Ревю на телевизор TCL P735

Ако разполагате с ограничен бюджет, но не желаете да правите излишни компромиси свързани с качеството на картината и производителността на вашият нов телевизор, то TCL P735 е идеалният избор. С този модел получавате телевизор с едно от най-добрите съотношения цена качество при това на достъпна цена.

Телевизор TCL QLED C635

Телевизор TCL P735

Преглед на характеристики и цени на всички вариации на модел TCL P735 LED – TCL 43P735, TCL 55P735, TCL 50P735, TCL 65P735, TCL 75P735, TCL 85P735

P735 се предлага в шест размера, вариращи от 43 до 85 инча. По отношение на дизайна ни прави впечатление, че рамката около екрана е почти невидима от трите страни – отгоре и отстрани, което прави гледането много по-приятно от телевизор с рамка.

Телевизорът е оборудван с VA панел имащ честота на опресняване от 60 Hz. Производителя твърди че той създава изображение с „удивителна яркост с изключителни детайли на сенките и живи цветове“ с поддръжка на Dolby Vision и HDR10.

Според спецификациите, P735 е в състояние да предава над един милиард цвята и покрива цветовия стандарт DCI-P3 с 90%. И благодарение на технологията MEMC, динамичните сцени се възпроизвеждат ясно и гладко.

Мозъкът на P735 е чипсетът AIPQ 2.0, който анализира и оптимизира изображението в реално време. Така че, ако сцената изобразява океана, това подобрява сините тонове, а ако тропическата гора, тогава зелените. Аудиозаписът се обработва едновременно, за да се получи ясен и балансиран звук.

Между другото, телевизорът е оборудван с два високоговорителя с обща мощност 30 вата. И с вграден Dolby Atmos декодер, той е в състояние да достави реалистичен съраунд звук към външна аудио система.

Геймърите ще се радват да научат, че P735 поддържа HDMI 2.1 и ALLM технологиите, които осигуряват висококачествено възпроизвеждане на видеоигри с ниска латентност на входния сигнал и незабавна реакция на екрана на потребителски команди. А за по-дълбоко потапяне, функцията eARC ви помага да създадете въздействаща звукова сцена.

Сред другите връзки, в допълнение към HDMI 2.1, отбелязваме наличието на USB 3.0, а за безжични връзки са налични Bluetooth и Wi-Fi.

Като интелигентна платформа, P735 поддържа както Google TV, така и гласовия асистент на Google Assistant, а също така има функция за видео комуникация Google Duo. Всички тези функции показват предимствата на смарт телевизора.

Качество на картината

Едно от най-важните характеристики на един телевизор си остава е качеството на дисплея, а TCL P735, както е известно, е 4K UHD телевизор.

Трябва да се отбележим, че P735 използва LED (DLED) панел с директно осветяване, което означава, че масивът от LED светлини е директно зад екрана. Въпреки това, при този модел липсва локално затъмняване, което би могло да осигури по-прецизни изображения с по-добър контраст.

Но най-важното е, той че има чип AIPQ 2.0 като мозък, който анализира и оптимизира изображенията в реално време. Това означава, че може интелигентно да оптимизира оптималната производителност въз основа на различни сценарии.

Освен това TCL P735 идва с VA панел, който поддържа функцията Dolby Vision HDR (висок динамичен обхват) и HDR10, които показват детайлите в сенките вместо в черно пространство и показва зашеметяващи цветове.

Този панел покрива 90% от цветовия стандарт DCI-P3, а неговата MEMC технология прави динамичните сцени по-ясни и гладки.

Тук трябва да подчертаем, че рядко виждаме толкова рентабилен телевизор с Dolby Vision и Dolby Atmos сертификат, което също е голяма изненада.

Качество на звука

Телевизорът TCL P735 е оборудван с два 15W високоговорителя. Както бе споменато по-горе, той има вграден Dolby Atmos декодер, който осигурява реалистичен съраунд звук за външни аудио системи.

Междувременно неговият чип AIPQ 2.0 може да обработва аудиозаписите, за да произведе чист и балансиран звук.

Свързаност

Друг изненадващ аспект на TCL P735 е неговата свързаност. Той не само предлага най-бързия HDMI 2.1 порт за предаване, но също така има USB 3.0 порт, да не говорим за Bluetooth и Wi-Fi за безжична връзка.

Имайте предвид, че HDMI 2.1 портовете се предлагат почти изключително в най-скъпите и модерни телевизори и дори много телевизори от среден клас го нямат. Това определено е неочаквана изненада за геймърите.

Разбира се, ще ви е необходима най-новата игрална конзола HDMI 2.1 или устройство за компютърни игри, за да се насладите на предимствата му.

Основни функции

Тази серията на TCL използва Google TV, което по същество е надстроена версия на Android TV, но с няколко естетически разлики. Навигацията в менюто се чувства гладка и не сме имали никакви грешки, но може да отнеме известно време, докато свикнете с интерфейса.

Ако не се нуждаете от интелигентния интерфейс, Google TV се рекламира да поддържа основен режим, който премахва интелигентните функции, така че можете просто да се съсредоточите върху използването на антената и входовете.

Има дори настройка за околен режим, която може да показва или вашите Google Photos, или художествени снимки, подобно на Samsung The Frame 2021.

Подобно на повечето интелигентни интерфейси, в целия интерфейс има реклами и няма начин да ги деактивирате.

В Google Play Store има огромен избор от приложения, които можете да изтеглите.

Можете да гледате над 700 000 филма и телевизионни сериала, всички на едно място.

Google TV обединява любимото ви съдържание от вашите приложения и абонаменти и го организира специално за вас.

Опитайте да кажете „Hey Google, find action movies“, за да търсите в любимите си приложения.

Може да откривате нови филми и предавания с предложения въз основа на това, което сте гледали и това, което ви интересува.

Можете дори да добавите към списъка си с любими директно от телефона си, така че препоръките ви да са винаги актуални.

Вашият телевизор е по-полезен от всякога. Сега може да го попитате за времето, спортните резултати и други и получете отговорите направо на екрана си.

Преглеждайте и управлявайте интелигентни и съвместими устройства във вашия дом с помощта на вашия глас. Просто кажете „Hey Google, изключи светлините“, за да превърнете всекидневната си в киносалон.

Все пак е възможно някои приложения, съдържание и функции да не са налични във всички държави.

Нашето мнение за продукта

Поглеждайки назад към ревюто на TCL P735, осъзнаваме, че това е най-добрият телевизор, който съм виждал тази година по отношение на съотношението между цена и качество. Въпреки бюджетния си характер, той има редица функции, присъщи на по-скъпите конкуренти, като поддръжка на широка цветова гама, HDMI 2.1 технологии, Dolby Vision, Dolby Atmos. А елегантният му външен вид, наличието на нова платформа Google TV и атрактивната цена най-накрая могат да убедят съмняващите се в тази марка купувачи. Предвиждаме, че TCL P735 ще бъде един от най-продаваните телевизори за 2022 година.

Предимства:

  • Този телевизор TCL е един от най-бюджетните 4K телевизори на пазара и предлага страхотна стойност за цената
  • си;
  • Страхотна интелигентна ОС – този модел използва интелигентна платформа Google TV, които е лесна за използване и има много приложения, които можете да изтегляте;
  • Този телевизор TCL включва допълнителни функции за игри като честотна лента на HDMI 2.1 и ALLM;
  • Няма проблеми при мащабиране на съдържание с по-ниска разделителна способност.

Недостатъци:

  • Ниска пикова яркост в SDR и HDR;
  • Известно замъгляване на движението зад бързо движещи се обекти.

Най-продаван

TCL 43P735

TCL 43P735

Телевизор TCL LED 43P735, 43″ (108 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас F

TCL 50P735

TCL 50P735

Телевизор TCL LED 50P735, 50″ (126 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас F

Препоръчан

TCL 55P735

TCL 55P735

Телевизор TCL LED 55P735, 55″ (139 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас E

TCL 65P735

TCL 65P735

Телевизор TCL LED 65P735, 65″ (164 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас F

TCL 75P735

TCL 75P735

Телевизор TCL LED 75P735, 75″ (191 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас F

TCL 85P735

TCL 85P735

Телевизор TCL LED 85P735, 85″ (215 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас G