Ревю на кафеавтомат Philips EP5361/10


Philips EP5361/10 е кафеавтомат подходящ за тези, които обичат да се наслаждават на различни напитки през целия ден. Ако пиете еспресо, лате, капучино, макиато или лате вкъщи или офиса, то тогава тази машина е чудесен избор за вас.

Philips EP5360/10

Philips EP5310/10 (Черен)

Aвтоматична кафемашина Philips EP5360/10, Series 5000, 5 напитки, Вградена кана за мляко, AquaClean, PianoBlack

Philips EP5361/10

Philips EP5361/10 (Бял)

Кафеавтомат Philips EP5361/10, 15 бара, 1.8 л, Система за филтриране AquaClean, Технология CoffeeSwitch, Вградена гарафа за мляко, 5 настройки на интензитета, Опция за смляно кафе, 8 напитки, Бял

Основни характеристики

Този кафеавтомат ви позволява да приготвите до 6 различни кафе специалитета с натискането само на един бутон разположен в предния панел на машината и също така включва резервоар за мляко от половин литър, който прави сам млечна пяна и я сервира директно в чашата ви.

Това означава, че с него може да приготвяте любимото ви капучино или лате, без да премествате чашата – 100% автоматично.

Това е машина над средния ценови диапазон, която се нарежда дори сред луксозните уреди, заради своята керамична кафемелачка, корпуса от неръждаема стомана, възможността за приготвяне на автоматични капучино, за което вече споменахме и цветния контролен екран, който служи за информация и навигиране на различните менюта и опции на тази кафе машината.

Моделът има стандартни размери (Ш х Д х В в см) 21.5 x 33 x 42.9 и би паснал добре на всеки един плот, стига да имате място за него.

Освен това се отличава със стилния си дизайн в бял или черен цвят с детайли от неръждаема стомана, който го кара да изглежда много по-скъп от колкото е.

Контролният панел е снабден с интуитивен контролен панел, който е супер лесен за използване.

Той се управлява от екрана разположен в средата и от трите бутона от всяка страна (общо шест).

Четири от тези бутони се използват за активиране на автоматичното приготвяне на различни специалитети: еспресо, нормално кафе, капучино и лате. Два други бутона се използват за персонализиране на кафетата (особено аромата) и за навигация в менютата.

Може да приготвяте вашата любима напитка сред: кафе еспресо, дълго еспресо, гореща вода за чай или кафе американо.

Тази супер автоматична машина предлага изобилие от опции за персонализиране напитките според вашият вкус. Можете лесно да персонализирате и запаметите дължината и силата за всяка ваша любима напитка. Откривайте, експериментирайте и измисляйте всяка една напитка!

Благодарение на функцията MEMO винаги ще имате кафе, приготвено според вашите лични желани. Тя ви позволява да регулирате и запаметявате количеството кафе или капучино в чашата. С тази функция машината знае точно как харесвате кафето или капучиното.

Наслаждавайте се на супер гъсто капучино и лате или макиато с идеална температура по възможно най-лесния начин. Просто налейте мляко в каната и изберете предпочитаната си напитка. Дали това е капучино или мляко на пяна, напитката ви ще бъде сервирана за секунди с поток без разплискване при идеална температура.

Всяко кафе, което ще приготвяте, ще бъде покрито с копринен млечен слой, който подканва вкусовите ви рецептори. Каната разпенва млякото два пъти, след което налива гъст слой без пръски в чашата ви при правилната температура. Каната може също да се съхранява удобно в хладилника и е невероятно хигиенична.

Функции за мелене

От единия бутон, може да управлявате размера на смилане на кафето между 12 степени на смилане.

Чрез нея може да превърнете зърната във всичко – от изключително фино прахообразно до грубо смилане.

Този кафеавтомат е снабден с тиха автоматична кафемелачка, изработена от 100 % керамика, която се грижи за това да се насладите на възможно най-добрият аромат на тази напитка.

Освен това мелачката е изключително твърда и прецизна, за да можете да се насладите на свежо и ароматно кафе за най-малко 20 000 чаши.

Новата функция Aroma Seal защитава зърната на кафето и гарантира, че то ще запази първоначалния си аромат с течение на времето, намалявайки в същото време шума от мелачката.

Технически спецификации

Машината е снабдена с тава от неръждаема стомана, чрез която може да се грижите за чистотата на машината много по-лесно.

Резервоарът за вода има капацитет от 1.8 литър и е подходящ за приготвяне на няколко чаши кафе.

За да спестите време, машината може да приготвя и по 2 чаши едновременно.

Моделът EP5361/10 има високата мощност от 1850 W и помпа от 15 бара, която осигурява пълно извличане на аромата на кафето.

Нагревателят е от висококачествена неръждаема стомана и е високо устойчив във времето.

Уредът може да приготвя еспресо и капучино, както и почти всички други видове кафе. Системата за капучино смесва пара, въздух и мляко, осигурявайки кремообразна и вкусна пяна.

Захранващият кабел е с дължина от 1 метър и е достатъчно дълъг, за да позволи лесно инсталиране навсякъде.

Допълнителни функции

Регулируемата струя на тази машина предотвратява разливането и охлаждането на кафето при изсипване в чашата. По този начин еспресото винаги се сервира при правилната температура, като машината се запазва чиста.

Патентована иновация – филтърът за вода AquaClean – гарантира, че се възползвате максимално от вашата напълно автоматична кафемашина. Като сменяте филтъра при известяване от машината, няма нужда да премахвате котлен камък до 5000 чаши, като същевременно качеството на кафето ще е по-добро заради чистата и пречистена вода, с която е направено. След като AquaClean е монтиран на вашата кафемашина, алармата за известие за премахване на накип автоматично се дезактивира.

Блокът за приготвяне е сърцето на всяка напълно автоматична кафемашина и трябва да бъде почистван редовно. Подвижният блок за приготвяне ви позволява да го почиствате изключително лесно изцяло само чрез изплакване под течаща вода.

Машината разполага с програма за отстраняване на котления камък, почистване и измиване.

Системата Aroma Extract интелигентно постига оптимален баланс между температурата на приготвяне и извличането на аромата, като поддържа температурата на водата между 90 и 98 °C, като същевременно регулира дебита на водната струя, за да можете да се насладите на вкусно кафе.

Функцията за автоматично изключване позволява пестенето на енергия. Така, ако за 20 минути машината не бъде използвана, то тя ще спре автоматично.

Това спестява значително количество енергия. В същото време се предлага специална система против капене, така че тавата остава чиста и не е необходимо да почиствате пространството под дюзите.

Нашето мнение за продукта

Преди всичко това е кафеавтомат, който е предназначен за тези потребители или домакинства, които ще приготвят няколко различни вида кафе по няколко пъти на ден. Ако искате само машина, която прави страхотно еспресо, но ще се ограничите да пиете само него то тогава ще платите много пари за допълнителни функции, то тогава изберете кафеавтомат от по-ниския клас. 

Philips EP5360/10

Philips EP5310/10 (Черен)

Aвтоматична кафемашина Philips EP5360/10, Series 5000, 5 напитки, Вградена кана за мляко, AquaClean, PianoBlack

Philips EP5361/10

Philips EP5361/10 (Бял)

Кафеавтомат Philips EP5361/10, 15 бара, 1.8 л, Система за филтриране AquaClean, Технология CoffeeSwitch, Вградена гарафа за мляко, 5 настройки на интензитета, Опция за смляно кафе, 8 напитки, Бял