Ревю на двукрилен хладилник Samsung RS552NRUA1J


Samsung RS552NRUA1J е перфектният избор, ако търсите голям и стилен двукрилен хладилник от типа Side by Side. Той е оборудван e с най-новите технологии и се предлага на много добра цена.

Основни характеристики на Samsung RS552NRUA1J

Дизайна му е изпълнен в страхотния нюанс Shiny White (лъскаво бяло), който му придава усещане за стил и елегантност. Той би се вписал перфектно във всеки модерен дом и най-вече кухня.

Двете отделения за уреда са разположени едно до друго. Те са напълно разделени, като всяко от тях има собствена врата за достъп.

Дисплеят с тъч контрол е разположен на вратата, като чрез него може да наблюдавате и регулирате температурата в двете зони, независимо една от друга.

Управление

Контролните елементи на уреда информират и дават възможност за регулиране на:

  • Температурата във фризера;
  • Температурата в хладилника;
  • Функция за бързо охлаждане;
  • Предупредителна индикация за отворена врата;
  • Предупредителна индикация за спряло електричество.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – Samsung RS552NRUA1J е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Прецизният и индивидуален температурен контрол на двете отделения е благодарение на системата Duo Twin Plus, която осъществява независимо охлаждане в двете зони. В допълнение, системата елиминира трансфера на миризми и спира процеса на дехидратация на храната.

Хладилника поддържа постоянна температура през цялото време, особено след отварянето на вратата. Чрез едновременното охлаждане на множеството секции и отделения храната остава свежа за по-дълго.

Функции на хладилника

Полезния обем на хладилника е впечатляващите – 341 литра, като то предоставя възможност за съхранение на продукти за цялото ви семейство.

Може да разчитате на 5 термоустойчиви стъклени рафта, които са лесни за почистване и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Голямо предимство на този модел е, че 4-та позиция на рафта може да се коригира, колкото е необходимо.

В долната част хладилника са разположени двете специални отделения за плодове и зеленчуци, които ги поддържат свежи за по-дълго време.

Вратата на хладилника е оборудван с четири неподвижни рафта – два малки и два големи. Горните 2 рафта са специализирани за съхранение на яйца, сирене, подправки и други. Докато долните две рафта са специализирани съхранение на средно високи бутилки и буркани.

LED осветление равномерно разпределя светлината в целия хладилник, а потреблението на енергия е 7 пъти по-малко, сравнено с обикновените крушка.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от лявата страна и е с полезен обем от 197 литра. Разделените отделения предлагат множество възможности за замразяване на зеленчуци, месо, риба и други.

Той разполага с 5 рафта за съхранение, като три от тях имат възможност да се плъзгат. Вратата на фризера е оборудвана с 5 фиксирани рафта за съхранение.

Twist машината за лед е удобен начин да се снабдите с ледените кубчета през лятото.

Мощността на замразяване на фризера е 12 кг за денонощие.

Други функции

Хладилникът е снабден с антибактериално уплътнение, което предотвратява образуването на мухъл и бактерии вътре в уреда и поддържа свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Samsung има отлична степен на изолация като има автономност от 12 часа при прекъсване на електрическата мрежа.

Моделът е предназначен да функционира без загуба на енергия в топлия сезон в район с температура на околната среда с климатична клас SN, N, ST, Т и е проектиран да работи икономично в диапазона на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

Хладилникът има система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди, както и тогава когато има прекъсване на захранването.

Освен това този Side by side хладилник на Samsung разполага с 9 Fresh Sense сензора, които постоянно наблюдават температурите на околната среда, хладилника и фризера. Резултатът е постоянна температура вътре, независимо от външната.

Устройството разполага и с функция Power Cooling, която осигурява бързо охлаждане на поставените нови продукти във фризера.

А функцията Super Cool, намалява температурата вътре в хладилника до + 2 ° C в рамките на 12 часа с цел бързо замразяване на поставените нови продукти.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на модела е много добра – клас А +. Годишното потребление на енергия е 431 kWh, а дневното потребление на енергия е 1.18 kWh.

Добрите стойности се дължат и на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде по-ниска.

Инверторните компресори на Samsung имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумация на енергия спрямо конвенционалните хладилници.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
  • Инвертора на компресора също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 43 dB.

Размери и тегло

Този уред има следните размери (В x Ш x Д) в см: 178.9 x 91.2 x 70 и тегло 117 кг.

Нашето мнение за продукта

Samsung RS552NRUA1J е сред топ предложенията от Side by Side хладилниците на пазара.  Той се отличава с множество функции, страхотен дизайн и изгодна цена, на която може да бъде закупен. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност. Ако закупите този хладилник, то той несъмнено ще се превърне в звездата на вашата кухня!