Ревю на хладилник Samsung RT32K5035S9/EO


Samsung RT32K5035S9/EO би бил перфектният избор за вас, ако търсите компактен и ефективен хладилник с горен фризер с много екстри, при това на отлична цена.

Основни характеристики

Този модел би бил перфектен избор за по-голяма част от домакинствата в България, заради: оптималният си капацитет от 321 литра, системата за автоматично размразяване Full No Frost в двете части на уреда и не на последно място, заради високо ефективния компресор на Samsung Digital Invertor от ново поколение.

Това е практичен и функционален хладилник за семейства с разнообразни кулинарни предпочитания.

Дизайнът му е много привлекателен с покритие от инокс – иноксово сребрист цвят.

Моделът дава усещането за стил и елегантност, като би се вписал перфектно във всеки модерен дом и най-вече кухня.

Хладилникът е с механичен контролен панел, чрез който може да регулирате независимо двете части на уреда.

Той е проектиран така, че да охлажда всички пространства за съхранение равномерно. Студеният въздух се издухва през няколко вентилационни отвора на всеки рафт, поддържайки постоянна температура и свежа храна.

Система на охлаждане

Системата Twin Cooling Plus™ охлажда отделенията поотделно, за да спре разпространението на нежеланите миризми от хладилника към фризера.

Twin Cooling Plus™ създава благоприятна среда за запазване на прясната храна в хладилника със 70% влажност в сравнение с 30% при стандартните хладилници с разположен отгоре фризер. Така хранителните продукти се запазват пресни за по-дълго време, без да се изсушават.

Този модел предоставя най-добрите възможности за съхранение. Може много лесно да превърнете хладилника във фризер, за да запазите прясна храната, която искате да съхраните през различните сезони или специални поводи.

Забравете досадното размразяване – този модел е оборудван със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността й.

Моделът осигурява бързо много студен въздух за бързо замразяване или охлаждане. С докосване само на един бутон Power Cool бързо охлажда храната и напитките, а Power Freeze е великолепен за замразяване или уплътняване на замразена храна или получаване на лед.

Функции на хладилника

Хладилник с 2 врати Samsung RT32K5035S9/EO, 321 л, Клас A++, No frost, Twin Cooling, Компресор Digital Inverter, Вътрешен дисплей, LED осветление, В 171.5 см, Inox

Уредът е проектиран така, че фризера е поставен отгоре, а хладилника е отдолу.

Максималният нетен капацитет от 321 литра се разпределя между 249 литра за хладилника и 72 литра за фризер.

Рафтовете за съхранение на храна се състоят от 4 закалени стъкла, които се почистват изключително лесно и имат много добра устойчивост на тежести. Единият рафт е плъзгащ се за максимално удобство.

В долната част се намира специално пространство за съхранение за пресни зеленчуци и плодове. То ще ви позволи да ги задържите свежи за дълго време. В този модел също така има и голямо пространство за съхранение на големи кутии от мляко и сок в рафтовете на вратата.

Функции на фризера

Фризерът е разположена в горната част, като горния рафт предоставя възможност за съхранение на месо, риба или зеленчуци.

На долния рафт е разположен подвижен уред за правене на лед, а до него има пространство за още продукти, като например за кутия от сладолед.

Фризера предлага множество възможности за замразяване, включително бързо замразяване и функция за правене на лед.

Други

Вратите на хладилника са реверсивни с вертикални дръжки на отваряне от дясно.

Хладилника е снабден с антибактериално уплътнение, което предотвратява образуването на мухъл и бактерии. Това е така с цел поддържането на свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Вратата има два фиксирани рафта, на който може да съхранявате дребни хранителни продукти, като масло например.

Уредът има много добра степен на изолация с автономност без ток до 10 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия през топлия сезон и в райони с температура на околната среда с климатичен клас: SN, N, ST, T – проектиран е да работи икономично в диапазона от + 10 ° C през зимата и до + 43 ° C през лятото.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност е много добра клас A++, а годишна консумация на енергия е едва 228 kWh.

Дигиталните инверторни компресори на Samsung имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на  бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните хладилници със същия капацитет.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
  • Инверторния компресор също така позволява изключителна тихата работа на уреда, с много ниско ниво на шум до 41 dB.

Размери и тегло

Уреда има следните размери (В x Ш x Д) в см: 171.5 x 60 x 67.5 и тегло 57 килограма

Нашето мнение за продукта

Този хладилник Samsung притежава много технологични иновации и е със страхотен дизайн, който би се вписал във всяка една кухня. Препоръчваме го на малки семейства, заради неговите компактни размери с оптимален капацитет и високата енергийна ефективност.