Ревю на климатик LG Prestige Dual Inverter H12AP

LG Prestige Dual Inverter H12AP


LG Prestige Dual Inverter H12AP е ултра-модерен климатик с инверторна технология, който е способен да предостави отлично ниво на комфорт във всяко едно помещение, в което е инсталиран, като изразходва минимално количество ресурси.

Основни характеристики на климатик LG Prestige Dual Inverter H12AP

Инверторната технология намалява потреблението на енергия на климатика най-малко с 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло. В допълнение LG дава гаранция от 10 години за тази част.

LG H12AP може да поддържа отличен комфорт на температурата във вашият дом през всички сезони.

Основният капацитет на модела е 12 000 BTU , като режимът му на охлаждане е с капацитет 11940 BTU, докато този на затопляне достига до 13650 BTU.

Устройството е предназначено за помещения с големина до 35 кв/м, със стандартна височина 2.65 метра.

Филтриращата система на модела е една от най-добрите на пазара в този момент.

Моделът разполага с двоен защитен филтър задържащ до 99.9% от бактериите и акарите във въздуха.

Филтъра предотвратява разболяването от астма, алергии и респираторни заболявания на вас и вашето семейство. Освен това той може да се мие, което премахва необходимостта от периодична подмяна.

Основни функции

LG Prestige Dual Inverter H12AP

 

Функция Sleep / Night – има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.

Функцията Comfort Air осигурява винаги комфортен въздух, тъй като въздушният поток бива насочван в посоката, която не е директна към хората в стаята.

Функция за изсушаване Auto Clean е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага ви създава  дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайната температура, като отстранява до 2.5 литра влага за час.

Функцията за автоматичен рестарт ще възобнови работата на уреда след спиране на тока.

Охлаждаща Jet функция – оптимизираният дизайн на потока на въздуха осигурява по-мощен дебит, който намалява температурата на въздуха до 18 ° С за 30 минути само с едно натискане на бутона на дистанционното.

Plasmaster™ Auto Cleaning – Интериорът на климатика се поддържа чрез сушене на топлообменника, след което отново се стерилизира с Plasmaster Ion, за да се премахнат плесените и нежеланите миризми.

Функцията Energy Control ви позволява да изберете нивото на консумация на енергия в зависимост от ситуацията. Насладете се на приятна и комфортна атмосфера с ниско потребление на енергия.

  • Нормално: 100% охлаждане при 100% консумация на енергия.
  • Стъпка 1: Натиснете веднъж бутона за 85% охлаждане и 77% консумация на енергия.
  • Стъпка 2: Натиснете два пъти бутона за 66% от охладителната мощност и консумация на енергия от 51%.

Модела поддържа функция за управление през телефона. Трябва да свържете климатика към Wi-Fi мрежата – след това през вашият телефон и специално разработеното мобилно приложение може да спирате, пускате или контролирате температурата в помещението от всяка точка, където се намирате.

Външното тяло има специално покритие наречено Gold Fin, осигуряващо му по-голяма издръжливост от корозия, както и защитаващ топлообменника за по-дълго.

Енергийна ефективност и шум

Този климатик LG разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда. Освен за намалените сметки за ток, инвертора се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура и след това я поддържа постоянна, без излишни вибрации и шум.

Енергийната ефективност на охлаждане и отопление на LG H12AP е една от най добрите на пазара А+++.

Номинална консумация за час е 833 W при охлаждане и 785 W при отопление.

Максималното ниво на шум на вътрешното тяло достига до 19 dB, което е прави този климатик LG един от най-тихите климатици.

Размери и тегло

Размери на вътрешното тяло (Ш x В x Д в мм): 295 x 235 x 875

Тегло на вътрешното тяло (кг): 11

Размери на външното тяло (Ш x В x Д в мм): 650 x 330 x 870

Тегло на външното тяло (кг): 43


Виж още:  LG Prestige Dual Inverter H09AP

Нашето мнение за продукта

Това несъмнено е високо ефективен климатик, оборудван с най-новите функции и технологии, които могат да осигурят високо ниво на комфорт във всяко едно помещение със среден размер. Високата енергийна ефективност и повишената надеждност на този модел оправдават неговата инвестиция. Той гарантирано ще повиши комфорта на вашия дом през цялата годината, без да бърка дълбоко в джобовете ви за високи сметки за ток.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →