Ревю на телевизор Samsung 43MU6102


Samsung 43MU6102 е страхотен избор за вас, ако търсите телевизор от доказан производител с добра картина, звук и функционалности, при това на супер изгодна цена.

Основни характеристики на телевизор Samsung 43MU6102

Моделът съчетава плосък екран с 4K резолюция с висока динамичност на картината и с чиста операционна система, която е снабдена с най-популярните приложения за стрийминг.

Моделът наподобява предходните модели на марката, като запазва техните елегантни линии.

Y-образната стойка е стабилна и много по-практична от крачетата в ъглите на екрана. Пластмасата има хубава текстура наподобяваща метал.

Той пристига с едно интелигентно дистанционно от нов тип, което на пръв поглед е стряскащо, но се свиква много бързо. Превключването на каналите се осъществява, чрез гласов контрол.

Samsung-49MU6202-дистанционно

Качество на картината

С този модел вие получавате чиста и остра картина, извличайки максимално ползи от 4K панелаТелевизора е идеален за гледане на 4K Blu-ray филми. 

Картината също така е много добра и с не 4K съдържание. Съдържанието с Full HD изглеждат малко по-меко, отколкото при Ultra HD, но няма огромна разлика и детайлите остават фино изчертани.

Има и малко шумове на картината, когато се възпроизвежда съдържание със стандартна разделителна способност, но все още е трудно да се натъкнете на 4K телевизор, който да няма този проблем.

Може да се насладите на естествения цвят на картината с PurColor. Това, което телевизорът може да ви предложи са всички цветове на природата в най-точни подробности.

Дисплеят разполага с контрастния диапазон на премиум телевизорите.

Това означава реалистични изображения – може да преживеете истинско HDR изживяване с впечатляваща лекота и сенки, пълни с детайли.

Звук

Ако за вас е важно пълното кино изживяване, звуковата система тук просто няма да ви удовлетвори.

Трябва да помислите за инвестиране в саундбар или подходяща система за домашно кино.

Все пак, за по-непретенциозните, звуковата система с обща мощност от 20 W ще бъде напълно задоволителна.

Връзки

 • HDMI x 3
 • USB x 2
 • Компонентен вход (Y/Pb/Pr) x 1
 • Композитен вход (AV) x 1 (Обичайна употреба за Component Y)
 • Ethernet (LAN) – Да
 • Извод за цифров звук (Оптичен) – 1
 • RF вход (Наземен/кабелен вход) – 1/1 (Обичайна употреба за наземен сигнал)/0
 • CI слот x1
 • HDMI A / Return Ch. Support – Да
 • HDMI Quick Switch – Да
 • Вградена безжична LAN мрежа – Да
 • Anynet+ (HDMI-CEC) -Да

Основни функции

Моделът използва много чиста операционна система. Вместо екрана с централизирано меню има малка лента с настройки, входове и приложения.

А с приложението Smart View безпроблемно управлявате всичко чрез своя смартфон. Просто е необходимо да свържете мобилния си телефон към големия екран и да се насладите на цялото съдържание.

Поддръжката на приложенията е страхотна. Това е пълна стрийминг система, включваща най-популярните видео приложения: Netflix и Amazon (в 4K и HDR) плюс Now TV, Youtube, Google Play, BBC iPlayer, ITV Hub, All 4, Demand 5.

Нашето мнение за продукта

Това е една от най-добрите опции на пазара в момента, ако търсите качествен телевизор с плосък екран и отлична картина за вашият хол или дневна. Ultra Full HD резолюцията му придава превъзходно качество на картината и  HDR е достатъчно добро, за да направи значителна разлика в цвета и контраста. Това е модел за хора, които търсят качествен телевизор с безупречна картина на сравнително достъпна цена.