Ревю на хладилник Samsung RT50K6335SL/EO


Samsung RT50K6335SL/EO би бил перфектният избор за вас, ако търсите компактен и ефективен хладилник с горен фризер с много екстри, при това на отлична цена.

Основни характеристики на Samsung RT50K6335SL/EO

Това е голям хладилник за семейства с разнообразни кулинарни предпочитания.

Максималният нетен капацитет от 500 литра се разпределя между 375 литра за хладилника и 125 литра за фризер.

За максимално улеснение и функционалност той е проектиран така, че фризера да е поставен отгоре, а хладилника отдолу.

Дизайнът му е много привлекателен с покритие от инокс, даващ на модела дава усещането за стил и елегантност, като би се вписал перфектно във всеки модерен дом и най-вече кухня.

Управление

Моделът разполага с LCD дисплеят със сензорен контрол на управление, който дава възможност за независимо регулиране на температурата в хладилника и фризера.

Чрез контролният панел на уреда може да регулирате:

  • Температурата в хладилника и фризера;
  • Функцията за бързо охлаждане на хладилника “Power Cool”;
  • Функцията за бързо охлаждане на фризера “Power Freez”;
  • Функцията Freezer Convert (преобразувател от фризера на хладилник).

RT50K6335SL/EO предоставя най-добрите възможности за съхранение. Може много лесно да превърнете хладилника във фризер, за да запазите прясна храната, която искате да съхраните през различните сезони или специални поводи.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – този хладилник Samsung е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда. No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността й.

Моделът осигурява бързо много студен въздух за бързо замразяване или охлаждане. С докосване само на един бутон Power Cool бързо охлажда храната и напитките, а Power Freeze е великолепен за замразяване или уплътняване на замразена храна или получаване на лед.

Хладилникът е проектиран така, че да охлажда всички пространства за съхранение равномерно. Студеният въздух се издухва през няколко вентилационни отвора на всеки рафт, поддържайки постоянна температура и свежа храна.

Системата Twin Cooling Plus™ охлажда отделенията поотделно, за да спре разпространението на нежеланите миризми от хладилника към фризера.

Twin Cooling Plus™ създава благоприятна среда за запазване на прясната храна в хладилника със 70% влажност в сравнение с 30% при стандартните хладилници с разположен отгоре фризер. Така хранителните продукти се запазват пресни за по-дълго време, без да се изсушават.

Функции на хладилника

Samsung RT50K6335SL/EO

Рафтовете за съхранение на храна в хладилник а са 5. Изработени от закалено стъкло, като са високо устойчиви и се почистват изключително лесно. Единият рафт е плъзгащ се за максимално удобство.

В долната част се намира специално пространство за съхранение за пресни зеленчуци и плодове. То ще ви позволи да ги задържите свежи за дълго време. В този модел също така има и голямо пространство за съхранение на големи кутии от мляко и сок в рафтовете на вратата.

Функции на фризера

Фризерът предлага множество възможности за замразяване, включително функцията за бързо замразяване и функция за правене на лед.

Горния рафт предоставя възможност за съхранение на месо, риба или зеленчуци.

На долния рафт е разположен подвижен уред за правене на лед, а до него има пространство за още продукти, като например за кутии за сладолед и др.

Капацитета на замразяване на фризера е 6 кг за 24 часа.

Други функции

Вратите на хладилника са реверсивни с вертикални дръжки на отваряне от дясно.

Освен това са снабдени с антибактериално уплътнение, което предотвратява образуването на мухъл и бактерии. Това е така с цел поддържането на свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Уредът има много добра степен на изолация с автономност без ток до 15 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия през топлия сезон и в райони с температура на околната среда с климатичен клас: SN, N, ST, T – проектиран е да работи икономично в диапазона от + 10 ° C през зимата и до + 43 ° C през лятото.

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на този хладилник е много добра клас A ++, а годишна консумация на енергия е едва 290 kWh за хладилник с такъв обем.

Дигиталните инверторни компресори на Samsung имат следните предимства

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на  бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните хладилници със същия капацитет.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
  • Инверторния компресор също така позволява изключителна тихата работа на уреда, с много ниско ниво на шум до 40 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см: 178.5 x 79 x 77 и тегло 90 килограма

Нашето мнение за продукта

Това е хладилник, който притежава много технологични иновации и е със страхотен дизайн, който би се вписал във всяка една модерна кухня. Препоръчваме го на по-голяма част от домакинствата в България, заради неговите оптимален капацитет и високата му енергийна ефективност, както и изключително изгодна цена, за това, което ще получите.