Ревю на пералня Samsung WW70J3283KW/LE


Samsung WW70J3283KW/LE е идеалният избор за вас, ако търсите икономична и надеждна пералня, която е оборудвана с всички основни функции и програми, при това на супер изгодна цена.

Основни характеристики на Samsung WW70J3283KW/LE

Пералнята е със стандартни размери (В х Д х Ш в см): 85 х 55 х 60  и нетно тегло 59 кг, като е проектиран е така, че да не заема твърде много място.

Този модел е оборудван с универсален мотор, който може да регулира скоростта в широки граници (максимум 1200 оборота в минута).

Този тип мотор също осигуряват много тиха работа от 59 dB при измиване до 77 dB при центрофуга, като достига до най-високите стандарти за енергийна ефективност.

Пералнята е с оптимален капацитет, която препоръчваме на средно-големи семейства – може да се справи с пране до 7 кг.

Моделът разполага с технология за регулиране на оборотите на центрофугата – може да регулирате степента на оборотите от 600 до максимум 1200 оборота в минута.

Барабана е направен от полипропилен и топлоустойчив материал от неръждаема стомана с капацитет 58 литра, с диаметър 33 см на отвора. Отварянето на люка се извършва на 135 градуса.

Този модел има звено за контрол на напрежение, който предпазва от електрически колебания и прекъсване на електрозахранването, удължавайки  живота на пералнята.

Управление

Samsung WW70J3283KW/LE

Контролния панел се намира в горната част е оборудвана с копче с основните програми за измиване, а екранния дисплей е широк със синя подсветка. Чрез него може да регулирате следните функции:

  • незабавен старт;
  • настройка на температурата за измиване;
  • оставащото време;
  • подбор – обороти;
  • центрофуга;
  • светещ индикатор за заключване.

Около бутона за избор на програми има разбираеми икони за всеки тип програма, като с него лесно можете да зададете желаната от вас програма.

Основни функции

В този модел можем да премахваме или добавяме пране по време на всяка програма за пране.

Но това може да стане до 10 минути след началото на програмата, с изключение на програма за памук.

В допълнение може да се правят промени в спомагателните функции, температурата и скоростта на центрофугата, ако това е необходимо.

Child safe програма за заключване позволява на пералнята да се заключи, за да се предотврати случайно спиране или промяна на програмата от деца.

Вляво от  контролния панел се намира чекмеджето с 3 отделения за твърди и течни препарати.

Благодарение на технологията Stay Clean секцията винаги остава чиста, без остатъци от перилни препарати поради специалното самопочистване.

Отложеният старт ви позволява да настроите удобния за вас час за включване на прането. Старта може да се отложи до 24 часа.

Допълнителни функции

Пералнята е оборудвана с две системи, които помагат за намаляване на вибрациите и шума:

  • специалният дизайн на страничните стени на пералната машина значително намаляват нивата на шум и вибрации по време на прането.
  • електронно балансиране – разпределя равномерно прането вътре в барабана намалява шум и вибрации.

Чрез технологията Eco Drum Clean може да се поддържа чиста перална машина без използване на силни химикали. Не сте сигурни кога да почиствате барабана? Алармата се задейства след 40 пранета, за да ви напомни.

Aqua Safe – тази функция регулира потреблението на водата и контролира използването на излишна вода в зависимост от количеството на дрехите, които искате да изперете. Изперете дрехите си с оптимална консумация на вода и спестете в дългосрочен план.

Този модел е технологично оборудван с контрол на работната температура и защита от прегряване.

В края на всяка програмата сигнал ни предупреждава за края на цикъла на пране.

Програми за пране

Samsung WW70J3283KW/LE

Можете да избирате между 10 предварително зададени програми за по-ефективно изпиране: синтетичен, памук, вълна, ръчно пране, бързо измиване и т.н.

Бързо изпиране за 15 минути

Специална програма за изпиране на леко замърсени дрехи бързо и ефективно.

Ръчно пране

програмата е посветена да изпира вълна и деликатно пране, за които се препоръчва ръчно пране.

Спортни дрехи

Ако сте спортист, пералнята е оборудван със специална спортна програми, предназначени за спортно облекло и спортни обувки.

Спалното бельо

Пригодена за най-ефективното изпиране на спално ви бельо. Опциите на програмата за памук имат пет температури: 20 ° С, 30 ° С, Еко 40 ° С, Еко 60 ° С, 95 ° С.

Програма за пране и пред пране памук и памучен текстил и бельо

Това включва пране на: бельо, покривки, хавлиени кърпи, спално бельо и т.н. до максимален размер от 2,5 кг.

Памучна еко

Програма с 2 опции (40 ° C и 60 ° C) за максимално количество пране до 2,5 кг.

Деликатно

С 2 опции за програмиране – коприна или вълна.

Бебешката програма

Идеална за изпиране на бебешки дрехи, тъй като ги изплаква много добре.

Децата имат много чувствителна кожа и не трябва да задържат детергенти върху дрехите си. Също така за тази цел е цикълът на интензивно изплакване. Това намалява риска за чувствителна кожа (за бебета или алергии и др.), дължащи се на възможни перилни препарати.

Центрофуга

Пералнята е с центрофуга разделена на няколко етапа и барабанни бавни движения предотвратяващи източване на бельо. Този процес предотвратява образуването на гънки и гладенето ще бъде направено в много по-кратко време.

Последната програма “Memo”

Съхранява последната използвана настройка, дори когато пералнята е изключена.

Енергийна ефективност

Тази пералня Samsung е с най-висок висок клас на енергийна ефективност A +++ и е с ниско потребление на ресурси, със средна годишна консумация на енергия 174 kWh.

Средната годишна консумация на вода на този модел е 7400 литра на година.

Тази консумация е изчислена при 220 стандартни цикъла на пране при програма за памук при 60 ° C и при 40 ° C при пълен и частичен капацитет, както и при изключена консумация на енергия и при работа на празен ход.

Реалното потребление ще зависи от начина ви на използване на пералнята.

Нашето мнение за продукта

Това е много добра пералня машина и се предлага на много достъпна цена. Препоръчваме ви я заради оптималният и капацитет и богатите функции и програми. Отделно този модел ще допринесе за намаляването на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност А+++ и е с много ниска консумация на вода за година. Samsung определено са се постарали с този модел и със сигурност ще оправдаят вашите очаквания.