Ревю на сушилня LG RC90U2AV4Q


LG RC90U2AV4Q е ултра модерна сушилня с термо помпа и капацитет 9 кг. Полезните функции и опции като Smart Diagnosis, инверторния мотор и най-висок клас на енергийна ефективност A+++ са другите силни страни на тази сушилня в портфолиото на LG. 

LG RC90U2AV4Q

LG RC90U2AV4Q

Сушилня за дрехи LG RC90U2AV4Q, Термопомпа, 9 кг, 14 програми, Клас A +++, WiFi, Бял

Енергийната ефективност е важна за всички уреди, но трябва да бъде един от основните фактори при изборът ви за уреди с висока консумация на енергия като сушилнята. Най-големите консуматори на енергия в един дом е сушилнята, хладилника, пералнята и съдомиялната машина.

Ако например, редовно използвате сушилнята, то тя може да има по-висока консумация на енергия от общата консумация на хладилника и пералнята ви. По-долу ще ви представим сушилня за дрехи с отлична енергийна ефективност, която няма да бръкне дълбоко в джобът ви при плащането на вашият ток, и която се произвежда от корейският гигант LG.

Тази сушилня LG има модерна визия в бял цвят и е оборудвана с високоефективен двоен инверторен мотор (Dual Inverter) и термопомпа от ново поколение DUAL Inverter Heat Pump™, гарантиращи ниската консумация на енергия и намалените вибрации и шум.

Благодарение на тях този уредът постига ултра тиха работа достигаща 64 dB при сушене, което отговаря на най-високите стандарти при сушилните.

Инверторният мотор има отлична устойчивост и е сертифициран да работи минимум 20 години с обявена 10-годишна гаранция от производителя.

Максималният капаците на зареждане на сушилнята е 9 кг, като е идеална за семейства от 3-4 души.

Големият люк се отваря на ляво и е с диаметър 33 см за максимално лесно използване. Може да избирате отварящата се страна според вашите нужди.

Управление

LG RC90U2AV4Q

Контролният панел е разположен от горната част на уреда като е снабден с дигитален контролен панел, чрез който можете:

 • да следите оставащото време на зададената от вас програма;
 • да настройвате желаните от вас температура и обороти;
 • с помощта на функцията “Add item” да спирате на пауза зададената от вас програма и да добавяте пране.

Основни функции

Eco Hybrid ™ – това е функция, която ви позволява да избирате дали да спестите време или енергия въз основа на вашия начин на живот.

Благодарение на технологията термопомпа е възможно сушене на прането при ниски температури, така че да се премахнат гънките и да се намали рискът от свиване на всички дрехи.

В допълнение към Eco Hybrid технологията, този модел има сензори за автоматично откриване на влага на прането и съответно регулиране на времето за сушене.

Сушенето на прането може да се извърши със студен или горещ въздух в зависимост от вида на тъканта в най-много 3 степени на сушене, а филтърните сензори ще ви уведомят, кога трябва да се почистят.

Освен това технологията SmartThinQ ви позволява да изтегляте нови програми или да управлявате сушилнята чрез приложение на вашия смартфон.

Получавате максимална практичност при употреба със системата за самопочистване, която напълно почиства кондензатора чрез мощна водна струя. Освободете се от проблема с почистването и поддържайте висока производителност на сушене.

Двойният филтър позволява на сушилнята да поддържа висока производителност, като филтрира облицовката на дрехите.

Реверсивен люк за максимални лесно отваряне. Изберете отварящата се страна според вашите нужди.

Програми за сушене

Можете да избирате между 14 програми за сушене, сред които:

 • Памук – подходяща е за памучни артикули и включва три опции за сушене: екстра, шкаф и за гладене. Максималното натоварване е 9 кг.
 • Смесено – могат да бъдат сушени както памучни, така и синтетични артикули, с три опции за сушене: екстра, шкаф и за гладене. Максималното натоварване е 4 кг.
 • Синтетични – предлага внимателна грижа за полиамидни, акрилни и полиестерни артикули, като максималното натоварване е 3,5 кг. Има две опции за сушене: шкаф и за гладене.
 • Завивки – е специална програма за одеяла и спално бельо, като максималното натоварване е 2,5 кг.
 • Хавлии – е идеална за сушене на хавлии, калъфки за възглавници и други, като максималното натоварване е 4,5 кг.
 • Антиалергична ви осигурява хигиенизиране, подходящо за бебешки артикули, алергични хора, спално бельо, като максималното натоварване е 4,5 кг. Тази програма намалява 99,9% от алергените (като прахови акари), отговорни за алергии и респираторни проблеми.
 • Бърза 30 мин – осигурява бързо сушене, но без да се надвишава максималното препоръчително натоварване от 1 кг.
 • Спортно облекло – препоръчва се за спортно облекло, като максималното натоварване е 2 кг.
 • Вълна – е специално създадена за сушене на вълнени изделия, като максимално допустимият капацитет е 1 кг.
 • Деликатни – е идеална за сушене на коприна, фини тъкани и бельо, като максималното натоварване е 1,5 кг.
 • Освежаваща – осигурява освежаване на дрехите, като е подходяща за коприна, вълна и деликатно бельо.
 • Студен въздух – центрофугата се върти без топлина, като е идеална за артикули, които трябва да бъдат освежени.
 • Топъл въздух – подходящ е за кърпи за баня, халати, кърпи за подсушаване на съдове и акрилни ватирани тъкани.

Енергийна ефективност

Сушилня за дрехи LG RC90U2AV4Q, Термопомпа, 9 кг, 14 програми, Клас A +++, WiFi, Бял

Тази сушилня LG е с най-висок енергиен клас A+++, защото разполага с двойна инверторна термопомпа, която заедно с Eco Hybrid технология осигурява ниска консумация на енергия в сравнение с други модели със сходни спецификации и изразходва едва 194 kWh за година.

Нашето мнение за продукта

Като заключение бихме казали, че това е висок клас сушилня, която включва най-съвременните технологии, които съществуват до момента. Моделът е изключително ефективен при всеки цикъл на сушене и се грижи за това да извадите дрехите напълно готови за подреждане в гардероба ви всеки път, без досадно простиране. Дизайнът на уреда е отличен, а освен този модел предлага най-висок клас на енергийна ефективност сред останалите сушилни от този ценови клас, при това на много конкурентна цена.

LG RC90U2AV4Q

LG RC90U2AV4Q

Сушилня за дрехи LG RC90U2AV4Q, Термопомпа, 9 кг, 14 програми, Клас A +++, WiFi, Бял

Подобни продукти

LG RC80U2AV4Q

LG RC80U2AV4Q

Сушилня LG RC80U2AV4Q, Термопомпа, 8 кг, 14 програми, Клас A+++, Smart Diagnosis, WiFi, Бяла