Ревю на климатик Samsung Wind-Free Avant 12000 BTU Wi-Fi


Samsung Wind-Free Avant 12000 BTU Wi-Fi е модерен климатик с инверторна технология, който предлага разнообразие от съвременни функции и технологии необходими за поддържането на комфортна температура във всяка стая до 35 м² , при това на много достъпна цена.

Samsung Wind-Free Avant 12000 BTU Wi-Fi

Samsung Wind-Free Avant 12000 BTU Wi-Fi

Климатик Samsung Wind-Free Avant 12000 BTU Wi-Fi, Клас A++/A++, Филтър Tri-Care, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR12TXEAAWKNEU/AR12TXEAAWKXEU, Бял

Насладете се на приятна прохлада с Wind-Free™ охлаждане. То нежно и тихо разпръсва въздух през 23 000 миниатюрни въздушни отвора, за да нямате неприятно усещане за студен вятър върху кожата си.

Неговият усъвършенстван въздушен поток също така охлажда по-широко и по-голямо пространство по по-равномерен начин. Като използва и 77% по-малко енергия от бързия режим на охлаждане.

Режимът Wind-Free™ генерира само 23 dB шум в сравнение с 26 dB от конвенционалния модел на Samsung.

Samsung AR12TXEAAWKNEU/AR12TXEAAWKXEU притежава елегантен външен вид в бял цвят, който би се вписал перфектно във всяка модерна стая от всеки дом.

Вътрешното тяло е снабдено с дисплей вдясно, където има информация за зададената температура, използваната програма и скоростта на вентилация.

Новият дизайн на климатика му позволява да охлажда стаите бързо от карай до край, така че да ти е винаги комфортно.

Усилващата цифрова инверторна технология охлажда въздуха с 43% по-бързо от предходните модели на марката.

Усъвършенстваният дизайн включва 15% по-голям вентилатор, 18% по-широк входен отвор и 31% по-широка клапа.

Така студеният въздух се разпръсква по-надалеч, на разстояние до 15 метра.

Капацитетът на охлаждане на този модел е 12000 BTU, а на отопление е  12000 BTU. Устройството е предназначено за помещения с големина до 35 квадратни метра.

Клиамтика е оборудван с най-новата инверторната технология, която намалява потреблението на енергия на климатика най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Тази климатик работи най-ефективно при външни температури до -15 ° C при отопление и до + 46 ° C при охлаждане.

Samsung Maldive използва хладилен агент от последно поколение R32. Този хладилен агент не влияе негативно върху околната среда и в същото време е по-ефективен спрямо масово използваните конвенционалните хладилни агенти R22 или R410A, което го прави много по-екологичен

Основни функции

Насладете се на по-интелигентен стил на живот с технологията с изкуствен интелект AI Auto Comfort, която автоматично оптимизира различните режими, като анализира условията в стаята и навиците ви на използване.

Въз основа на предпочитаната от вас температура, автоматично включва най-подходящия режим, за да поддържа оптимални условия.

За да работи тази функция се изисква Wi-Fi връзка и профил в приложение на Samsung. Приложението съхранява данни за потребителите, техните предпочитания и модели на използване с цел предлагане на най-полезните опции.

Контролирайте климатикът си от разстояние, по всяко време и навсякъде със функцията SmartThings.

Може да контролирате температурата в своя дом по всяко време и от всякъде. Чрез приложението можете да контролирате и наблюдавате климатика от разстояние само с едно докосване. Или просто кажете на системата с изкуствен интелект (AI) какво искате и тя го прави. Тя дори предлага и най-добрите настройки според вашите предишни нужди.

Приложението е налично за устройства Android и iOS. Изисква се Wi-Fi връзка и профилът ви в Samsung. Гласовият контрол се поддържа на английски и друг езици, но без български.

Дишайте по-лесно с тройната филтрираща система за въздуха запазваща го чист и поддържаща производителността на топлообменника с филтър за тройна грижа.

Трите му слоя съдържат филтър с висока плътност, който улавя големи частици прах, влакна и животински косми.

Той има и филтър с покритие от зеолит, който улавя финия прах и спомага за ограничаването на вирусите, бактериите и алергените.

Автоматичното почистване в 3 стъпки запазва вътрешността на климатика хигиенична, без да правите нищо! Функцията за автоматично почистване автоматично изсушава топлообменника, след като е работил, като използва 3-степенен процес. Тя премахва влагата, като обдухва с въздух в продължение на 10 до 30 минути. Така предотвратява натрупването на бактерии и миризми.

Easy Filter Plus – Използвайте своя климатик по-ефикасно с по-малко усилие. Филтърът Easy Filter Plus е разположен отвън, от горната страна, за да може лесно да се изважда и почиства. Неговата гъста мрежа пази топлообменника чист, а антибактериалното покритие ви предпазва от опасни въздушни замърсители

Функция Good Night – има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.

Функция за премахване на влагата е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага създава най-голям дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайна температура, отстранявайки 1.3 литра влага за час.

Бързо охлаждане – оптимизираният дизайн на потока на въздуха осигурява по-мощен дебит, който намалява температурата на въздуха до 18 ° С за 30 минути само с едно натискане на бутона на дистанционното.

Функцията за бързо отопление отговаря на нуждите, като същевременно спестявате по-малко енергия, като моделът затопля по-голямо пространство за по-кратък период от време.

Спестете енергия, но запазете прохладата с режим ECO. Той използва по-малка част от капацитета на компресора в сравнение с нормалния режим, което намалява разхода на енергия. Той ти позволява да охлаждате по-ефикасно, когато навън не е толкова горещо, или просто да пестите енергия и пари по всяко време, за да не се тревожите за сметката за електричество.

Функция за автоматично почистване – когато климатикът е изключен, функцията за автоматично почистване активира вентилатора, който премахва праха и влагата от топлообменника. По този начин той остава чист и сух, което предотвратява появата на бактерии и плесен.

Насладете се на комфортно охлаждане в много по-дълъг период , тъй като Luzon е направена от материал, устойчив на корозия, за да предпази кондензатора от ръжда, което помага за поддържане на оптималната работа на топлообменника.

Автоматичен контрол на температурата – автоматичния режим избира начина на работата (охлаждане или отопление), необходим за поддържане на зададената температура. По този начин можете постоянно да се наслаждавате на комфортна обстановка, без да променяте постоянно настройките на уреда.

В допълнение, уредът има технология Hot Start. Технологията позволява на вътрешния вентилатор да стартира процеса на нагряване само след когато топлообменникът вътре е топъл, за да не предава студения въздушен поток в началото на процеса.

Външното тяло разполага с антикорозионно покритие и може да издържи на изключително тежки външни условия.

Енергийна ефективност и шум

Спестявайте пари всеки ден с високо енергоефективното охлаждане Wind-Free™.

Когато работи в режим Wind-Free™, външното тяло използва минимална мощност – с до 77% по-нисък разход на електричество в сравнение с бързия режим на охлаждане.

Така че можете да запазите комфортната прохлада, без да се притеснявате за сметката си за електричество.

Енергийният клас на охлаждане е А++, а този на затопляне е А++, имащ номинална консумация при охлаждане 930 W и при отопление 1070 W.

Стойността SCOP (Seasonal Coefficient of Perfomance) е 4.6. Това е показател, които измерва сезонната енергийната ефективност при режим на отопление.

В същото време SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) е 7.3. Това е в режим на охлаждане като тези данни измерват годишна консумация на енергия и ефективност при ежедневното използване на уреда.

Тези коефициенти замениха доскоро използваните COP (coeficent of performance) – 3,74 и EER (energy efficiency rating) – 3.76.

Те се изчисляват при определени външни температури – 35°C в режим на охлаждане и 7°C в режим на отопление, при работа на климатика на пълна мощност.

Нивото на шум на вътрешното тяло е в границите между 16 и 40 dB според натовареността му, което е много добра стойност. Шумът на външното устройство достига 46 dB.

Размери и тегло

Размери на вътрешното тяло (Ш x В x Д в мм): 215 x 299 x 889

Тегло на вътрешното тяло в кг: 9.9

Размери на външното тяло (Ш x В x Д в мм): 285 x 548 x 790

Тегло на външното тяло кг: 29.9

Нашето мнение за продукта

Това е климатик с инверторна технология, който предлага разнообразие от съвременни функции и технологии, при това на добра цена. Притежава елегантен външен вид в бял цвят, който би се вписал във всяка от всеки дом. Този модел ще повиши комфорта на вашия дом през цялата годината без да бърка дълбоко в джобовете ви за високи сметки за ток.

Samsung Wind-Free Avant 18000 BTU Wi-Fi

Samsung Wind-Free Avant 18000 BTU Wi-Fi

Климатик Samsung Wind-Free Avant 18000 BTU Wi-Fi, Клас A++/A+, Филтър Tri-Care, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR18TXEAAWKNEU/AR18TXEAAWKXEU, Бял

Samsung Wind-Free Avant 12000 BTU Wi-Fi

Samsung Wind-Free Avant 12000 BTU Wi-Fi

Климатик Samsung Wind-Free Avant 12000 BTU Wi-Fi, Клас A++/A++, Филтър Tri-Care, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR12TXEAAWKNEU/AR12TXEAAWKXEU, Бял

Samsung Wind-Free Avant 12000 BTU Wi-Fi

Samsung Wind-Free Avant 9000 BTU Wi-Fi

Климатик Samsung Wind-Free Avant 9000 BTU Wi-Fi, Клас A++/A++, Филтър Tri-Care, AI Auto Comfort, Fast cooling, AR09TXEAAWKNEU/AR09TXEAAWKXEU, Бял