Ревю на станция за гладене Tefal Effectis GV6721E0


Tefal Effectis GV6721E0 е парна станция, която не предлага най-мощната пара в своя клас, но се отличава с перфектната си работа и своята компактност.

Основни характеристики на Tefal Effectis GV6721E0 

 • Налягане на парата: 6 бара
 • Паров турбо удар: 340 г/мин
 • Променлива пара: 120 г/мин
 • Вертикална пара
 • Нов интегриран антиваровиков колектор
 • Функция “Еко” за 20% по-малък разход на енергия
 • Голям подвижен воден резервоар (1.8 л) удобен за бързо пълнене
 • Бързо загряване: готов за употреба до 2 мин, пълнене без забавяне
 • Автоматично изключване след 8 мин без употреба
 • Автоматично навиване
 • Заключваща система осигуряваща безопасност при пренасяне
 • Отделение за съхранение на кабела
 • Контролна лампа за увеличаване и намаляване на температурата

Дизайн

Първото нещо, което ще забележите за модела на Tefal, е неговият размер. Дизайнът е компактен и би паснал идеално на всяка стойката за ютии на гладачна маса.

Уреда заема по-малко пространство, отколкото повечето парни станции, които се предлагат на пазара и също така е по-лек. В същото време побира магически 1.4 -литра вода в своя резервоар.

Стилът е модерен, а дизайнът е практичен. Маркучът за пара е с изключително добра дължина от 1.7 метра като може да се омотае около машината след приключване на работа.

В основата парната станция има удобно отделение за съхранение на захранващия кабел.

Функции

Тази станция за гладене Tefal разполага с функция за самопочистване с която лесно се премахват изплакнете остатъците от варовик по ютията.

Резервоарът за вода ѝ е свалящ се, за по-голямо удобство, като побира достатъчен капацитет ( до 1.8 литра), който за такъв компактен уред, е впечатляващо.

Уреда загрява сравнително бързо – това отнема приблизително 2 минути и половина, за да достигне необходимата температура и пара.

Захранващият кабел от 1.7 метра е със средна дължина, така че ще ви е необходим контакт близо до дъската за гладене.

Уреда разполага с умна настройка наречена “всяка тъкан”, която е впечатляваща. При нея вие не можете да зададете желаната температура, защото на практика ютията определя вида на тъканите, които гладите с нея.

Функцията работи добре и може да гладите първо деликатни тъкани, а непосредствено след това памучни. Това ще ви спести време, тъй като вече няма да трябва да сортирате вашето пране  предварително, за да гладите дрехи, според изискванията на етикетите.

Парата първоначално е впечатляваща за такъв малък парогенератор, но след известно време тя изчезва. Това е най-видимо при използване на вертикалната пара, която е силна за 3 секунди и след това става по-слаба.

Но парата е достатъчна, за да свърши работата, а ютията се плъзга добре по различните тъкани. За такъв малък уред бихте останали впечатлени от изпълнението му.

Тя седи стабилно на масата за гладене, ако искате да го оставите за момент, докато подреждате дрехата си, без да го връщате обратно на станцията.

Уреда има защитна функция за изключване, ако не се използва в продължение на повече от 8 минути.

Виж още модели ютии и парогенератори тук!

Нашето мнение за продукта

Тази станция за гладене Tefal Effectis е приятна изненада за всяка домакиня, която има нужда да използва уреда в ежедневието си, без да се притеснява от заемането на излишно място от уреда.  Този парогенератор ни спечели най-вече със своята компактност, без това да вреди на неговите качества. Уреда е прекрасен заместител на обикновените ютии на пазара, в същото време се предлага и на много достъпна цена (особено през промоционалните периоди). Препоръчваме го!