Ревю на климатик Star-Light ACM-12ARWI

Star-Light ACM-12ARWI


Star-Light ACM-12ARWI е инверторен климатик с капацитет 12000 BTU, енергиен клас A++, със скрит дисплей и възможност за WiFi контрол, при това на супер изгодна цена.

Основни характеристики на климатик Star-Light ACM-12ARWI

Този климатик Star-Light може да се използва както за охлаждане през топлите дни, така и за отопление през студените месеци. Капацитетът му е подходящ за помещение до 23 квадрата.

Инверторната технология намалява потреблението на енергия на климатика най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Капацитетът му на охлаждане е 12000BTU, а на затопляне е 13000BTU.

Енергийният клас при охлаждане е А++, а този при отопление е А+.

Енергийната ефективност на климатичната система е приемлива, с номинална консумация за час е 1580 W при охлаждане и 1500 W при затопляне.

Сезонното годишно потребление на енергия за охлаждането е 201 кВтч, а това за отопление е 822 кВтч / годишно.

Стойността SCOP (Seasonal Coefficient of Perfomance) е 4, това е показател, които измерва сезонната енергийната ефективност при режим на отопление. В същото време SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) е 6.1, това е в режим на охлаждане като тези данни измерват годишна консумация на енергия и ефективност при ежедневното използване на уреда.

Star-Light ACM-12ARWI

Основни функции

Моделът разполага със следните функции:

  • Таймер
  • Автоматичен рестарт
  • Нощен режим– има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.
  • Функция за изсушаване – тази функция е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага създава най-голям дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайна температура, отстранявайки 2.5 литра влага за час.
  • Самодиагностика – позволява да свържете смартфона си с цел да може да конфигурирате, инсталирате, отстранявате неизправности и да проследявате друга полезна информация
  • Управление на климатика през Wi-Fi контрол – свързвате вашият телефон към специално разработеното мобилно приложение и може да спирате, пускате или контролирате температурата в помещението от всяка точка, където се намирате.
  • Функция турбо – Това е най-добрият начин за бързо охлаждане при нужда. Тази функция настройва вентилацията на устройството да работи с висока скорост и да охлажда помещението много по-бързо, отколкото други настройки.

Енергийна ефективност и шум

Моделът ​​разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличение на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума. С електронното контролиране на скоростта на компресора успява да достигне желаната температура като след това я поддържа постоянна, без вариации и излишен шум.

Енергийната ефективност при охлаждане е много добра A++, а тази при затопляне е A+.

Нивото на шум на вътрешното тяло достига до 53 dB според натовареността му, а на външното устройство до 65 dB.


Прочети още за:  климатик Star-Light ACM-09ARWI  |   климатик Star-Light ACM-18ARWI 

 климатик Star-Light ACM-24ARWI

Нашето мнение за продукта

Това е изключително разумно предложение, ако търсите качествен климатик на изгодна цена. Той се отличава с високата си енергийна ефективност, сравнително ниското ниво на шум и възможността за контролиране през приложението за смартфон чрез Wi-Fi контролера, който притежава.

Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →