Ревю на двукрилен side by side хладилник LG GSX961NSAZ


LG GSX961NSAZ е идеалният избор за вас, ако търсите голям хладилник от типа Side by Side, който разполага с много иновации, страхотен дизайн и супер много функционалности.

Основни характеристики на LG GSX961NSAZ

Дизайнът на модела е много добър, като се откроява с иноксовото си покритие и му придава усещане за стил и елегантност.

Моделът разполага с високо ефективен линеен инверторен компресор, който е оборудван с електромагнитен вентил, който позволява независимото функциониране на хладилника и фризера.

Това е Side by Side хладилник, който е оборудван с най-съвременни технологии и е идеален е за големи семейства с различни хранителни предпочитания.

Чистия максимален капацитет на уреда е 601 литра, който е разпределен между хладилника с 405 литра и фризера с 196 литра.

Система на охлаждане

Забравете за досадното размразяване – този уред е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Хладилникът поддържа постоянна температура през цялото време, особено след отварянето на вратата. Чрез едновременно охлаждане на множество секции и отделения храната остава винги свежа за дълго време.

Управление

Контролният панел се състои в LCD дисплей със сензорен тъч контрол – разположен от ляво над диспенсъра за вода.

Чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата в двете зони, като те могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Контролните елементи на уреда дават информация и възможност за регулиране на следните функции:

  • Температурата във фризера;
  • Температурата в хладилника;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Функция за бързо замразяване;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Функции на хладилника

LG GSX961NSAZ

Хладилното пространство е с полезен обем от 405 литра като разполага с две специални отделения за плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и други.

Отделението има 4 термоустойчиви закалени стъклени рафта, които се почистват много лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Голямо предимство на този модел е, че 3-та позиция на рафта може да се коригира, колкото е необходимо.

Чекмеджето за зеленчуци и плодове в долната част хладилника разполага с технологията Moist Balance Crisper™. Тя  предотвратява образуването на прекомерна влага в храната като се изпарява и след това се кондензира върху специално проектирана мрежата. По този начин се поддържа оптималното ниво на влага в отделението.

А чекмеджето от горната страна наречено Fresh zone е идеална за разпространение на плодове и зеленчуци, като ги запазва свежи до 2 седмици.

Pure N Fresh Filter е уникална система за пречистване въздух като минимизира разпространението на миризми вътре в хладилника.

В същото време вентилатор разпределя равномерно въздуха в три различни нива на рафтовете чрез функцията Fresh Shower.

Уредът разполага и с диспенсър за вода с капацитет на резервоара 4 литра. Добрата новина е, че не ви трябва водопроводчик за инсталирането на системата, тъй като тя не се захранва от водопроводната мрежа.

На вратата са поставени 5 чекмеджета, които са напълно достатъчни да съберат всичките ви продукти.

Този модел разполага с разработената от корейските инженери на LG функционалност Door-in-Door™. Тя позволява по-лесен и бърз достъп до напитките и храните, от които се нуждаете чрез трите си рафта за съхранение и отварящата се отделно врата само за хладилника.

Усъвършенстваната тясна рамка на Door-in-Door™ осигурява 9% повече вътрешно пространство, а допълнителните рафтове предоставят повече възможности за подреждане на продуктите в хладилника, като същевременно се губи 46,5% загуба на студен въздух. Мястото е осветено и от ярка енергоспестяваща LED светлина.

Функции на фризера

Фризерът има обем от 169 литра, като е разположен от ляво и е оборудван с три рафта и 2 чекмеджета на вратата.

Големите отделения във фризера предлагат множество възможности за замразяване на месо, риба и зеленчуци.

Достъпът до храна е улеснен, само трябва да плъзнете рафта напред.

Вратата на фризера е оборудвана с 3 фиксирани рафта за съхранение според вашите нужди и предпочитания.

Мощността на замразяване на фризера е 12 кг продукти за 24 часа.

Други

Вратите на хладилника са снабдени с анти-бактериално уплътнение, което предотвратява образуването на мухъл и бактерии. Освен това поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

LG има отлична степен на изолация и има автономност от 10 часа при спиране на тока.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топлия сезон в райони с температура на околната среда с климатичен клас SN, N, ST, T . Той е проектиран да работи икономично в диапазон на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

От гледна точка на функциите и технологията, хладилникът има оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди. Оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Уредът разполага със сензори Fresh Sense, които постоянно наблюдават температурата на околната среда, на хладилника и фризера. Резултатът е постоянна температура вътре в уреда, независимо от външната температура.

Устройството разполага и с функция Power Cooling, която осигурява бързо охлаждане на продукти и поддържаща постоянната им температура вътре в устройството.

А функцията Super Cool, която намалява температурата на хладилника до + 2 ° C в рамките на 12 часа, идеална за бързо охлаждане на продукти.

Вътрешната част на хладилника се осветява изцяло от LED осветление, което консумираната 7 пъти по-малко енергия сравнено с обикновените крушки.

Енергийна ефективност

Енергийна ефективност на уреда е много добра А ++ като се има предвид неговите размери с годишно потребление на енергия от 376 kWh.

Това в голяма степен се дължи на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска.

Инверторните линейни компресори на LG имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните – клас А или А++.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 39 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см: 179 x 91.2 x 73.8 и тегло от 132 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от топ предложенията на пазара сред луксозните модели от типа Side by Side. Моделът разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологични иновации, страхотен дизайн и функционалности. Той несъмнено ще придаде стил и елегантност на всяка модерна кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. LG GSX961NSAZ със сигурност ще се превърне в “звездата” на всяка кухня.