Ревю на климатик LG Standard Dual Inverter S18EQ

LG Standard Dual Inverter S18EQ


LG Standard Dual Inverter S18EQ е климатик с инверторна технология, който е способен да предостави отлично ниво на комфорт всяко едно голямо помещение, в което е инсталиран, като изразходва минимално количество ресурси.

Основни характеристики на климатик LG Standard Dual Inverter S18EQ

Инверторната технология на LG намалява потребената енергия на климатика с най-малко с 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа зададената температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло. В допълнение LG дава гаранция от 10 години за тази технология.

LG S18EQ може да поддържа отличен комфорт на температурата във вашият дом през всички сезони. Освен това той има семпла визия, която ще подчертае стила и елегантността на всяка стая, в която е инсталиран.

Основният капацитет на модела е 18 000 BTU , като режимът му на охлаждане е с капацитет 18083 BTU, докато този на затопляне достига до 19979 BTU.

Устройството е предназначено за помещения с големина до 50 кв/м, със стандартна височина 2.65 метра.

Основни функции

LG Standard Dual Inverter S18EQФилтриращата система на модела е една от най-добрите на пазара в този момент.

Моделът разполага с двоен защитен филтър задържащ до 99.9% от бактериите и акарите във въздуха.

Филтъра предотвратява разболяването от астма, алергии и респираторни заболявания на вас и вашето семейство. Освен това той може да се мие, което премахва необходимостта от периодична подмяна.

Функция Sleep / Night – има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.

Функцията Comfort Air осигурява винаги комфортен въздух, тъй като въздушният поток бива насочван в посоката, която не е директна към хората в стаята.

Функция за изсушаване Auto Clean е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага ви създава  дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайната температура, като отстранява до 2.5 литра влага за час.

Функцията за автоматичен рестарт ще възобнови работата на уреда след спиране на тока.

Охлаждаща Jet функция – оптимизираният дизайн на потока на въздуха осигурява по-мощен дебит, който намалява температурата на въздуха до 18 ° С за 30 минути само с едно натискане на бутона на дистанционното.

Функцията Energy Control ви позволява да изберете нивото на консумация на енергия в зависимост от ситуацията. Насладете се на приятна и комфортна атмосфера с ниско потребление на енергия.

Интелигентната диагностика ви позволява чрез смартфона ви да следите за неизправности и да получавате друга полезна информация от уреда.

Външното тяло има специално покритие наречено Gold Fin, осигуряващо му по-голяма издръжливост от корозия, както и защитаващ топлообменника за по-дълго.

Енергийна ефективност и шум

Този климатик LG разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, чрез електронното контролиране на скоростта, което успява да достигне желаната температура и след това я поддържа постоянна . Освен за намалените сметки за ток, инвертора се грижи и за намаляване на излишните вибрации и шум.

Енергийният клас на охлаждане е като повечето съвременни климатици на пазара А++, а този при затопляне е А+.

Максималното ниво на шум на вътрешното тяло достига до 39 dB, докато нивото на шум на външното устройство достига до 55 dB.

Размери и тегло

Размери на вътрешното тяло (Ш x В x Д в мм): 210 x 345 x 998

Тегло на вътрешното тяло (кг): 11.9

Размери на външното тяло (Ш x В x Д в мм): 288 x 545 x 770

Тегло на външното тяло (кг): 25.2


Прочети още за:   LG Standard Dual Inverter S09EQ  |   LG Standard Dual Inverter S12EQ

Нашето мнение за продукта

Това е високо ефективен климатик, оборудван с най-новите функции и технологии, които могат да осигурят високо ниво на комфорт във всяко едно помещение с голям размер. Високата енергийна ефективност и повишената надеждност на този модел оправдават неговата инвестиция. Той гарантирано ще повиши комфорта на вашия дом през цялата годината, без да бърка дълбоко в джобовете ви за високи сметки за ток.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →