Ревю на двукрилен хладилник LG GSM860BMAV


LG GSM860BMAV е идеалният избор, ако търсите голям хладилник от типа Side by Side.  Модела разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологични иновации, страхотен дизайн и функционалности.

Основни характеристики на хладилник LG GSM860BMAV

LG GSM860BMAV е оборудван с най-съвременни технологии – той е идеален е за голямо семейство с различни хранителни предпочитания.

Чистия максимален капацитет на модела е 618 литра, като хладилника притежава 399 литра, а фризера 219 литра.

Дизайнът на модела е много добър, като хладилника се отличава с висококачествено покритие в черен цвят, което му придава усещане за стил и елегантност.

Управление

LCD дисплеят със сензорен тъч контрол е разположен на лявата врата. Чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата в двете зони, които могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Контролните елементи на уреда включват:

  • Информация за температурата във фризера;
  • Информация за температурата в хладилника;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Предупредителна индикация за отворена врата;
  • Диагностика през смартфона.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – LG GSM860BMAV е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Функции на хладилника

GSM860BMAV

Хладилното пространство разполага с полезен обем от 399 литра и има две специални отделения за плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и други.

Хладилната част разполага с 4 термоустойчиви закалени стъклени рафта, които се почистват много лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Чекмеджето за зеленчуци и плодове в долната част хладилника разполага с технологията Moist Balance Crisper™, която  предотвратява образуването на прекомерна влага в храната като се изпарява и след това се кондензира върху специално проектирана мрежата. По този начин се поддържа оптималното ниво на влага в кутията.

А чекмеджето от горната страна наречено Fresh zone е идеална за разпространение на плодове и зеленчуци, като ги запазва свежи до 2 седмици.

Pure N Fresh Filter е уникална система за пречистване въздух като минимизира разпространението на миризми вътре в хладилника.

В същото време вентилатор разпределя равномерно въздуха в три различни нива на рафтовете чрез функцията Fresh Shower

Вътрешната част на хладилника се осветява изцяло от LED осветление, което консумираната 7 пъти по-малко енергия от обикновените крушки.

Уреда разполага и рафт за стъклени бутилки и вино – във вълнообразния рафт може да се съхранявате стъклени бутилки или вино с оптимален ъгъл за съхранение, като на премиум вината.

Хладилника поддържа постоянна температура през цялото време, особено след отварянето на вратата. Чрез едновременно охлаждане на множество секции и отделения храната остава свежа за по-дълго.

Този модел разполага с разработената от корейските инженери на LG функционалност Door-in-Door™. Тя позволява по-лесен и бърз достъп до напитките и храните, от които се нуждаете чрез трите си рафта за съхранение и отварящата се отделно врата само за хладилника.

Усъвършенстваната тясна рамка на Door-in-Door™ осигурява 9% повече вътрешно пространство, а допълнителните рафтове предоставят повече възможности за подреждане на продуктите в хладилника, като същевременно се губи 46,5% загуба на студен въздух. Мястото е осветено и от ярка енергоспестяваща LED светлина.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от лявата страна и е оборудван с 2 чекмеджета и 3 рафта. Вратата на фризера се отваря с вградена хоризонтална дръжка.

Отделения във фризера разположени от долната страна предлагат множество възможности за замразяване на месо, риба и зеленчуци.

Достъпът до храна е улеснен, само трябва да плъзнете рафта напред. Вратата на фризера е оборудвана с 3 фиксирани рафта за съхранение според вашите нужди и предпочитания.

Мощността на замразяване на уреда е 12 кг месо или други продукти за 24 часа.

Други

Вратите са снабдени с уплътнение, което действа като анти бактериално и предотвратява образуването на мухъл и бактерии вътре и поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

LG има отлична степен на изолация и има автономност от 10 часа при спиране на тока.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топлия сезон в райони с температура на околната среда с климатичен клас SN, N, ST, T . Той е проектиран да работи икономично в диапазон на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

От гледна точка на функциите и технологията, уредът има интегрирана има оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди. Оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Уредът разполага със сензори Fresh Sense, които постоянно наблюдават температурата на околната среда, на хладилника и на фризера. Резултатът е постоянна температура вътре в уреда, независимо от външната температура.

Модела разполага с автоматична функция за охлаждане, която се връща към нормалната работа веднага щом се достигне оптималната температура вътре. Това предотвратява загубата на енергия.

Устройството разполага и с функция Power Cooling, която осигурява бързо охлаждане на продукти и поддържаща постоянната им температура вътре в устройството.

Енергийна ефективност

Енергийна ефективност е много добра за размерите му класа А +, а годишно потребление на енергия от 438 kWh.

Това от части се дължи и на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска.

Инверторните линейни компресори на LG имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните – клас А или А++.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот (голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им).
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 39 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см (В x Ш x Д): 179 x 91.2 x 71.5 и тегло от 139 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от топ предложенията на пазара сред моделите Side by Side. Модела разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологични иновации, страхотен дизайн и функционалности. Той несъмнено ще придаде стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. Този двукрилен хладилник LG със сигурност би се превърнал в “звездата” във всяка кухня.