Ревю на двукрилен хладилник LG Instaview GMX936SBHV

LG Instaview GMX936SBHV


LG Instaview GMX936SBHV е идеалният избор за вас, ако търсите голям хладилник от типа Side by Side, който разплага с много иновации, страхотен дизайн и супер много функционалности.

Основни характеристики на LG Instaview GMX936SBHV

Дизайнът на модела е много добър, като се откроява със своето иноксово покритие в тъмен цвят, което му придава усещане за стил и елегантност.

Той разполага с мощен инверторен компресор, който е оборудван с електромагнитен вентил, който позволява независимото функциониране на хладилника и фризера.

Моделът е оборудван с най-съвременни технологии, като е идеален е за големи семейства с различни хранителни предпочитания.

Чистия максимален капацитет на уреда е 571 литра, като хладилника е с капацитет 371 литра, а фризера 200 литра.

Система на охлаждане

Забравете за досадното размразяване – LG Instaview GMX936SBHV е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Управление

Контролният панел е с LCD дисплеят със сензорен тъч контрол – разположен в лявата врата над диспенсъра за вода.

Чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата в двете зони, които могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Контролните елементи на уреда дават информация и възможност за регулиране на следните функции:

  • Температурата във фризера;
  • Температурата в хладилника;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Функция за бързо замразяване;
  • Предупредителна индикация за отворена врата.

Функции на хладилника

Хладилник Side by side LG Instaview GMX936SBHV, 571 л, No Frost, Display Extern, WiFI, Клас A+, H 179 см, Negru

Хладилника разполага с полезен обем от 371 литра като разполага с две специални отделения за плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и други.

Отделението има три широки термоустойчиви закалени стъклени рафта, които се почистват много лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Голямо предимство на този модел е, че третата позиция на рафта може да се коригира, колкото е необходимо.

А чекмеджето от горната страна наречено Fresh zone е идеална за разпространение на плодове и зеленчуци, като ги запазва свежи до 2 седмици.

Pure N Fresh Filter е уникална система за пречистване въздух като минимизира разпространението на миризми вътре в хладилника.

В същото време вентилатор разпределя равномерно въздуха в три различни нива на рафтовете чрез функцията Fresh Shower

Вътрешната част на хладилника се осветява изцяло от LED осветление, което консумираната 7 пъти по-малко енергия сравнено с обикновените крушки.

Уреда разполага и с диспенсър за вода с капацитет на резервоара 4 литра. Добрата новина е, че не ви трябва водопроводчик за инсталирането на системата, тъй като тя не се захранва от водопроводната мрежа.

Хладилникът поддържа постоянна температура през цялото време, особено след отварянето на вратата. Чрез едновременно охлаждане на множество секции и отделения храната остава винаги свежа за дълго време.

Този модел разполага с разработената от корейските инженери на LG функционалност Door-in-Door™. Тя позволява по-лесен и бърз достъп до напитките и храните, от които се нуждаете чрез трите си рафта за съхранение и отварящата се отделно врата само за хладилника.

Усъвършенстваната тясна рамка на Door-in-Door™ осигурява 9% повече вътрешно пространство, а допълнителните рафтове предоставят повече възможности за подреждане на продуктите в хладилника, като същевременно се губи 46,5% загуба на студен въздух. Мястото е осветено и от ярка енергоспестяваща LED светлина.

Функции на фризера

Фризера е с общ обем от 200 литра, като е разположен от ляво и е оборудван с четири плъзгащи се рафта и две чекмеджета.

Големите отделения във фризера предлагат множество възможности за замразяване на месо, риба и зеленчуци.

Достъпът до храна е улеснен, само трябва да плъзнете рафта напред.

Вратата на фризера е оборудвана с четири фиксирани рафта за съхранение според вашите нужди и предпочитания.

Мощността на замразяване на фризера е 10 кг за 24 часа.

Допълнителни функции

Хладилника е снабден с уплътнение, което действа като анти бактериално и предотвратява образуването на мухъл и бактерии вътре и поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

LG има отлична степен на изолация и има автономност от 10 часа при спиране на тока.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топлия сезон в райони с температура на околната среда с климатичен клас SN, N, ST,  T . Той е проектиран да работи икономично в диапазон на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

От гледна точка на функциите и технологията, този Side by side хладилник LG има оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди. Оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Уредът разполага със сензори Fresh Sense, които постоянно наблюдават температурата на околната среда, на хладилника и фризера. Резултатът е постоянна температура вътре в уреда, независимо от външната температура.

Устройството разполага и с функция Power Cooling, която осигурява бързо охлаждане на продукти и поддържаща постоянната им температура вътре в устройството.

Освен това има и функцията Super Cool, която намалява температурата на хладилника до + 2 ° C в рамките на 12 часа, идеална за бързо охлаждане на продукти.

Енергийна ефективност

LG Instaview GMX936SBHV

Енергийна ефективност на уреда е много добра – клас А+ с годишна консумация на енергия от едва 470 kWh.

Това от части се дължи и на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска.

Инверторните линейни компресори на LG имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните – клас А или А++.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот (голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им).
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 39 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см (В x Ш x Д): 179.7 x 91.2 x 75.9 и тегло от 155 кг.

Нашето мнение за продукта

Това е едно от най-модерните предложенията на пазара сред моделите Side by Side. Моделът разполага с огромен капацитет, както и с изключително много технологични иновации, страхотен дизайн и функционалности. Той несъмнено ще придаде стил и елегантност на всеки дом и най-вече кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. Този Side by side хладилник от LG със сигурност би се превърнал в “звездата” на всяка кухня.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →