Ревю на двукрилен хладилник Samsung RS68N8321S9/EF


Samsung RS68N8321S9/EF е идеалният избор за вас, ако търсите голям и функционален Side by Side хладилник, при това на страхотна цена.

Основни характеристики на Samsung RS68N8321S9/EF

Запознай се с новата звезда във вашата кухня. Този Side by side хладилник на Samsung е проектиран да внесе свежест и хармония във всяка кухня.

Дълбочината на рафтовете и височината му се съчетават хармонично със всяка модерна кухнята, а самият той се отваря широко и прави съхранението на всяка храна по-лесно.

Неговата система за охлаждане Duo Twin Plus и регулируема температурна технология също запазват храната по-свежа.

Съхранявайте и виждай всичко! Моделът разполага с голям капацитет, така че в хладилника и фризера има много място за съхранение на храна от всеки вид и с всякаква форма.

Има и 2 врати, които се отварят широко, за да виждате всичко наведнъж – точно когато ви потрябва.

Освен това той разполага и с удобен диспенсър за вода, който е вграден в корпуса на хладилника.

Това е идеалното решение за охлаждане на водата в горещите летни дни, особено когато забравим да сложим вода в хладилника или лед във фризера и трябва да се охладим веднага.

Управление

LCD дисплеят със сензорен екран се намира във вътрешната част на хладилното помещение, като чрез него може да наблюдавате и регулирате температурите в двете зони, които могат да бъдат коригирани независимо една от друга.

Подобен тип управление стават все по-актуално, като измества остарелия механичен начин.

Контролните елементи на уреда включват:

 • Показател на температурата във фризера;
 • Показател на температурата в хладилника;
 • Функция за бързо замразяване;
 • Функция за бързо охлаждане;
 • Предупредителна индикация за отворена врата.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – този Side by side хладилник е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в хладилника. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Охлаждащата системата предотвратява натрупването на лед във фризера, като същевременно поддържа ниска консумация на енергия, както и поддържа  отделенията в идеален микро климат и запазва храната прясна за по-дълъг период.

Функции на хладилника

Samsung RS68N8321S9/EF

Хладилното пространство с полезен обем от 407 литра като разполага с две специални отделения за съхранение на плодове, зеленчуци, риба, пресни храни и други.

Рафтовете са разделени на три зони, подходящи за всички членове на семейството, така че всеки може да намери изключително лесно това, което иска. Метална повърхност спомага за поддържането на охлаждането във вътрешната страна на хладилник.

Разделителната преграда запазва студеният въздух от хладилника, като добрата топлопроводимост спомага за бързото възстановяване на температурните загуби след затваряне на вратата.

Хладилната част разполага с 4 термоустойчиви подвижни стъклени рафта, които се почистват лесно и имат много добра устойчивост на тежки предмети.

Вратата разполага с 5 рафта за съхранение на бутилки, подправки, масло, яйца и други продикти.

В долната част хладилника разполага с две специални отделения за зеленчуци и плодове, което ги поддържа свежи за дълго време.

LED осветление равномерно разпределя светлината в целия хладилник, а потреблението на енергия е 7 пъти по-малко, сравнено с обикновените крушка.

Функции на фризера

Фризерът е разположен от лявата страна и разполага с общ обем от 210 литра.

В него са разположени четири стъклени рафта, два  рафта на вратата и две специални отделения за замразяване на различни плодове и зеленчуци.

Моделът разполага с машината за лед както и с диспенсър за вода, разположени във вратата на фризера.

Интегрираният воден филтър осигурява оптимално качество на водата за образуването на пресни ледени кубчета или студена вода.

Необходимостта от смяна на водния филтър се известява от електронната система.

Производственият капацитет на машината за лед е 2 кг за 24 часа като прозрачното отделение ви позволява да видите колко точно лед ви остава.

Други

Хладилникът е снабден с уплътнение, което действа като антибактериално и предотвратява образуването на мухъл и бактерии вътре.

Това спомага за ооддържането на свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Хладилникът има отлична степен на изолация и има автономност от 12 часа без възможност от отдаване на хладина.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия в топлия сезон в райони с температура на околната среда с климатичен клас SN, N, ST, Т .

Уреда е проектиран да работи икономично в диапазон на температурата от + 10 ° C през зимата до + 43 ° C през лятото.

От гледна точка на функциите и технологията този Side by side хладилник на Samsung има оптична и акустична система за предупреждение, когато вратата е отворена за повече от 60 секунди.

Оптично и звуково предупреждение за повишаване на температурата във фризера след прекъсване на захранването.

Уредът разполага с 9 сензора Fresh Sense, които постоянно наблюдават температурите на околната среда, хладилника и фризера.

Резултатът е поддържането на постоянна подходяща температура вътре, независимо от външната.

Моделът разполага с автоматична функция за охлаждане, която се връща към нормалната работа веднага щом се достигне желаната температура. Това предотвратява загубата на енергия.

Устройството разполага и с функция Power Cooling, която осигурява бързо охлаждане на нови съхранени продукти и поддържа постоянна температура вътре в устройството.

Освен това има и функцията Super Cool, която намалява температурата на хладилника до + 2 ° C в рамките на 12 часа, идеална за бързо охлаждане на съхраняваните продукти.

Енергийна ефективност

За огромният капацитет на хладилника енергийната ефективност е много добра, с клас А ++, а годишно потребление на енергия е 389 kWh.

Това се дължи и на инверторния компресор, който дава възможност консумираната енергия да бъде ниска.

Инверторните компресори на Samsung имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана енергия спрямо конвенционалните хладилници.
  • Плавно включване и изключване, което прави хладилниците по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот (голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им).
  • Инверторния компресор също така позволява тихата работа на хладилника, с много ниско ниво на шум от 39 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери в см (В x Ш x Д): 178 x 91.2 x 71.6

Нашето мнение за продукта

Това е едно от топ предложенията на пазара сред хладилниците Side by Side. Модела разполага с изключително много технологични иновации и в същото време е със страхотен дизайн, който ще придаде стил и елегантност на всяка кухня. Препоръчваме го на големи семейства, заради огромният му капацитет и високата му енергийна ефективност.