Ревю на климатик Toshiba DaiseiKai 8 RAS-13G2KVP-E


Toshiba DaiseiKai 8 RAS-13G2KVP-E е супер икономичен климатик с капацитет 13000 BTU и с клас на енергийна ефективност A++. Модела е чудесен за използване както за охлаждане през топлите дни, така и за отопление през студените месеци. 

Основни характеристики на климатик Toshiba DaiseiKai 8 RAS-13G2KVP-E

Toshiba DaiseiKai 8 RAS-13G2KVP-E е супер икономичен климатик с капацитет 13000 BTU и клас на енергийна ефективност A++.

Модела притежава IAQ филтриране, 3D въздушен поток , режим One-Touch, автоматично изсушаване и още безброй полезни функции.

Капацитетът му е подходящ за помещение до 102 кубични метра. Препоръчва се за стаи с площ от 27 до 38 квадратни метра, с височина на жилището до 2.7 метра.

Daiseikai 8 е оборудван с цифров DC двоен ротационен инверторен компресор, осигуряващ безшумна работа, максимална производителност и икономия на енергия, както и по-широк работен диапазон (0,65 – 7,1 kW).

Създадена от Toshiba, инверторната технология позволява на системата да регулира непрекъснато охладителния и отоплителния си капацитет.

Скоростта на компресора се регулира в зависимост от нуждите и поддържа точно избраната температурата във вътрешността на помещението. Неговите високи нива на производителност и ефективност покриват и на най-взискателните изисквания.

Капацитетът на охлаждане на Toshiba DaiseiKai 8 RAS-13G2KVP-E е 11942 BTU, а този при отопление е 13647 BTU.

Енергийната ефективност на климатичната система е впечатляваща – енергийният клас при охлаждане и отопление е А+++.

Номиналната консумация на ток за час при охлаждане е 820 W, а при отопление е 800  W.

Нивото на шум на вътрешното тяло е варира в диапазона 21– 43 dB според натовареността, а шумът на външното устройство достига 48 dB.

Основни функции на Toshiba DaiseiKai 8 RAS-13G2KVP-E

Toshiba DaiseiKai 8 RAS-13G2KVP-E

Toshiba DaiseiKai 8 RAS-13G2KVP-E е изключително екологичен. Той е разработен съгласно най-новите изисквания и Европейски регулации за ограничаване на въздействието на парниковите газове и ограничаването на глобалното затопляне.

Toshiba IAQ Филтър : Позволява предотвратяването на разпространението на вредните бактерии и вируси. Освен това тази технология е в състояние да предотврати значително репродуктивните способности на вредните бактерии и вируси. Той възпрепятства и формирането на плесен и гъбички и ограничава навлизането на дим, амоняк, летливи органични съединения и лоши миризми от външното тяло.

Противопрахов предварителен филтър се грижи за премахването на частиците прах във въздуха в помещението, които освен че са нездравословни за вас, те могат да повредят и вътрешните компоненти на модула. Филтърът се поддържа чрез миене с вода.

Зареждане на плазмени йони: Замърсяването се йонизира от генератора на йони и се абсорбира от новия топлообменник с покритие от водна смола, който отстранява малките замърсявания, които филтрите не могат да уловят. След това те се разреждат навън от оттичащата се вода по време на охлаждане и размразяване.

Йонизатора генерира повече от 1 милион отрицателни йони на всеки квадратен сантиметър въздух. Той пречиства въздуха в домът ви, като го прави да бъде винаги свеж и чист.

3D въздушен поток: Daiseikai 8 осигурява стабилен въздушен обем и поток по 6 различни схеми. Въздушният поток се контролира хоризонтално и вертикално, за да покрие всички зони в помещението.


Виж още:   Toshiba DaiseiKai 8 RAS-10G2KVP-E   |  Toshiba DaiseiKai 8 RAS-16G2KVP-E

Допълнителни функции

Избор на мощност – можете да изберете измежду 3 нива на икономия на енергия: 100%, 75% и 50% за по-висока енергийна ефективност.

Автоматична диагностика – системата извършва подробна вътрешна проверка и сигнализира за евентуалните необичайни състояния.

Режим висока мощност – този режим осигурява бърз допълнителен въздушен поток в помещението за по-бързо охлаждане или отопление, но при това безшумно!

Безшумен режим  – при натискане на бутона „Quiet“ (безшумна работа) вътрешният модул започва да работи при изключително ниските нива на шум от 23 децибела.

Функция комфортен сън регулира естествената температура през нощта за изключително комфортно спане.

Седмичен таймер: климатика на Toshiba може да се програмира с до 4 различни настройки в рамките на даден ден и 7 различни програми за седмица (опционална функция).

Функция избор на мощност  – позволява ви да пестите енергия с едно натискане на бутон. Режимът на избор на мощност е настроен първоначално на 100%, което означава, че компресорът работи с обичайния си номинален ток. Когато зададете 75% или 50%, компресорът ще ограничи работата до 75% или съответно 50%.

ECO режима постига икономия на енергия до 25% в сравнение със стандартната настройка, без да е необходимо да правите компромис с комфорта.

Функцията за автоматично рестартиране връща същите настройки след прекъсване на електрозахранването.

Функцията самопочистване понижава влажността в модула, като по този начин не позволява образуването на плесен във вътрешността му. Когато климатикът бъде изключен  автоматично се активира вътрешен вентилатор, който отстранява влагата и изсушава вътрешните тръби.

Нашето мнение за продукта

Това е изключително разумно предложение, ако търсите качествен климатик от доказан производител, който може да използвате през всички сезони. Модела се отличава с високата си енергийна ефективност през отоплителния сезон, което го прави предпочитан избор. Освен това Toshiba DaiseiKai 8 ни впечатли с ниското си ниво на шум, включените множество функционалности и с отличното съотношение цена/качество.