4S6AIDD е slim перална с модерен дизайн с голям люк с дебела рамка и стъкло с черен оттенък. Люкът се отваря под широк ъгъл от 150 градуса, като по този начин позволява товарене на по-дебели дрехи или по-обемни завивки и спално бельо. Този модел има дълбочина 47 см и стандартна ширина и височина (съответно 60 и 85 см), а резервоарът с обем 42 литра, предлагащ капацитет на зареждане от 6,5 кг пране.

Тази пералня LG е оборудван с високоефективен инверторен мотор и иновативната технология с изкуствен интелект на LG AI Direct Drive Inverter за изчисляване на консумацията на водата и на вида тъканите при всяко пране. Освен това Direct Drive барабанът работи без ремък, която намалява нежеланите вибрации и шума. Тези иновативно технологии определено спомагат и за по-ниското потреблението на енергия.

Благодарение на тях уредът постига ултра тиха работа от 55 dB при пране и 74 dB при центрофугиране, като отговаря на най-високите стандарти в своя клас.

Инверторният мотор има отлична устойчивост и  е сертифициран да работи минимум 20 години с обявена 10-годишна гаранция от производителя.

Максималният капаците на зареждане на пералнята е 6.5 кг, а скоростта на въртене е 1200 оборота в минута.

Може да регулирате скоростта на оборотите в зависимост от вида на прането в диапазона от 400 до 1200 оборота в минута.

Управление

LG F2WT4S6AIDD

Контролният панел съдържа хромиран въртящ се селектор за избор на програма за измиване, 2 малки бутона за пускане и спиране, стоп и пауза и цифров дисплей със сензорни бутони за различни функции и опции, чрез който можете:

  • да следите оставащото време на зададената от вас програма;
  • да настройвате желаните от вас температура и обороти;
  • с помощта на функцията “Add item” да спирате на пауза зададената от вас програма и да добавяте пране.

Отляво на контролния панел има чекмедже с 3 отделения за поставяне на твърди и течни почистващи препарати, както и за омекотител.

Резервоара на пералнята е направен от топлоустойчив материал и полипропилен, а барабана от неръждаема стомана е с капацитет 42 литра.

Люка е с диаметър 30 ​​см с отваряне до 150 градуса, което го прави достатъчно удобен за използване.

Основни функции 

Тази пералня LG на първо място е оборудвана с най-новата иновация на корейския производител мотора с изкуствен интелект наречен AI Direct Drive Inverter. AI DD не само изчислява теглото на дрехите, но също така идентифицира типа на тъканите и независимо избира оптималните движения за всяко пране. Доверете се на изкуствения интелект – това гарантира перфектната грижа за вашите грижи с всяко едно пране.

Благодарение на уникалната технология на LG 6 Motion Direct Drive, пералнята може да извършва комбинация от различни движения на барабана в зависимост от избраната програма за изпиране, съчетани с контрола на скоростта на центрофугата. Тази технология ви гарантира перфектни резултати при всяко едно пране.

6 – те вида движения позволяват персонализирано изпиране на всеки вид тъкан и неминуемо предлага по-добри резултати.

Функцията наречена Spa Steam предлага истинско „SPA лечение“ на тъканите на вашите дрехи.

Технология използва силата на парата, генерирана от котела, която позволява на детергентите да действат в дълбочина на материалите и успява да премахне неприятните петна и миризми.

Парата успява да премахне ефективно следи от: козметика, шоколад, мазнини, масло, сладолед и дезодорант.

Функцията на Steam Antibacterial разрушава бактериите чрез стерилизация при 100 ° C за няколко секунди. Чувствителните материали също могат да се възползват от стерилизиращата функция, чрез излагане на по-ниска температура от 100 ° C, но с по-продължително действие.

Тази функция се използва по време на нормалния цикъл на пране, за да се увеличи ефективността на пералнята, като се поддържа постоянна вътрешна температура.

Уреда разполага с функцията Child Lock, предотвратяваща случайно изключване или промяна на програмата от деца. Това позволява на децата да играят спокойно до пералната машина, без да бъдат под постоянно под наблюдение.

С технологията NFC може да изтеглите следните нови програми: Wool (Вълна), Baby Care (Грижа за бебето) или Cold Wash (Пране със студена вода). След това можете да ги използвате  просто като докоснете телефона със символа NFC Tag On на пералната машина.

Освен това технологията NFC се използва и за интелигентна диагностика, която помага на потребителя бързо и ефективно да идентифицира почти всеки малък проблем, преди той да стане сериозен. Всички тези операции са обяснени подробно в техническото ръководство приложено към уреда.

Допълнителни функции

Пералнята образува до 30% по-малко гънки, които се образуват във фазата на дехидратация, изчезват благодарение на използването на пара през целия цикъл.

Уреда е снабден и с керамичен нагревател, който предоставя по-добра защита срещу корозия.

Специалния дизайн на барабана – Vario Soft създава оптимални условия за пране, като се грижи за запазването на тъканите на прането.

LG има две системи, които помагат за намаляване на вибрациите и шума.

Първата е специалният дизайн на страничните стени на пералната машина. А електронно балансиращата система, разпределя равномерно прането вътре в пералнята. Тези системи намаляват значително нивата на шум и вибрациите по време на работа на машината.

Чрез специални сензори свързани към процесора на пералнята интелигентната система за пране автоматично разпознава теглото на прането, като добавя точно количество вода и перилен препарат.

Отложеният старт ви позволява да настроите старта на пералнята от 3 до 19 часа.

Смарт функции

С технологията ThinQ тази пералня е още по-интелигентна от дистанционното управление на прането до възможността за изтегляне на нови програми за пране. Може да взаимодействате с нея и да се възползвате от най-новите иновации чрез Wi-Fi свързаност.

А функцията Smart Pairing позволява на вашата пералня с изкуствен интелект да изпрати информация до вашата сушилня LG, която автоматично ще настрои перфектния цикъл на сушене, за да гарантира по-голяма защита на вашите дрехи.

Програми за пране

Можете да избирате между 14 предварително зададени програми сред които:

Бързата програма Turbo Wash може да изпира вашето пране перфектно само за 39 минути. Технологията 3D Multi Spray с многопосочни струи достига до всеки сантиметър струя до прането ви, осигурявайки дълбока чистота и перфектна грижа за вашите дрехи.

С Downloade Cycle може да запазите любимата ви персонализирана програма.

Програмата за Памук (Cotton) е с възможност за задаване на температура по избор: 20/30/40/60/95 ° С.

Програмата Микс (Mix) позволява изпиране на синтетични и памучни тъкани в един и същ цикъл на пералната машина.

От LG са подготвили и специална програма за Завивки (Duvet), проектирана за пране на юргани с ефективно отстраняване на акарите в тях.

Програмата за спортни дрехи (Sport Wear) ще ви помогне ако сте спортна натура и се нуждаете често от това да изперете вашите окаляни дрехи.

Цикълът Allergy Care използва вода и топлина, за да създаде пяна, която дезинфекцира дрехите, като едновременно с това им осигурява деликатно третиране. Това намалява с 99,9% алергените, като домашните акари, причиняващи алергия или дихателни проблеми. Подобрете качеството на живота си, като поддържате здравословна среда без алергени.

Може да избирате още сред програмите: деликатни, вълна, смесена, памук, спорт, одеала, синтетична програма, антиалергична, бельо, тихо измиване, лесно изпиране, памук+, бързо 30.

Енергийна ефективност

Пералня Slim LG F2WT4S6AIDD, 6.5 кг, 1200 об/мин, Клас Е, AI Direct Drive, Steam, Smart Diagnoisis, WiFi, Бяла

Това е пералня най-висок енергиен клас клас A+++, клас A на изпиране и клас B при центрофугиране.

Средната годишна консумация на енергия е едва 122 kWh, а тази за вода е 9240 литра.

*Консумацията е изчислена при 200 годишни цикъла на промиване при максимален капацитет и памучна програма 60 ° C.

Реалното потребление ще зависи от начина ви на използване на пералнята.

Енергийна ефективност съгласно най-новите европейски разпоредби е клас E.

Нашето мнение за продукта

Като заключение бихме казали, че това е високопроизводителна пералня, която включва най-съвременни технологии, които съществуват до момента. Моделът е изключително ефикасен при пране и премахва всички петна. Дизайнът на уреда е отличен, а цената му също е много конкурентна за екстрите, които получавате.

LG F2WT4S6AIDD

LG F2WT4S6AIDD

Пералня Slim LG F2WT4S6AIDD, 6.5 кг, 1200 об/мин, Клас Е, AI Direct Drive, Steam, Smart Diagnoisis, WiFi, Бяла