Ревю на климатик TESLA 18000 BTU Wi-Fi TA53FFLL-1832IAW


TESLA 18000 BTU Wi-Fi TA53FFLL-1832IAW е един от най-модерните и ефективни климатици от 2019 година, който включва набор от интелигентни функции, позволяващи предоставяне на най-високо ниво на комфорт в средни помещения, при това с ниска консумация на енергия. Освен това той се предлага на една изключително изгодна цена.

Основни характеристики на TESLA 18000 BTU Wi-Fi TA53FFLL-1832IAW

На първо място трябва да споменем, че това не е калифорнийския производител, който ви е познат с електрическите си автомобили и соларни паркове. Тук става въпрос за компания, която е съсредоточила производството си в Непал.

Но все пак този производител предлага най-новите технологии за климатични системи, без да прави компромиси с качеството.

Този климатик TESLA може да се използва както за охлаждане през летните жеги, така и за отопление през студените месеци.

Климатик Tesla има способността да охлажда много бързо. Дори когато не използвате функцията за Wi-Fi, то оптималният температурен комфорт може да бъде постигнат изключително бързо.

Климатикът може да охлажда в диапазона от 14 до 43°C и да отоплява в температурния диапазон от -15 до 30°C без проблем.

Високоефективния компресор успява да охлади помещението само за 30 секунди. Дори когато става въпрос за отопление, то климатикът се задейства много бързо, като започва да отоплява до 2 минути.

Капацитета му е подходящ за помещения с площ до 60 квадрата, с височина на жилището до 2.7 метра.

Капацитета му на охлаждане 18083.6 BTU, а този на затопляне е 19107.2 BTU.

Моделът има стилен дизайн, който би се вписал отлично във всяка една стая от вашия дом.

TESLA 18000 BTU Wi-Fi TA53FFLL-1832IAW

Основни функции на климатик TESLA 18000 BTU Wi-Fi TA53FFLL-1832IAW

Климатик тесла разполага с интегрирана смарт функция за Wi-Fi свързаност, която може да намерите в най-новите домакински електроуреди уреди.

Това е много полезна функция за всеки, който иска да намери приятна температурна среда, когато се приберат вкъщи след дългия работен ден.

Климатикът може да се управлява удобно с мобилни телефони и други интелигентни устройства с WIFI контрол, което ви дава пълен контрол и гъвкавост, без да се налага да носите дистанционното с вас.

3D посока на въздуха. Това е една от функциите, която може да откриете само в по-скъпите климатици на пазара. Прорезът на вътрешното тяло може да се регулира както хоризонтално, така и вертикално, така че да се осигури най-оптимален въздушен поток в помещението. От тази гледна точка Tesla е един от най-ефективните климатици на пазара.

Вентилаторът на уреда може да се регулира не само вертикално, но и хоризонтално, като помага за подобряване на разпределението и потока на въздуха и за създаване на комфортна и постоянна температура в стаята – независимо от времето.

TESLA TA35LLIL-1232IA

Таймер, който ви дава възможност да настройте режима на работа във времевия интервал на вашите нужди.

Нощен режим– има за цел да ви осигури спокоен сън през нощта с възможно на-ниско ниво на шум и автоматично регулиране на температурата.

Функция за изсушаване – тази функция е полезна, когато трябва да водите битка с плесен и мухъл и в горещите летни дни, когато излишната влага създава най-голям дискомфорт. Функцията може да работи независимо от промяната на стайна температура, отстранявайки 2.5 литра влага за час.

Функцията за самодиагностика ще предпази уреда от всякакви тежки неизправности. Тя ще  открие някаква грешка в нормалния режим на работа, незабавно ще спре устройството и ще покаже код, специфичен за грешката. В зависимост от този код, в ръководството за потребителя ще намерите най-бързите и най-надеждни методи за възстановяване.

Функция турбо

Това е най-добрият начин за бързо охлаждане при нужда. Тази функция настройва вентилацията на устройството да работи с висока скорост и да охлажда помещението много по-бързо, отколкото други настройки.

Филтриращата система 3 в 1, вградена в климатика е една от най-добрите на пазара. Тя е в състояние да премахне вируси, бактерии или алергени от стаята, което води до пълно пречистване на въздуха.

Функцията интелигентно размразяване се активира автоматично по време на отоплителния режим. Тя спира само устройството, когато е открит лед във външното тяло, за да може той бъде разтопен.

Технология срещу комари – ултразвуковата технология против комари им пречи да проникнат в климатичната зона.

Функция за подгряване предотвратява навлизане на студен въздух в началото на режима на затопляне.


Виж още климатик Midea Prime R32 18000 BTU


Енергийна ефективност и шум

Този климатик ​​ ​​разполага с инверторен компресор, който увеличава ефективността на уреда. Освен че намалява сметките за ток, то той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора, той успява да достигне желаната температура като след това я поддържа постоянна, без вибрации и излишен шум.

Енергийната ефективност при охлаждане е много добра A++, а при затопляне е A+.

Енергийната ефективност на климатичната система е добра – номинална консумация  за час е при охлаждане е 1660 W, а при отопление е 1490 W.

Тиха работа – шумът на вътрешното тяло е много малък благодарение на отличната оптимизация на вентилатора. Нивото на шум на вътрешното тяло достига до 47 dB според натовареността, което прави модела изключително тих. Шума на външното устройство достига 58 dB.

Нашето мнение за продукта

Това е несъмнено свръх ефективен климатик. Той е в състояние да осигури топлинен комфорт в просторни помещения за кратко време и без излишни ресурси. Освен това говорим за един много изтънчен уред, който ще донесе естетически плюс във всяка стаята, където бъде инсталиран. Като се вземат предвид всички качества и предимства на тази климатична система, то ние вярваме, че уреда си заслужава парите.