Ревю на двукрилен хладилник LG GSJ961NEBZ


LG GSJ961NEBZ е идеалният избор за вас, ако търсите голям хладилник от типа Side by Side с красив дизайн, много функции и много добра цена.

Основни функции на хладилник LG GSJ961NEBZ

LG GSJ961NEBZ е оборудван с най-съвременни технологии, сред които и с мощен компресор оборудван с електромагнитен вентил, който позволява независимото функциониране на двете зони. Той е идеален е за голямо семейство с различни хранителни предпочитания.

Чистия максимален капацитет на модела е 600 литра, като хладилника притежава 405 литра, а фризера 195 литра.

Дизайнът на модела е много добър, като иноксовото покритие му придава усещане за стил и елегантност.

Управление

LCD дисплеят със сензорен тъч контрол е разположен на лявата врата над диспенсъра за вода.

Чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата в двете зони, които могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Подобен тип управление  стават все по-актуално, като измества остарелия механичен начин.

Контролните елементи на уреда включват:

  • Информация за температурата във фризера;
  • Информация за температурата в хладилника;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Система на размразяване

Забравете досадното размразяване – LG GSJ961NEBZ е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника/фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността й.

Този модел разполага с разработената от корейските инженери на LG функционалност Door-in-Door™.

Тя позволява по-лесен и бърз достъп до напитките и храните, от които се нуждаете чрез трите си рафта за съхранение и отварящата се отделно врата само за хладилника.

Усъвършенстваната тясна рамка на Door-in-Door™ осигурява 9% повече вътрешно пространство, а допълнителните рафтове предоставят повече възможности за подреждане на продуктите в хладилника, като същевременно се губи 46,5% загуба на студен въздух. Мястото е осветено и от ярка енергоспестяваща LED светлина.

Функции на хладилника

Хладилника разполага с полезен обем от 405 л. като разполага с две специални отделения за плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и други.

Хладилната част разполага с 4 термоустойчиви закалени стъклени рафта, които се почистват много лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Голямо предимство на този модел е, че 3-та позиция на рафта може да се коригира, колкото е необходимо.

В долната част хладилника разполага с отделения за зеленчуци и плодове, което ги поддържа свежи за дълго време.

Вътрешната част на хладилника се осветява изцяло от LED осветление, което консумираната 7 пъти по-малко енергия от обикновените крушки.

Уреда разполага и с диспенсър за вода монтиран на врата на фризера с капацитет на резервоара 4 литра. Добрата новина е, че не ви трябва водопроводчик за инсталирането на системата, тъй като тя не се захранва от водопроводната мрежа.

Хладилника поддържа постоянна температура през цялото време, особено след отварянето на вратата. Чрез едновременно охлаждане на множество секции и отделения храната остава свежа за по-дълго.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от лявата страна и е оборудван с три отделения.

Вратата на фризера се отваря с вградена хоризонтална дръжка. Големите отделения във фризера предлагат множество възможности за замразяване на месо, риба и зеленчуци.

Достъпът до храна е улеснен, само трябва да плъзнете рафта напред. Вратата на фризера е оборудвана с 3 фиксирани рафта за съхранение според вашите нужди и предпочитания.

Мощността на замразяване на уреда е 12 кг месо или други продукти за 24 часа.

Други

Вратите са снабдени с уплътнение, което действа като анти бактериално и предотвратява образуването на мухъл и бактерии вътре и поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

LG има отлична степен на изолация и има автономност от 10 часа при спиране на тока.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топлия сезон в райони с температура на околната среда с климатичен клас SN, N, ST, Т . Той е проектиран да работи икономично в диапазон на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

Уредът разполага със сензори Fresh Sense, които постоянно наблюдават температурата на околната среда, на хладилника и на фризера. Резултатът е постоянна температура вътре в уреда, независимо от външната температура.

Функция Power Cooling осигурява бързо охлаждане на продуктите и поддържаа постоянната температура в хладилника.

Функцията Super Cool намалява температурата на хладилника до + 2 ° C в рамките на 12 часа – идеална за бързо охлаждане на продукти.

Енергийна ефективност

Енергийна ефективност е много добра – А ++ – с годишно потребление на енергия от 376 kWh.

Това от части се дължи и на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска.

Инверторните линейни компресори на LG имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните – клас А или А++.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот (голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им).
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 39 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см (В x Ш x Д): 179 x 91.2 x 73.8 и тегло от 130 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от топ предложенията на пазара сред моделите Side by Side. Моделът разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологични иновации, страхотен дизайн и функционалности. Той несъмнено ще придаде стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. Сигурни сме, че ако закупите този Side by side хладилник LG, че той със сигурност ще се превърне в “звездата” във всяка кухня.