Ревю на пералня Samsung WF60F4E0W0W

WF60F4E0W0W


Samsung WF60F4E0W0W е добър избор, ако търсите висок клас икономична ”slim” пералня, оборудвана с най-новите технологии и то на страхотна цена.

Основни характеристики на Samsung WF60F4E0W0W

Уреда разполага с компактна и стабилна конструкция и има следните размери (В х Д х Ш в см): 85 х 40 х 60  и нетно тегло 57 кг., като е проектиран е така, че да не заема твърде много място.

Моделът гарантира ултра-тиха работа от 61 dB до 74 dB при пране и центрофуга, достигайки до най-високите стандарти за енергийна ефективност. Максимален капацитет на натоварване на този модел е 6 кг и 1000 оборота в минута.

Samsung разполага с технология промяна на скоростта на центрофугата, при която може да изберете броя на оборотите в зависимост от вида на програмата и вида на дрехите, като избирате от минимум 400 до максимум 1000 оборота в минута.

Управление

WF60F4E0W0W

Контролния панел се намира в горната част, като дисплея за управление е широк, със синя подсветка и плоски бутони (Touch Control), като реагира на най-малките докосване и разполага със следните функции:

  • Настройка на температурата за изпиране;
  • Оставащото време (дисплей);
  • Подбор;
  • Центрофуга;
  • Светещ индикатор за заключване;
  • Функция Eco Bubble;
  • Smart Check (Интелигентна самодиагностика).

Около бутона за избор на програми има разбираеми икони за всеки тип програма, като с него лесно можете да зададете желаната от вас програма.

Основни функции

В този модел може да премахвате или добавяте пране по време на всяка програма за пране. Но това може да стане до 10 минути след началото на програмата, с изключение на програмата за памук.

В допълнение може да се правят промени в спомагателните функции, температурата и скоростта на центрофугата, ако това е необходимо.

Child safe програма за заключване позволява на пералнята да се заключи, за да се предотврати случайно спиране или промяна на програмата от деца.

Вляво от  контролния панел се намира чекмеджето с 3 отделения за твърди и течни препарати. Благодарение на технологията Stay Clean секцията винаги остава чиста, без остатъци от перилни препарати поради специалното самопочистване.

Благодарение на автоматичната система за регулиране на водата, постъпването на водата се регулира по електронен път според количеството и вида на прането, за да се постигнат най-добри резултати при изпиране и енергийна ефективност.

Моделът има две системи, които помагат за намаляване на вибрациите и шума:

  • специалният дизайн на страничните стени на пералната машина значително намаляват нивата на шум и вибрации по време на прането.
  • електронно балансиране – разпределя равномерно прането вътре в барабана намалява шум и вибрации.

Чрез технологията Eco Drum Clean може да се поддържа чиста перална машина без използване на силни химикали. Не сте сигурни кога да почиствате барабана? Алармата се задейства след 40 пранета, за да ви напомни.

Допълнителни функции

Този модел притежава Air Bubble технология за измиване, където милиони въздушни мехурчета навлизат във влакната на дрехите и след това  генерират импулси. Това спомага за ефективното изпиране на дрехите, дори и при пране в студена вода.

Поради тези мехурчета, триенето между дрехите и барабана бива намалено и така дрехите остават защитени. Мехурчетата активират перилния препарат, за да може да проникне в тъканта и лесно да премахне замърсяването, дори и при студена вода при 15 ° С.

Ако направим няколко цикъла един след друг, без да променяме настройките, вече няма нужда да препрограмираме цикъла всеки път.

Освен това технологията Bubble Soak премахва почти всички трудно излизащи петна. Дрехите се накисват добре в мехурчета, така че петната ефективно да се отстраняват.

Aqua Safe – тази функция регулира потреблението на водата и контролира използването на излишна вода в зависимост от количеството на дрехите, които искате да изперете. Изперете дрехите си с оптимална консумация на вода и спестете в дългосрочен план.

Пералнята е оборудвана с автоматичен контрол и смарт функция за проверка при проблеми. Просто свържете  пералнята към Wi-Fi мрежата, след това може да чрез диагноза на уреда да откриете и лесно да отстраните възникнала неизправност с помощта на специално създадено приложение от вашият смартфон.

Функцията Super Eco Wash е опция за миене със студена вода и дава намаляване на потреблението на енергия с до 80%.

Този модел е технологично оборудван с контрол на работните температури и защита от прегряване.

В края на всяка програмата сигнал ни предупреждава за края на цикъла на пране.

Програми

 WF60F4E0W0W

Можете да избирате между 12 предварително зададени програми за максимално ефективно изпиране.

Бързо изпиране за 15 минути

Специална програма за изпиране на леко замърсени дрехи бързо и ефективно.

Ръчно пране

програмата е посветена да изпира вълна и деликатно пране, за които се препоръчва ръчно пране.

Спортни дрехи

Ако сте спортист, пералнята е оборудван със специална спортна програми, предназначени за спортно облекло и спортни обувки.

Спалното бельо

Пригодена за най-ефективното изпиране на спално ви бельо. Опциите на програмата за памук имат пет температури: 20 ° С, 30 ° С, Еко 40 ° С, Еко 60 ° С, 95 ° С.

Програма за пране и пред пране памук и памучен текстил и бельо

Това включва пране на: бельо, покривки, хавлиени кърпи, спално бельо и т.н. до максимален размер от 2,5 кг.

Памучна еко

Програма с 2 опции (40 ° C и 60 ° C) за максимално количество пране до 2,5 кг.

Деликатно

С 2 опции за програмиране – коприна или вълна.

Бебешката програма

Идеална за изпиране на бебешки дрехи, тъй като ги изплаква много добре.

Децата имат много чувствителна кожа и не трябва да задържат детергенти върху дрехите си. Също така за тази цел е цикълът на интензивно изплакване. Това намалява риска за чувствителна кожа (за бебета или алергии и др.), дължащи се на възможни перилни препарати.

Центрофуга

Пералнята е с центрофуга разделена на няколко етапа и барабанни бавни движения предотвратяващи източване на бельо. Този процес предотвратява образуването на гънки и гладенето ще бъде направено в много по-кратко време.

Последната програма “Memo”

Съхранява последната използвана настройка, дори когато пералнята е изключена.

Енергийна ефективност

Тази пералня Samsung има много добър клас на енергийна ефективност A ++ и ниско потребление на ресурси, със средна годишна консумация на енергия 170 kWh / година.

Средната годишна консумация на вода на този модел е 8580 л / год. Тази консумация е изчислена при 220 стандартни цикъла на пране при програма за памук при 60 ° C и при 40 ° C при пълен и частичен капацитет, както и при изключена консумация на енергия и при работа на празен ход.

Реалното потребление ще зависи от начина ви на използване на пералнята.

Нашето мнение за продукта

Това е много добра пералня машина и се предлага на отлична цена. Препоръчваме ви я заради оптималният и капацитет и богатите функции и програми. Отделно този модел ще допринесе за намаляване на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност А++ и е с много ниска консумация на вода за година. Samsung определено са се постарали с този модел и със сигурност ще оправдаят вашите очаквания.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →