Ревю на телевизор Philips PUS7505/12

От Philips непрекъснато развиват своите нови модели телевизори и моделът Philips PUS7505/12 ясен пример за това. Тази нова серия приема качеството по-сериозно от всякога, както по отношение на изображението, така и по отношение на смарт функционалностите.

Philips PUS7505/12

Телевизор Philips PUS7505/12

Преглед на телевизор Philips PUS7505/12 – размери, характеристики и всичко, което трябва да знаете.

Този телевизор има модерен и приятен дизайн, подобен на този, който откриваме в други модели от марката в този ценови сегмент. Изработен е изцяло от лъскава черна пластмаса, която, макар и да не изглежда много устойчива на прах и драскотини, прави телевизора да изглежда добре.

Размерите, в който може да закупите този модел са доста щедри, което го прави идеален за използване както за хол, така и за спалня.

Той е съвместим с монтажната система VESA, така че с помощта на специална стойка може лесно да се монтира на всяка стена в дома.

Двете му крака са разположени в двата краища и му дават добра стабилност, независимо от повърхността, на която е поставен.

Този модел има и съществени промени по отношение на операционната си система, поради това, че в края на 2019 г. софтуерът, който възпроизвежда операционната система „Saphi“, получи нова актуализация.

Актуализацията прави много по-бърз интерфейсът, както и по-лесен за използване. Друго предимство, което си струва да се спомене, е външният вид и това, че Philips PUS7505/12 е станал по-тънък от предходния модел.

Качество на картината

Ultra Slim дисплеят поддържа UHD резолюция от 3840 x 2160 пиксела с естествен контраст 1200:1 и яркост от 350 cd/m2.

Поради краткото време за реакция, изображенията ще се сливат гладко, което ще ги доближи до реалността и естествения им цвят. Независимо от ъгъла, от който гледате телевизора, ще бъдете изненадани, че ще можете много добре да различавате всяко изображение (ъгъл на гледане до 178 градуса).

Настройките, които можете да направите за по-добро изображение, се отнасят до контраста (динамичен контраст), филтъра за настройка на цветовете (Comb Filter 2D / 3D), както и системата за филтриране на шума на изображението и други смущения (цифрово намаляване на шума).

Панелът на телевизорът може да се похвали с истинска точност на цветовете – той осигурява оптимален контрол на цветовете на точково ниво, за да възпроизведе с най-добри детайли предадените изображения.

HDR10 + (High Dynamic Range), с който е оборудван този телевизор е новият стандарт за качество на изображението. Той осигурява деликатни детайли и реалистични цветове с по-широк диапазон на контраст.

Този телевизорът Philips поддържа няколко HDR формата, включително HDR10 Pro и HLG Pro.

Micro Dimming оптимизира контраста на телевизора според условията на осветление във вашата среда. Сензор за светлина и специален софтуер анализират изображението в 6400 различни секции, за да можете да се възползвате от невероятния контраст и качество на изображението, като имате реалистично визуално изживяване, независимо дали е ден или нощ.

HDR технологията е тази, която отпечатва нова реалност в изображението, така че съдържанието да е оптимизирано за преживяване, възможно най-близко до реалността. HDR качеството усилва контраста, така че винаги да се наслаждавате на HDR качество на гледане.

Мащабирането, с които телевизорът разполага спомагат за обработката на изображенията, който не са 4K резолюция.

Системата за мащабиране на телевизора Philips PUS7505/12 също е отлична, този модел успява да увеличи до 4K всяка резолюция на възпроизвежданото медийно съдържание, независимо дали от компютър, лаптоп, DVD, Youtube / Netflix филм или излъчен от класически телевизионни програми.

Не бива да очаквате чудеса, за да извлечете максимума от 4K разделителната способност, препоръчително е медиите да имат Full HD разделителна способност за качествено надграждане. Тази препоръка обаче се отнася за всички модели телевизори, независимо от марката или използваните технологии в реално време или последваща обработка.

Звук

Ясният, мощен звук допълва списъка с функции, на които ще се радвате от първото използване, благодарение на 20 W стерео високоговорители.

Този модел се възползва от функцията Dolby Atmos, която му придава специална последователност, чрез яснота и дълбочина, дори при по-голям обем.

Свързаност

Външните връзки са напълно достатъчни, тъй като този модел разполага с 3 HDMI порта, 2 USB порта, вход за компютър и CI + слот за цифрова телевизия.

Вграденият мултимедиен плейър ще ви даде възможност да възпроизвеждате филми или файлове с изображения чрез свързване на всяко устройство за съхранение към един от HDMI или USB портовете.

Интернет връзката се осъществява или чрез LAN, или чрез безжични мрежи, тя е оборудвана с вграден Wi-Fi адаптер.

Дистанционно

Дистанционното управление е подходящо по размер, реагира бързо на команди и обичайните бутони са поставени интуитивно.

Телевизионните канали се сменят почти моментално, няма време за изчакване, независимо дали говорим за HD или цифрови.


Основни функции

Новият интерфейс на операционната система на Philips наречена Saphi предоставя всички предимства, свързани с приложения за видео стрийминг HBO GO, Netflix, Vimeo и др., интернет сърфиране и социални мрежи.

Ще можете да споделяте съдържание или да правите Share Screen с други устройства със съвместима операционна система и да се наслаждавате на изображения и видеоклипове, възпроизвеждани на големият екран.

Телевизорът може да бъде синхронизиран с всяко от мобилните устройства, които имате, като използвате bluetooth връзка, огледално отразяване чрез Miracast или споделяне чрез браузър на файлове.

В нашите тестовете телевизорът се справи доста добре, реагира добре на команди, както в областта на интерфейса, така и в обикновените настройки. Телевизорът може да се управлява чрез дистанционното си управление и включва функции както за областта на смарт интерфейса, така и за телевизора.

AI – изкуствен интелект, постоянно актуализира настройките на звука според предаденото събитие, интелигентна функция, която се учи да различава звуците и аудио контекста, за да осигури най-доброто качество на звука.

Philips PUS7505/12 също ще бъде високо оценен от ентусиастите на гейминга.

Този телевизор може да се използва без проблеми като монитор на компютър, тъй като има естествена честота на опресняване от 60 Hz, дори в 4K резолюция.

Така, че ако търсите по-евтин 4K смарт телевизор, който да се използвате като монитор за компютърни игри, трябва да включите този модел в списъкът си.

Нашето мнение за продукта

Това е телевизор с много добра картината, благодарение на високата 4K резолюция. Най-важната характеристика на дисплея определено е технологията за широко динамичен обхват HDR10, която предлага ярки и цветни изображения. Този телевизор има и добър контраст, благодарение на технологията за затъмняване наречена Micro Dimming. Дизайнът му също е на прилично ниво, а цената му е повече от отлична.

Philips PUS7505/12

Телевизор Philips 70PUS7505/12

Телевизор Philips 70PUS7505/12, 70″ (178 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Philips PUS7505/12

Телевизор Philips 58PUS7505/12

Телевизор Philips 58PUS7505/12, 58″ (146 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Philips PUS7505/12

Телевизор Philips 50PUS7505/12

Телевизор Philips 50PUS7505/12, 50″ (126 см), Smart, 4K Ultra HD, LED

Philips PUS7505/12

Телевизор Philips 43PUS7505/12

Телевизор Philips 43PUS7505/12, 43″ (108 см), Smart, 4K Ultra HD, LED