Ревю на хладилник с фризер Samsung RB34K6000SS/EF


Samsung RB34K6000SS/EF би бил перфектният избор за вас, ако търсите голям хладилник с фризер с много екстри, при това на отлична цена.

Основни характеристики на Samsung RB34K6000SS/EF

Моделът би бил перфектен избор за по-голяма част от домакинствата в България, заради: оптималният си капацитет от 344 л, системата за автоматично размразяване Full No Frost в двете части на хладилника, функцията за бързо размразяване Power Freeze и не на последно място високо ефективния компресор Digital Invertor.

Това е голям хладилник за семейства с разнообразни кулинарни предпочитания. Разполага с комбинирана система против замръзване.

Хладилникът  разполага с технологията Space Max Technology. Тя се състои от много тънка стена, която създава по-голям вътрешен капацитет, без да жертва енергийната ефективност.

Дизайнът на хладилника е много привлекателен и забележим с покритие от инокс – неръждаема стомана. Модела дава усещането за стил и елегантност, като би се вписал перфектно във всеки дом и най-вече кухня.

Управление

LCD дисплеят е със сензорен контрол на управление, който дава възможност за независимо регулиране на температурата в хладилника и фризера.

Чрез контролният панел на уреда може да регулирате:

  • Температурата в хладилника и фризера;
  • Функцията за бързо охлаждане на хладилника “Power Cool”;
  • Функцията за бързо охлаждане на фризера “Power Freez”;
  • Алармата за отворена врата;
  • Функция ваканция.

Система на охлаждане

Хладилникът е проектиран така, че да охлажда всички пространства за съхранение равномерно. Студеният въздух се издухва през няколко вентилационни отвора на всеки рафт, поддържайки постоянна температура и свежа храна.

Забравете досадното размразяване – моделът е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността й.

Функции на хладилника

Samsung RB34K6000SS/EFЗа максимално улеснение и функционалност е проектиран така, че хладилната част е поставен отгоре, а фризерът отдолу. Доказано е, че в едно домакинство хладилника е по-често използван сравнено с фризера.

Максималният нетен капацитет от 344 литра се разпределя между 246 литра за хладилника и 98 литра за фризер.

Рафтовете за съхранение на храна се състоят от 3 темперирани стъкла, които се почистват изключително лесно и имат много добра устойчивост на тежести.

Моделът разполага с шест рафта на вратата, които биха могли да покрият напълно вашите нужди.

Долната част на хладилника е място за съхранение за пресни зеленчуци и плодове.

То ще ви позволи да ги задържите свежи за дълго време. В този модел също така има и голямо пространство за съхранение на големи кутии от мляко и сок в рафтовете на вратата.

А над тази зона е разположена Fresh Zone, която запазва рибата и месото свежи до 1 седмица напред.

Функции на фризера

Камерата е разположена в долната част, като има три плъзгащи се чекмеджета, разположени едно върху друго.

Фризера предлага множество възможности за замразяване, включително бързо замразяване и функция за правене на лед.

Мощността на замразяване на уреда е 12 кг за 24 часа.

Други

Вратите на хладилника са реверсивни с вертикални дръжки на отваряне от дясно.

Хладилника е снабден с антибактериално уплътнение, което предотвратява образуването на мухъл и бактерии. Това е така с цел поддържането на свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Уредът има много добра степен на изолация с автономност без ток до 16 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия през топлите сезон и в райони с температура на околната среда с климатичен клас: SN-N-ST – проектиран е да работи икономично в диапазона от – 10 ° C през зимата и до + 38 ° C през лятото.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на този хладилник е с много добра – клас A +, а годишна консумация на енергия е 306 kWh.

Дигиталните инверторни компресори на Samsung имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на  бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните хладилници със същия капацитет.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
  • Инверторния компресор също така позволява изключителна тихата работа на уреда, с много ниско ниво на шум до 38 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см: 191.7 x 60 x 66.4 и тегло 71 килограма

Нашето мнение за продукта

Този хладилник Samsung притежава много технологични иновации и е със страхотен дизайн, който би се вписал във всяка една кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради неговия оптимален капацитет и високата енергийна ефективност.