Ревю на хладилник LG GTF744BLPZD


LG GTF744BLPZD е идеалният избор за вас, ако търсите голям и надежден хладилник с горен фризер, снабден с най-новите технологии, при това на много изгодна цена.

Основни характеристики на LG GTF744BLPZD

Дизайнът на този хладилник е изключително стилен като той изпъква с черния си цвят и покритие от неръждаема стомана.

Моделът ще предаде усещане за стил и комфорт във всеки дом, като би се вписал перфектно във всяка кухня.

Общият обем на този хладилник е 509 литра, от които 379 литра е хладилникът, а останалите 130 литра на фризера.

Управление

Моделът е оборудван с външен LCD дисплей с електронно управление, чрез който може да регулирате двете зони на хладилника. Те могат да се настройват независимо един от друг.

Контролните елементи на уреда включват:

  • Регулиране и показване на температурата в хладилника между 0 ° C и 7 ° C;
  • Регулиране и показване на температурата във фризера между -12 ° C и -18 ° C.
  • Регулиране на функцията за супер замразяване;
  • Предупредителен сигнал за неизправност;

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – LG GTF744BLPZD е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Също така моделът разполага с Multi въздушен поток за охлаждане.

Това е технология, която базира на проектирана мрежа от множество канали, чрез които преминава студен въздух поддържащ постоянна температура и влажност.

Тази технология поддържа качеството на храната и свежестта за по-дълго време.

Функции на хладилника

LG GTF744BLPZD

Хладилното пространство разполага с 3 рафта за съхранение на продукти, които са изработени от високо устойчиво стъкло с рамка неръждаема стоманена. Те са лесни за почистване и са с много добра устойчивост на тежки предмети.

Дръжката на вратата на хладилника е вертикално разположена като вътре той е оборудван с четири неподвижни рафта с различни размери.

В най-долната част на хладилника са разположена едно голямо водонепроницаемо отделение за съхранение на плодове и зеленчуци. В него продуктите запазват своите полезни вещества и аромати за дълъг период от време.

В най-горната част е разположена Fresh Zone. В нея температурата се поддържа в диапазона от (0 ° С-5 ° С), за да се запази рибата и месото в суха среда с ниско ниво на влажността и поддържа перфектна температура за запазването им.

Нивото на влажност вътре се поддържа с помощта на функция за променлива струя на въздушния поток, което значително намалява ефекта на стареене на рибата и месото.

По този начин отделението удължава срока на годност до 3 пъти повече, отколкото хладилниците бе тази зона. Тази секция може да се използва и за размразяване на продукти, извадени от фризера, които ще се готвят.

Вратата на хладилника е оборудвана с тънък дозатор за питейна вода. Той е проектиран без да предизвиква загуба от вътрешно пространство. Студена вода има постоянна връзка с резервоара за питейна вода от 6 литра.

Устройството разполага с двойно LED осветление, разположено в хладилната зона, за да осигури добра видимост дори и при пълен хладилник.

Функции на фризера

Фризерът е разположено в горната част на хладилника с две широки отделения разположени един над друг. Голямото фризерно отделение предлага множество възможности за замразяване, включително бързо замразяване.

Моделът разполага с отделни отделения за всеки тип замразяване. Достъпът до храна е лесен чрез отваряне на врата с вертикална дръжка от дясно.

Вратата на фризера също има 2 по-малки рафта, където може да съхраняват замразени продукти, които се използват по-често.

Мощността на замразяване на уреда е 5.5 кг месо или други продукти за 24 часа. В зоната на замръзване този модел има и 5-степенна скала за контрол на температурата във фризера.

В зоната на фризера хладилникът разполага и с устройство за направа на лед наречен Twist Ice.

За съжаление Twist Ice няма постоянна връзка с мрежата за питейна вода. Устройство е с капацитет половин литър е нужно да се захранва с вода всеки път, когато е необходимо. След зареждането фризера превръща водата в кубчета лед.

Производственият капацитет на лед е 0,5 кг / 24 часа. Twist Ice може да се плъзга хоризонтално във фризерното пространство в съответствие с вашите предпочитания.

Други функции

Вратите са снабдени с уплътнение, което действа като антибактериално да се предотврати образуването на мухъл и бактерии да се вътре поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топлия сезон в район с температура на околната среда с климатична клас: N-Т подходящи за използване при температури от + 16 ° С до + 43 ° С.

Вратите са с много добра степен на изолация и има автономност да устои без енергия за 12 часа.

Хладилникът също има технология за заключване от деца.

Впечатление прави и функцията за диагностика Smart Diagnosis ™ на LG, която ви позволява лесно да отстранявате всички неизправности. Тази функция помага на потребителя бързо и ефективно да идентифицира почти всеки малък проблем, преди да стане сериозен.

Тази функция настройва хладилника да се свързва с WI-FI мрежата във вашия дом. Устройството поддържа само Wi-Fi мрежи с 2,4 GHz. Всички тези операции са обяснени подробно в техническото упътване на уреда.

Енергийна ефективност

От енергийна гледна точка този хладилник LG е изключително икономичен – той енергиен клас клас А ++ и се отличава със своята ниска консумация на енергия от 309 kWh за година.

Това се дължи и на интелигентния инверторен линеен компресор с уникална изолационна технология, която правят възможно консумираната енергия да бъде по-ниска.

Размери и тегло

Уредът има следните размери: (В x Ш x Д) cm 180 x 78 x 73 и тегло 80 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е модерен хладилник, който притежава много иновации и е със страхотен дизайн в черен цвят, който би паснал на всяка модерна кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради неговия оптимален капацитет и високата му енергийна ефективност. Също така корейската марка LG вече успешно се е доказала на пазара със своята качествена продукция, така че може да бъдете сигурни в неговите отлични качества и надеждност.