Ревю на хладилник с фризер Samsung RB37J5000SA/EF


Samsung RB37J5000SA/EF е перфектният избор за вас, ако търсите голям и функционален хладилник с фризер с много екстри, при това на супер изгодна цена.

Основни характеристики на Samsung RB37J5000SA/EF

Хладилната част предлага огромно полезно пространство от 269 литра, а фризера е с капацитет от 98 литра.

Със своето покритие от неръждаема стомана със защита от следи от отпечатъци, хладилника изглежда много елегантно и е много лесен за почистване.

Вратата на хладилника е осезаемо по-голяма и по-тежка от тази на фризера.

След отваряне на вратата на хладилника в горната част се намира управлението на хладилника, където можете да зададете само нечетни температури (3, 5, 7 в хладилника, -17, -19, -15 във фризера и т.н.)

Това със сигурност не е хладилник за по-ниски на ръст потребители. Контролният панел е на височина около 2 метра и е висок дори за средно високи хора.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – Samsung RB37J5000SA/EF е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник.

Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Системата за охлаждане All-Around Cooling охлажда хладилника равномерно, от единия до другия ъгъл.

Студеният въздух постъпва през няколко вентилационни отвора на всеки рафт, така че поддържа постоянна температура и хранителните продукти остават свежи.

Функции на хладилника

Първото нещо, което ще забележите при отварянето на вратите, е невероятно тънките стени на този уред.

Високотехнологичната изолация на Samsung позволява намалената дебелина на стените, като по този начин се е увеличила използваемата площ в хладилника и фризера.

Горното чекмедже във хладилника е фреш зоната (Fresh Zone), която поддържа по-хладна температура и по този начин идеална за запазване на месото и рибата.

Докато долното чекмедже е по-голямо, простиращо се до предния ръб на отделението.

Това е малко по-топло от горното и в него се поддържа по-постоянна температура, за да се запазят най-добре хранителните вещества и витамините в плодовете и зеленчуците.

Също то  е достатъчно голямо, за да съхранявате плодовете и зеленчуците за цялото ви семейство за една седмица напред.

Разполагате само с три рафта в останалото хладилно пространство. Ако не използвате шкафа за вино, който съкращава височината в средната зона, може да го премахнете, ако се нужда от повече място.

Налице е ограничено регулиране на височината на рафта, а предната половина на най-долния рафт може да се плъзне назад.

Може да видите вентилационните отвори за охлаждане на въздуха в задната част на отделението, като обещавате равна температура в тази област.

Хладилното отделение е огромно. Това е хладилник за големи семейства, гурме любители и хора, които наистина държат да запазят свежестта и натуралния аромат на храната.

Тази част е осветена от LED светодиоди, които са достатъчни, за да осветят всяко кътче в хладилника.

Чекмеджетата и шестте джоба на вратите са направени от безцветна пластмаса, която наистина е много здрава. Долният рафт има плъзгаща се част, която добавя допълнителна гъвкавост.

Функции на фризера

В относително компактния фризер с капацитет 98 литра има по-малко място за съхранение с включени три чекмеджета.

Няма светлина в това отделение, така че полунощните нападения със сладолед ще изискват фенерче.

Може да съхранявате огромно количество продукти в хладилника и много по-малко във фризера.

Уредът е разделен на почти три четвърти от капацитета си в полза на хладилника, което без съмнение ще бъде в полза за някои потребители и по-малко за други.

А ако това е единственият ви фризер в къщи и ако предпочитате да замразявате и приготвяте замразени ястия, то тогава ще се нуждаете от допълнителен фризер.

Капацитет на замразяване за 24 часа е 15 кг.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на хладилника е много добра – Клас А +, с годишно потребление на енергия от 314 kWh.

Това се дължи и на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде много ниска.

Това се дължи и от части на инверторната технология на Samsung.

Инвертора регулира мощността на компресора във всеки един момент от неговата работа , за да осигури най-оптимална мощност, без да изразходва допълнителна енергия.

Инверторните компресори на Samsung имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумация на енергия спрямо конвенционалните хладилници.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 40 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см: (В x Ш x Д) cm 201 x 59.5 x 67.5 и тегло 70 килограма.

Нашето мнение за продукта

Този хладилник с фризер Samsung притежава множество технологични иновации и е със страхотен дизайн, който би паснал на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради неговия оптимален капацитет и високата му енергийна ефективност. Също така корейската марка Samsung вече успешно се е доказала на пазара със своята качествена продукция, така че може да бъдете сигурни в неговите отлични качества и надеждност.