Ревю на климатик Samsung Triangle AR09NXWSAURNEU


Samsung Triangle AR09NXWSAURNEU е един от най-модерните климатици на пазара през тази година. Благодарение на отличното съотношение между цена и качество, той успя бързо да стигне  до върха на най-продаваните продукти от тази ниша.

Основни характеристики на климатик Samsung Triangle AR09NXWSAURNEU

Още на пръв поглед си личи, че от Samsung са положили сериозни усилия с дизайна.

Той се различава същински от своите конкуренти със своя стилен триъгълен дизайн.

Моделyt е изцяло проектиран така, че да е по вкуса на европейския потребител.

Този климатик Samsung може да се използва както за охлаждане през летните жеги, така и за отопление през студените месеци.

Капацитетът на охлаждане и затопляне на този модел е 9000 BTU. Капацитетът му е подходящ за помещение до 67.5 кубични метра.

Препоръчва се за стаи с площ до 25 квадратни метра, с височина до 2.7 метра.

Инверторната технология намалява потреблението на енергия с най-малко 40% в сравнение с конвенционалната технология.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Филтриращата система на този модел е една от най-добрите и е способна да пречисти въздуха напълно, като елиминира всички вируси, бактерии или алергени.

Освен това филтрите се отстраняват много лесно при почистване, което повишава техният живот и  премахва необходимостта от периодична подмяна. Нещо повече, устройството притежава функция, която ви предупреждава кога е дошло времето да почистите филтрите.

Основни функции

Функциите, с които разполага модела се разделят на сезонни и постоянни. В първата категория се включват онези, които имат пряко влияние върху температурата – отоплението и охлаждането. Вентилацията и изсушаването могат да  бъдат полезни през цялата година, като ефективно ще се борят срещу мухъл и ще освежат въздуха в помещението.

Samsung Triangle има възможност да се контролира чрез инфрачервено дистанционно или чрез Wi-Fi модул за управление. Вторият начин може да ви позволи пълен контрол на уреда, дори и да не сте си у дома.  Изисква се само смартфон, свързан към интернет.

По този начин може да зададете старта на която и да е от програмите само няколко минути преди да се приберете в своя дом, за да бъдете посрещнати от перфектната атмосфера.

В допълнение, системата може да се възобнови автоматично, в зависимост от последните настройки преди прекъсвания на захранването.

Функцията за бързо охлаждане има за цел да подобри работата на климатика за ограничен период от време. С помощта на тази функция, той ще може да надвиши номиналната си мощност, докато не достигне зададените условия, след което автоматично ще възобнови своя нормален режим на работа.

Самопочистващата функция изсушава изпарителя веднага след като е завършен един от основните работни режими. Това премахва възможността за образуване на бактерии и плесен по повърхността на вътрешните части на уреда, което от своя страна премахва неприятните миризми.

Функцията за добър сън е предназначен да предпазва съня ви от всякакви смущаващи фактори през нощта. Перфектен за почивка, съчетан с повишена икономия на консумираната енергия.

Енергийна ефективност и шум

Енергийният клас на охлаждане е А++, а този на отопление –  А.

Енергийната ефективност на климатичната система е сравнително добра, с номинална консумация от 820 W за охлаждане и 840 W на отопление.

Максималното ниво на шума при най-силна степен на вентилация на вътрешното тяло не превишава 37 dB, а при най-ниско натоварване е едва 19 dB. Това прави устройството да бъде едно от най-тихите на пазара.

Нашето мнение за продукта

Заключението ни е, че това е един от най-модерните климатици на пазара, които може да закупите на изключително изгодна цена. Освен това, той изпъква пред основните си конкуренти с естетическия си вид, като същевременно не отстъпва по функционалност и цена.