Ревю на климатик Star-Light ACM-18ARWI

Star-Light ACM-18ARWI


Star-Light ACM-18ARWI е инверторен климатик с капацитет 18000 BTU, енергиен клас A++, със скрит дисплей и възможност за WiFi контрол, при това на супер изгодна цена.

Основни характеристики на климатик Star-Light ACM-18ARWI

Този климатик Star-Light може да се използва както за охлаждане през жегите, така и за отопление през студените месеци. Капацитетът му е подходящ за помещение до 35 квадрата.

Инверторната технология намалява потреблението на енергия на климатика с най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Капацитетът му на охлаждане е 18000 BTU, а на затопляне е 19000 BTU.

Star-Light ACM-18ARWI

Основни функции 

Моделът разполага със следните функции:

  • Таймер
  • Автоматичен рестарт
  • Нощен режим– има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.
  • Функция за изсушаване – тази функция е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага създава най-голям дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайна температура, отстранявайки 2.5 литра влага за час.
  • Самодиагностика – позволява да свържете смартфона си с цел да може да конфигурирате, инсталирате, отстранявате неизправности и да проследявате друга полезна информация
  • Управление на климатика през Wi-Fi контрол – свързвате вашият телефон към специално разработеното мобилно приложение и може да спирате, пускате или контролирате температурата в помещението от всяка точка, където се намирате.
  • Функция турбо – Това е най-добрият начин за бързо охлаждане при нужда. Тази функция настройва вентилацията на устройството да работи с висока скорост и да охлажда помещението много по-бързо, отколкото други настройки.

Енергийна ефективност и шум

Моделът ​​разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

Енергийният клас на охлаждане е А++, а този на отопление е А+.

Енергийната ефективност на климатичната система е приемлива, с номинална консумация за час при охлаждане 2360 W и при затопляне 2410 W.

Сезонното годишно потребление на енергия при охлаждането е 256 кВтч , а това при затопляне е 1212 кВтч / годишно.

Стойността SCOP (Seasonal Coefficient of Perfomance) е 4, това е показател, които измерва сезонната енергийната ефективност при режим на отопление. В същото време SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) е 6.4, това е в режим на охлаждане като тези данни измерват годишна консумация на енергия и ефективност при ежедневното използване на уреда.

Нивото на шум на вътрешното устройство достига до 53 dB според натовареността му, а на външното устройство до 65 dB.


Прочети още за:  Star-Light ACM-09ARWI Star-Light ACM-12ARWI 

 Star-Light ACM-24ARWI

Нашето мнение за продукта

Това е изключително разумно предложение, ако търсите качествен климатик на изгодна цена. Той се отличава с високата си енергийна ефективност, сравнително ниското ниво на шум и възможността за контролиране през приложението за смартфон чрез Wi-Fi контролера, който притежава.

Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →