Ревю на климатик Toshiba Mirai RAS-10BKV-E

Toshiba Mirai RAS-10BKV-E


Toshiba Mirai RAS-10BKV-E е супер икономичен климатик, които може да се използва както за охлаждане през топлите дни, така и за отопление през студените месеци.

Основни характеристики на климатик Toshiba Mirai RAS-10BKV-E

Инверторна технология на Toshiba намалява потреблението на енергия с най-малко 40% в сравнение с конвенционалната технология.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Капацитетът му на охлаждане е 8530 BTU, а този на затопляне 10918 BTU. Това е супер икономичен климатик с капацитет 10000 BTU и клас на енергийна ефективност A+.

Капацитетът му е подходящ за помещение до 75 кубични метра. Препоръчва се за стаи с площ от 20 до 29 квадратни метра, с височина на жилището до 2.6 метра.

Филтър с активен въглен – това е изключително мощна и ефективена срещу прах филтрираща система, която улавя всяка една частица прах по-голяма от 10 микрона, и се бори успешно с борбата срещу вируси, бактерии и алергени. Така, без значение коя функция ще ползвате, то въздуха в помещението винаги ще бъде напълно пречистен.

Функцията самопочистване понижава влажността в модула, като по този начин не позволява образуването на плесен във вътрешността му. Когато климатикът бъде изключен  автоматично се активира вътрешен вентилатор, който отстранява влагата и изсушава вътрешните тръби.

Основни функции 

Дистанционно за климатик Toshiba Mirai RAS-10BKV-E

Автоматична диагностика – системата извършва подробна вътрешна проверка и сигнализира евентуалните необичайни състояния.

Режим висока мощност – този режим осигурява бърз допълнителен въздушен поток в помещението за по-бързо охлаждане или отопление, но при това безшумно!

Функция Комфортен сън регулира естествената температура през нощта за изключително комфортно спане.

С функцията за предварително настройване с едно натискане може да запаметете предпочитаните от вас настройки и да ги активирате само с натискането на един бутон.

Функцията за автоматично рестартиране връща същите настройки след прекъсване на електрозахранването..

ECO режима постига икономия на енергия до 25% в сравнение със стандартната настройка, без да е необхдимо да правите компромис с комфорта.


Разгледай още:  Климатик Toshiba Mirai RAS-13BKVG-E

Енергийна ефективност и шум

Моделът ​​разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура като след това я поддържа постоянна, без вариации и излишен шум.

Енергийната ефективност при охлаждане е много добра – A++, а при затопляне е A+. Нивото на шум на вътрешното тяло е от 26 до 38 dB според натовареността му, а шумът на външното устройство достига до 46 dB.

Енергийната ефективност на климатичната система е впечатляваща, с номинална консумация от 770W за охлаждане и 850 W на отопление.

Нашето мнение за продукта

Това е изключително разумно предложение за всеки, който търсите качествен климатик от доказан производител и с гаранция 36 месеца. Модела се отличава предимно с високата си енергийна ефективност, ниското ниво на шум, включените множество функционалности и отлично съотношение цена/качество.

Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →