Ревю на климатик Samsung Maldives 24000 BTU (AR24RXFPEWQNEU)


Samsung Maldives 24000 BTU (AR24RXFPEWQNEU) е модерен климатик с инверторна технология, който предлага разнообразие от съвременни функции и технологии необходими за поддържането на комфортна температура във всяка стая до 70 м² , при това на много достъпна цена.

Основни характеристики на климатик Samsung Maldives 24000 BTU

Samsung AR24RXFPEWQNEU притежава елегантен външен вид в бял цвят, който би се вписал перфектно във всяка модерна стая от всеки дом.

Вътрешното тяло е снабдено с дисплей вдясно, където има информация за зададената температура, използваната програма и скоростта на вентилация.

Капацитетът на охлаждане на този модел е 24000 BTU. Устройството е предназначено за помещения с големина до 70 квадратни метра.

Клиамтика е оборудван с най-новата инверторната технология, която намалява потреблението на енергия на климатика най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Тази климатик работи най-ефективно при външни температури до -15 ° C при отопление и до + 46 ° C при охлаждане.

Samsung Maldive използва хладилен агент от последно поколение R32. Този хладилен агент не влияе негативно върху околната среда и в същото време е по-ефективен спрямо масово използвания предходен такъв.

Основни функции

Модела разполага с двоен защитен филтър задържащ до 99.9% от бактериите и акарите във въздуха.  Филтъра предотвратява образуването на астма, алергии и респираторни заболявания на вас и вашето семейство.

Функция Good Night – има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.

Функция за изсушаване е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага създава най-голям дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайна температура, отстранявайки 1.3 литра влага за час.

Бързо охлаждане – оптимизираният дизайн на потока на въздуха осигурява по-мощен дебит, който намалява температурата на въздуха до 18 ° С за 30 минути само с едно натискане на бутона на дистанционното.

Функцията за бързо отопление отговаря на нуждите, като същевременно спестявате по-малко енергия, като моделът затопля по-голямо пространство за по-кратък период от време.

Функция за самопочистване – функцията предотвратява образуването на бактерии и плесен като поддържа топлообменника сух и по този начин осигурява по-здравословна среда.

Автоматичен контрол на температурата – автоматичния режим избира начина на работата (охлаждане или отопление), необходим за поддържане на зададената температура. По този начин можете постоянно да се наслаждавате на комфортна обстановка, без да променяте постоянно настройките на уреда.

В допълнение, уредът има технология Hot Start. Технологията позволява на вътрешния вентилатор да стартира процеса на нагряване само след когато топлообменникът вътре е топъл, за да не предава студения въздушен поток в началото на процеса.

Със защитата Triple Protector Plus външното устройство работи в най-трудните среди. Triple Protector Plus не позволява претоварване на компресора и контролера с променливи електрически токове. В същото време външното тяло разполага с антикорозионно покритие и може да издържи на изключително тежки външни условия.

Енергийна ефективност и шум

Енергийният клас на охлаждане е А++, а този на затопляне е А, имащ номинална консумация при охлаждане 2280 W и при отопление 2595 W.

Стойността SCOP (Seasonal Coefficient of Perfomance) е 3.8. Това е показател, които измерва сезонната енергийната ефективност при режим на отопление.

В същото време SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) е 6.1. Това е в режим на охлаждане като тези данни измерват годишна консумация на енергия и ефективност при ежедневното използване на уреда.

Тези коефициенти замениха доскоро използваните COP (coeficent of performance) – 3.68 и EER (energy efficiency rating) – 2.87.

Те се изчисляват при определени външни температури – 35°C в режим на охлаждане и 7°C в режим на отопление, при работа на климатика на пълна мощност.

Нивото на шум на вътрешното тяло е в границите между 29 и 45 dB според натовареността му, което е много добра стойност. Шумът на външното устройство достига 54 dB.

Размери и тегло

Размери на вътрешното тяло (Ш x В x Д в мм): 230 x 298 x 1065

Тегло на вътрешното тяло в кг: 11.6

Размери на външното тяло (Ш x В x Д в мм): 310 x 638 x 880

Тегло на външното тяло кг: 43.5

Нашето мнение за продукта

Това е климатик с инверторна технология, който предлага разнообразие от съвременни функции и технологии, при това на много добра цена. Притежава елегантен външен вид в бял цвят, който би се вписал във всяка от всеки дом. Този модел ще повиши комфорта на вашия дом през цялата годината без да бърка дълбоко в джобовете ви за високи сметки за ток.

 


 Още една страхотна оферта за теб! 

Виж ревю и цена на климатик Samsung Maldives 18000 BTU