Ревю на климатик Midea Mission II R32 Wi-Fi 12000 BTU


Midea Mission II R32 Wi-Fi 12000 BTU е един от най-достъпните климатици през тази година, който включва набор от интелигентни функции, позволяващи предоставяне на най-високо ниво на комфорт в средни помещения, при това с ниска консумация на енергия.

Основни характеристики на Midea Mission II R32 Wi-Fi 12000 BTU

Midea е вече доказал се производител в климатичната техника, като предлага най-новите и достъпни технологии за климатични системи, без да прави компромиси с качеството.

Този климатик Midea MB-12N8D6/MBT-12N8D6 може да се използва както за охлаждане през летните жеги, така и за отопление през студените месеци.

Midea Mission II R32 Wi-Fi 12000 BTU има стилен и модерен дизайн, който би се вписал отлично във всяка една стая от вашия дом.

Този иновативен и модернистичен дизайн е свързан и с намаляването на шума, генериран от външното тяло на климатика.

Този климатик има способността да охлажда много бързо, като достига оптималният температурен комфорт изключително бързо.

Високоефективния компресор Inverter Quattro успява да охлади помещението само за 30 секунди. Дори когато става въпрос за отопление, то климатикът се задейства много бързо, като започва да отоплява до 2 минути.

Inverter Quattro: съчетава четири модерни технологии за висока производителност. Този висококачествен компресор, разработен от Midea, генерира непрекъсната енергия за максимален комфорт.

Този климатик Midea може да генерира топлина дори при температура от минус 25 градуса по Целзий и може да поддържа хладен въздух при външна температура от 50 градуса по Целзий.

Капацитета му е подходящ за помещения до 35 квадрата, с височина на жилището до 2.7 метра.

Капацитета на охлаждане и затопляне е 12000 BTU.

Дизайнът на външното тяло на климатиците Midea Prime пресъздава формите на шлифован диамант.

Златно покритие на топлообменника – изработен със специално златно антикорозионно покритие на топлообменника, което го защитава от различни атмосферни явления.

Освен това този климатик Midea използва хладилен агент R32, който има значителни предимства. На първо място той е по-екологичен с 65% от останалите му еквиваленти и щади природата, а ниският му вискозитет спомага за използването на по-малко енергия от самата система.

Midea Mission II R32 Wi-Fi 12000 BTU

Основни функции на Midea Mission II R32 Wi-Fi 12000 BTU

Wi-Fi управление – климатиците Midea Mission II са с вградено Wi-Fi управление, което позволява климатикът да бъде управляван отвсякъде и по всяко време през мобилно приложение, инсталирано на вашия смартфон или таблет. С помощта на приложението можете да включите климатика и да му зададете желаните режим и температура на работа само с едно докосване на дисплея на вашето смарт устройство.

Интелигентният режим за пестене на енергия наречен iEco на климатици Midea Prime R32, може да спести до 60% от вашето електричество за 8 часа по време на сън. Тази технологията перфектно допълва инверторната такава. iECO режимът е наличен само в режим на охлаждане.

Йонизатор – йонизаторът на климатиците Midea Prime R32 генерира милиони отрицателни йони, които неутрализират вредните частици във въздуха като прах, полени, бактерии, вируси, миризми и пушек, за да ви осигури свеж и здравословен въздух.

High Density филтър – филтърът с изключително висока плътност улавя и най-фините прахови частици, осигурявайки ви чист и здравословен въздух.

Bio филтър – Ефективно премахва бактерии и дребни микроорганизми като въздейства върху тяхната клетъчна структура.

Фотокаталитичен филтър – фотокаталитичният филтър неутрализира летливите вещества като формалдехид, амоняк, полени, акари и други и по този начин ви предпазва от алергии.

Функция Gear – климатиците Midea Prime ви дават възможност да настроите работната мощност на компресора на 50%, 75% или 100%, което Ви позволява директно да регулирате консумацията на електроенергия. Функцията е активна само в режим на охлаждане.

Функция Super Cool при включен режим на охлаждане контролира вентилаторът на климатика за започване на неговата работа до високи обороти. В резултат на което температурата в помещението бързо се понижава до 17°C.  При активиране на функцията Super в режим на отопление, вентилаторът на климатика започва да работи на високи обороти, в резултат на което температурата в помещението бързо се повишава до 30°C.

3D въздушен поток за балансирано охлаждане. Това е една от функциите, която може да откриете само в по-скъпите климатици на пазара. Прорезът на вътрешното тяло може да се регулира както хоризонтално, така и вертикално, така че да се осигури най-оптимален въздушен поток в помещението. От тази гледна точка Midea Prime са едни от най-ефективните климатици на пазара.

Функция Gear включена при климатиците Midea Prime в режим на охлаждане, ви дава възможност да настроите работната мощност на системата на 50%, 75% или 100%.  Това ви позволява да регулирате директно консумацията на електроенергия.

Функцията “не ме безпокойте” премахва всички акустични сигнали, изключва дисплея и оптимизира шума на вътрешния вентилатор.

Екстра функции

Функция Follow Me автоматично регулира работата на климатика в зависимост от температурата, измерена в областта на дистанционното, чрез вграден температурен сензор.

Функция Flash Cooling and Heating – функцията осигурява мигновена прохлада или отопление, генерирайки силен поток от хладен или топъл въздух за изключително кратко време възоснова на Вашите предпочитания.

Режим Smart Sleep – при активиране на режим Smart Sleep климатиците Midea Prime автоматично променят температурата през нощта, следвайки избрана от Вас температурна крива. С помощта на мобилното приложение на Midea можете да избирате между 3 температурни криви – за деца (Children Sleep Mode), за младежи (Young Sleep Mode) и за възрастни (Elder Sleep Mode).

Режим Turbo – при активиране на режим Turbo вентилаторът на вътрешното тяло започва да работи на максимални обороти, за да осигури желаната температура по-бързо. След 20 минути работа в режим Turbo вентилаторът автоматично ще се върне към предварително зададената му скорост.

Седмичен таймер – изберете кога климатикът ви трябва да се включи или изключи за всеки ден от седмицата през мобилното приложението на Midea, за да можете да се насладите на приятен и климатизиран въздух, когато се върнете от работа.

Smart Reminder – мобилното приложение на Midea ще Ви напомни да почистите филтрите на климатика, когато това е необходимо, за да дишате винаги свеж и пречистен въздух.

Функцията за автоматично самопочистване на климатици Midea Prime R32 е изключително полезна, тъй като тя почиства и подсушава автоматично топлообменникът на уреда. По този начин се гарантира, че въздухът в помещението винаги ще бъде свеж, а също така удължава живота на климатика.

Функция Auto Restart – при временно прекъсване на електрическото захранване, климатикът автоматично ще се рестартира в последно зададения му режим на работа, след като захранването бъде възстановено.

Smart Diagnosis се грижи за вашето спокойствие – климатиците Midea Prime R32 са снабдени с автоматична система за мониторинг на грешките. Тя отчита и диагностицира 97 вида параметри и показатели и ви известява за настъпили проблеми през мобилното приложение на Midea.

Функция Refrigerant Leakage Detect – вътрешното тяло на климатика ще покаже код за грешка “EC” и ще спре работа автоматично при отчитане на изтичане на фреон. Така компресорът на климатика ще бъде предпазен от повреди, причинени от високата температура при изтичане на хладилен агент.

Технология GA Stepless – инверторната технология настройва мощността на компресора и моторите, за да поддържа стабилна температура в помещението, осигурявайки ниска консумация и висок комфорт по време на работа.

Функция Anti-cold Air – скоростта на вентилатора на вътрешното тяло се регулира автоматично според температурата на изпарителя, когато климатикът започва работа в режим на отопление. По този начин функцията Anti-cold Air предотвратява издухването на студен въздух при стартиране на климатика в режим на отопление.


Виж още ревю на:  климатик Midea Prime R32 12000 BTU


Енергийна ефективност и шум

Midea Mission II R32 Wi-Fi 12000 BTU разполага с иновативен инверторен Quattro компресор, който увеличава ефективността на уреда. Освен че намалява сметките за ток, то той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

Енергийната ефективност на охлаждане и затопляне е много добра A++.

Енергийната ефективност на климатичната система е много добра. Номиналната консумация при охлаждане е 916, а тази при отопление е 953 W.

Уреда предлага тиха работа – шумът на вътрешното тяло е много малък и започва от 24 dB, благодарение на отличната оптимизация на вентилатора и достига едва до 40 dB. Шумът на външното устройство достига 60 dB при пълно натоварване.

Нашето мнение за продукта

Това  е несъмнено свръх ефективен климатик. Той е в състояние да осигури топлинен комфорт в помещения със средна големина за кратко време и без излишни ресурси. Освен това говорим за един много изтънчен уред, който ще донесе естетически плюс във всяка стаята, където бъде инсталиран. Като се вземат предвид всички качества и предимства на тази климатична система, то ние вярваме, че уреда си заслужава парите.