Ревю на климатик LG Standard Plus P12EN

LG Standard Plus P12EN


LG Standard Plus P12EN е климатик с инверторна технология, който предлага разнообразие от съвременни функции и технологии, при това на много изгодна цена.

Основни характеристики на климатик LG Standard Plus P12EN

Моделът притежава елегантен външен вид в бял цвят, който би паснал на всяка стая във всеки дом. Устройството е предназначено за помещения с големина до 35 квадратни метра.

Капацитетът му на охлаждане и затопляне е 12000 BTU.

Инверторната технология намалява потреблението на енергия на климатика най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Енергийният клас на охлаждане е А++, а този на отопление е А+.

Енергийната ефективност на климатичната система е впечатляваща, с номинална консумация от 1080 W охлаждане и 1,000 W нагряване.

Сезонното годишно потребление на енергия за охлаждането е 190 кВтч / година, а това за отопление е 875 кВтч / годишно.

Стойността SCOP (Seasonal Coefficient of Perfomance) е 4, това е показател, които измерва сезонната енергийната ефективност при режим на отопление. В същото време SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) е 6.4, това е в режим на охлаждане като тези данни измерват годишна консумация на енергия и ефективност при ежедневното използване на уреда.

Тези коефициенти замениха доскоро използваните COP (coeficent of performance) – 3.8 и EER (energy efficiency rating) – 3.24.

Те се изчисляват при определени външни температури – 35°C в режим на охлаждане и 7°C в режим на отопление, при работа на климатика на пълна мощност.

Модела разполага с двоен защитен филтър задържащ до 99.9% от бактериите и акарите във въздуха.  Филтъра предотвратява образуването на астма, алергии и респираторни заболявания на вас и вашето семейство.

Основни функции

Функция Sleep / Night – има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.

Функция за изсушаване е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага създава най-голям дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайна температура, отстранявайки 1.3 литра влага за час.

Охлаждаща Jet функция – оптимизираният дизайн на потока на въздуха осигурява по-мощен дебит, който намалява температурата на въздуха до 18 ° С за 30 минути само с едно натискане на бутона на дистанционното.

Автоматично почистване – функцията предотвратява образуването на бактерии и плесен на топлообменника и по този начин осигурява по-здравословна среда.

Интелигентна диагноза – позволява да свържете смартфона си с цел да може да конфигурирате, инсталирате, отстранявате неизправности и да проследявате друга полезна информация

Виж още : Ревю на климатик LG Standard Plus P24EN

Размери и тегло

Размери на вътрешното тяло (Ш x В x Д в мм): 308 x 139 x 837

Тегло на вътрешното тяло в кг: 8.7

Размери на външното тяло (Ш x В x Д в мм): 483 x 230 x 717

Тегло на външното тяло кг: 28

Нашето мнение за продукта

Това е климатик с инверторна технология, който предлага разнообразие от съвременни функции и технологии и то на много добра цена. Притежава елегантен външен вид в бял цвят, който би паснал на всяка стая във всеки дом. Този модел ще повиши комфорта на вашия дом през цялата годината без да бърка дълбоко в джобовете ви за високи сметки за ток.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →