Ревю на пералня Samsung WW80J5345MW/LE


Samsung WW80J5345MW/LE е идеалният избор за вас, ако търсите пералня от средния клас, оборудвана с най-необходимите функции и технологии, при това на супер цена.

Основни характеристики на Samsung WW80J5345MW/LE

Максимален капацитет на натоварване на тази пералня Samsung е 8 кг и 1200 оборота в минута.

Можете да изберете броя на оборотите в зависимост от вида на програмата и вида на дрехите, от минимум 400 до максимум 1200 оборота в мин.

Пералнята има стандартни размери (В х Д х Ш в см): 85 х 55 х 60, проектирана така, че да не заема твърде много място.

Освен това уредът има стабилна и здрава конструкция и е с тегло 62 кг.

Тя е сравнително тиха като измерения шум е до 62 dB при пране и до 76 dB при центрофугиране.

Барабана е направен от полипропилен и топлоустойчив материал от неръждаема стомана с капацитет 58 литра, с диаметър 33 см на отвора. Отварянето на люка е до 135 градуса.

Управление

Контролния панел се намира в горната част е оборудвана с копче с основните програми за измиване, а екранния дисплей е широк, със синя подсветка и плоски бутони (Touch Control), като реагира на най-малките докосване със следните функции:

 • незабавен старт;
 • настройка на температурата за изпиране;
 • оставащото време (дисплей);
 • подбор;
 • центрофуга;
 • светещ индикатор за заключване;
 • бързо време за почистване на 2 варианта,
 • Eco Bubble;
 • Smart Check (Интелигентна проверка).

Вляво от контролния панел се намира дозатора с 3 отделения за твърди и течни препарати. Благодарение на технологията Stay Clean секцията винаги остава чиста, без остатъци от перилни препарати поради специалното самопочистване.

Основни функции

В този модел можем да премахваме или добавяме пране по време на всяка програма за пране. Но това може да стане до 10 минути след началото на програмата, с изключение на програма за памук.

В допълнение може да се правят промени в спомагателните функции, температурата и скоростта на центрофугиране, ако това е необходимо.

Child safe функцията позволява на вратата и на контролния панел на пералнята да се заключи, за да се предотврати случайно спиране, промяна на програмата или случайното отварянето на люка от деца.

Отложеният старт ви позволява да настроите удобния за вас час за включване на прането. Старта може да се отложи до 24 часа.

Благодарение на автоматичната система за регулиране на водата, постъпването на водата се регулира по електронен път според количеството и вида на прането, за да се постигнат най-добри резултати при изпиране и енергийна ефективност.

Тази пералня Samsung е оборудвана с две системи, които помагат за намаляване на вибрациите и шума:

 • специалният дизайн на страничните стени на пералната машина значително намаляват нивата на шум и вибрации по време на прането.
 • електронно балансиране – разпределя равномерно прането вътре в барабана намалява шум и вибрации.

Допълнителни функции

Този модел притежава Air Bubble технология за измиване, където милиони въздушни мехурчета навлизат във влакната на дрехите и след това  генерират импулси. Това спомага за ефективното изпиране на дрехите, дори и в студена вода.

Поради тези мехурчета, триенето между дрехите и барабана бива намалено и така дрехите остават защитени. Мехурчетата активират перилния препарат, за да може да проникне в тъканта и лесно да премахне замърсяването, дори и при студена вода при 15 ° С.

Освен това технологията Bubble Soak премахва почти всички трудно излизащи петна. Дрехите се накисват добре в мехурчета, така че петната ефективно да се отстраняват.

Aqua Safe – тази функция регулира потреблението на водата и контролира използването на излишна вода в зависимост от количеството на дрехите, които искате да изперете. Изперете дрехите си с оптимална консумация на вода и спестете в дългосрочен план.

Samsung WW80J5345MW/LE е оборудван с автоматичен контрол и смарт функция за проверка при проблеми. Просто свържете  пералнята към Wi-Fi мрежата, след това може да чрез диагноза на уреда да откриете и лесно да отстраните възникнала неизправност с помощта на специално създадено приложение от вашият смартфон.

Функцията Super Eco Wash е опция за миене със студена вода и дава намаляване на потреблението на енергия с до 80%.

Този модел е технологично оборудван с контрол на работните температури и защита от прегряване.

В края на всяка програмата сигнал ни предупреждава за края на цикъла на пране.

Програми за пране

Можете да избирате между 10 предварително зададени програми за по-ефективно изпиране: синтетичен, памук, вълна, ръчно пране, бързо измиване и т.н.

Бързо изпиране за 15 минути

Специална програма за изпиране на леко замърсени дрехи бързо и ефективно.

Ръчно пране

програмата е посветена да изпира вълна и деликатно пране, за които се препоръчва ръчно пране.

Спортни дрехи

Ако сте спортист, пералнята е оборудван със специална спортна програми, предназначени за спортно облекло и спортни обувки.

Спалното бельо

Пригодена за най-ефективното изпиране на спално ви бельо. Опциите на програмата за памук имат пет температури: 20 ° С, 30 ° С, Еко 40 ° С, Еко 60 ° С, 95 ° С.

Програма за пране и пред пране памук и памучен текстил и бельо

Това включва пране на: бельо, покривки, хавлиени кърпи, спално бельо и т.н. до максимален размер от 2,5 кг.

Памучна еко

Програма с 2 опции (40 ° C и 60 ° C) за максимално количество пране до 2,5 кг.

Деликатно

С 2 опции за програмиране – коприна или вълна.

Бебешката програма

Идеална за изпиране на бебешки дрехи, тъй като ги изплаква много добре.

Децата имат много чувствителна кожа и не трябва да задържат детергенти върху дрехите си. Също така за тази цел е цикълът на интензивно изплакване. Това намалява риска за чувствителна кожа (за бебета или алергии и др.), дължащи се на възможни перилни препарати.

Центрофуга

Пералнята е с центрофуга разделена на няколко етапа и барабанни бавни движения предотвратяващи източване на бельо. Този процес предотвратява образуването на гънки и гладенето ще бъде направено в много по-кратко време.

Последната програма “Memo”

Съхранява последната използвана настройка, дори когато пералнята е изключена.

Енергийна ефективност

Тази пералня е с най-висок клас на енергийна ефективност – клас A +++ и има ниско потребление на ресурси, със средна годишна консумация на енергия 166 kWh.

Средната годишна консумация на вода на този модел е 8100 литра за година.

Тази консумация е изчислена при 220 стандартни цикъла на пране при програма за памук при 60 ° C и при 40 ° C при пълен и частичен капацитет, както и при изключена консумация на енергия и при работа на празен ход.

Реалното потребление ще зависи от начина ви на използване на пералнята.

Нашето мнение за продукта

Като заключение бихме казали, че това е отлична пералня за своята цена. Препоръчваме ви я заради оптималният и капацитет и богатите функции и програми. Отделно този модел ще допринесе за намаляване на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност А+++ и е с много ниска консумация на вода за година. Samsung определено са се постарали с този модел и със сигурност ще оправдаят вашите очаквания.