Ревю на пералня Samsung WW60J3280LW1LE

Samsung WW60J3280LW1LE


Samsung WW60J3280LW1LE е добър избор, ако търсите икономична пералня в средния клас, оборудвана с най-новите технологии и то на страхотна цена.

Основни характеристики на пералня Samsung WW60J3280LW1LE

Уреда разполага с компактна и стабилна конструкция и има следните размери (В х Д х Ш в см): 85 х 40 х 60  и нетно тегло 54 кг., като е проектиран е така, че да не заема твърде много място.

Този модел е оборудван с универсален мотор, който може да регулира скоростта в широки граници (максимум 1200 оборота в минута). Този тип мотор също осигуряват много тиха работа от 61 dB при измиване до 77 dB при центрофуга, като достига до най-високите стандарти за енергийна ефективност.

Това е практична пералня с оптимален капацитет от 6 кг, която препоръчваме на малки семейства.

Модела разполага с технология за регулиране на оборотите на центрофугата. Може да регулирате степента на оборотите от 400 до максимум 1 200 оборота в минута.

Управление

Samsung WW60J3280LW1LE

Контролния панел се намира в горната част е оборудвана с копче с основните програми за измиване, а екранния дисплей е широк, със синя подсветка, като разполага със следните функции:

 • незабавен старт;
 • настройка на температурата за измиване;
 • оставащото време;
 • подбор – обороти;
 • центрофуга;
 • светещ индикатор за заключване;

Около бутона за избор на програми има разбираеми икони за всеки тип програма, като с него лесно можете да зададете желаната от вас програма.

Основни функции

В този модел можем да премахваме или добавяме пране по време на всяка програма за пране. Но това може да стане до 10 минути след началото на програмата, с изключение на програма за памук.

В допълнение може да се правят промени в спомагателните функции, температурата и скоростта на центрофугата, ако това е необходимо.

Child safe функциятаза заключване позволява на пералнята да се заключи, за да се предотврати случайно спиране или промяна на програмата от деца.

Вляво от  контролния панел се намира чекмеджето с 3 отделения за твърди и течни препарати. Благодарение на технологията Stay Clean секцията винаги остава чиста, без остатъци от перилни препарати поради специалното самопочистване.

Барабана е направен от полипропилен и топлоустойчив материал от неръждаема стомана с капацитет 58 литра, с диаметър 33 см на отвора. Отварянето на люка се извършва на 135 градуса.

Този модел има звено за контрол на напрежение, който предпазва от електрически колебания и прекъсване на електрозахранването, удължавайки  живота на пералнята.

Пералнята на Samsung ще стабилизира колебанията на напрежението в рамките на ± 25% и машината ще се рестартира автоматично след спиране на тока.

Отложеният старт ви позволява да настроите удобния за вас час за включване на прането. Старта може да се отложи до 24 часа.

Допълнителни функции

Моделът е оборудван с две системи, които помагат за намаляване на вибрациите и шума:

 • специалният дизайн на страничните стени на пералната машина значително намаляват нивата на шум и вибрации по време на прането.
 • електронно балансиране – разпределя равномерно прането вътре в барабана намалява шум и вибрации.

Чрез технологията Eco Drum Clean може да се поддържа чиста перална машина без използване на силни химикали. Не сте сигурни кога да почиствате барабана? Алармата се задейства след 40 пранета, за да ви напомни.

Aqua Safe – тази функция регулира потреблението на водата и контролира използването на излишна вода в зависимост от количеството на дрехите, които искате да изперете. Изперете дрехите си с оптимална консумация на вода и спестете в дългосрочен план.

Този модел е технологично оборудван с контрол на работната температура и защита от прегряване.

В края на всяка програмата сигнал ни предупреждава за края на цикъла на пране.

Програми за пране

Samsung WW60J3280LW1LE

Можете да избирате между 12 предварително зададени програми за по-ефективно изпиране: синтетичен, памук, вълна, ръчно пране, бързо измиване и т.н.

 • Памук
 • Синтетика
 • Предпране
 • Центрофуга
 • Грижа за бебето
 • Вълна
 • Деним
 • Спортни артикули
 • Накисване
 • Изплакнете
 • Изплакване + отцеждане
 • 15 минути

Енергийна ефективност

Модела има висок клас на енергийна ефективност A ++ и е с ниско потребление на ресурси, със средна годишна консумация на енергия 173 kWh.

Средната годишна консумация на вода на този модел е 7300 литра на година. Тази консумация е изчислена при 220 стандартни цикъла на пране при програма за памук при 60 ° C и при 40 ° C при пълен и частичен капацитет, както и при изключена консумация на енергия и при работа на празен ход.

Реалното потребление ще зависи от начина ви на използване на пералнята.

Нашето мнение за продукта

Това е много добра пералня машина и се предлага на много достъпна цена. Препоръчваме ви я заради оптималният и капацитет и богатите функции и програми. Отделно този модел ще допринесе за намаляването на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност А++ и е с много ниска консумация на вода за година. Samsung определено са се постарали с този модел и със сигурност ще оправдаят вашите очаквания.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →