Ревю на климатик Toshiba Shorai RAS-13PAVSG-E

Toshiba Shorai RAS-13PAVSG-E


Toshiba Shorai RAS-13PAVSG-E е икономичен и модерен климатик, който може да се използва както за охлаждане през топлите дни, така и за отопление през студените месеци.

Основни характеристики на климатик Toshiba Shorai RAS-13PAVSG-E

Това е супер икономичен климатик с капацитет 13000 BTU и клас на енергийна ефективност A++. Модела притежава още IAQ филтриране, 3D въздушен поток , режим One-Touch, автоматично изсушаване и още много безброй функции.

Капацитетът му е подходящ за помещение до 100 кубични метра. Препоръчва се за стаи с площ до 35 квадратни метра, с височина на жилището до 2.7 метра.

Капацитетът му на охлаждане на е 11942 BTU, а при затопляне е 14330 BTU.

Основни функции

Toshiba Shorai RAS-13PAVSG-E

Този модел е изключително екологичен, като е разработен съгласно най-новите изисквания и Европейски регулации за ограничаване на въздействието на парниковите газове и ограничаването на глобалното затопляне.

Мислейки за комфорта на потребителите, Toshiba предлага дистанционни функции, които улесняват ежедневието. Той може да се управлява по всяко време от всяка точка благодарение на своя Wi-Fi модул, като предлага максимални нива на комфорт и оптимизирана икономия на енергия. (по избор)

Toshiba IAQ Филтър : Позволява предотвратяването на разпространението на вредните бактерии и вируси. Освен това тази технология е в състояние да предотврати значително репродуктивните способности на вредните бактерии и вируси.

Възпрепятства се и формирането на плесен и гъбички и ограничава навлизането на дим, амоняк, летливи органични съединения и лоши миризми от външното тяло.

Противопрахов предварителен филтър се грижи за премахването на частиците прах във въздуха в помещението, които освен че са нездравословни за вас, те могат да повредят и вътрешните компоненти на модула. Филтърът се поддържа чрез миене с вода.

Функцията самопочистване понижава влажността в модула, като по този начин не позволява образуването на плесен във вътрешността му. Когато климатикът бъде изключен  автоматично се активира вътрешен вентилатор, който отстранява влагата и изсушава вътрешните тръби.

Управление на скоростта – модела има до 12 настройки за скоростта на вентилатора, включително автоматичен режим и режим с висока мощност. Може да изберете от лек въздушен поток до режима на пълна мощност на охлаждане или отопление. Това осигурява незабавно голямо количество свеж въздух.

С жалузи с по-широк ъгъл и прецизно проектирана форма ви позволява да настроите въздушния поток прецизно в положение, което ви осигурява най-висока степен на комфорт. Или можете да използвате функцията „Swing“ (постоянна промяна на посоката на въздушния поток), в която въздуха се разпределя равномерно в помещението.

Допълнителни функции

Автоматична диагностика – системата извършва подробна вътрешна проверка и сигнализира евентуалните необичайни състояния.

Функция One Touch My-Comfort – предварително програмирани настройки предлагат точната комбинация от комфорт и икономия на енергия само с едно натискане на бутона.

Режим Висока мощност – този режим осигурява бърз допълнителен въздушен поток в помещението за по-бързо охлаждане или отопление, но при това безшумно!

Безшумен режим  – при натискане на бутона „Quiet“ (безшумна работа) вътрешният модул започва да работи при изключително ниските нива на шум от 23 децибела.

Функция комфортен сън регулира естествената температура през нощта за изключително комфортно спане.

С функцията за предварително настройване с едно натискане може да запаметете предпочитаните от вас настройки и да ги активирате само с натискането на един бутон.

Функцията за автоматично рестартиране връща същите настройки след прекъсване на електрозахранването.

Включване и изключване в реално време – чрез тази функция може да настройвате часове за включване и изключване или да програмирате дадена настройка да се повтаря на всеки 24 часа.

Функция таймер за повторение – програмира таймера да повтаря програмираните настройки на всеки 24 часа.

Функция избор на мощност  – позволява ви да пестите енергия с едно натискане на бутон. Режимът на избор на мощност е настроен първоначално на 100%, което означава, че компресорът работи с обичайния си номинален ток. Когато зададете 75% или 50%, компресорът ще ограничи работата до 75% или съответно 50%.

ECO режима постига икономия на енергия до 25% в сравнение със стандартната настройка, без да е необходимо да правите компромис с комфорта.

Енергийна ефективност и шум

Toshiba Shorai ​​разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

Инверторна технология на Toshiba намалява потреблението на енергия с най-малко 40% в сравнение с конвенционалната технология.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Енергийната ефективност на климатичната система е впечатляваща – енергийният клас при охлаждане и затопляне е А++. Номиналната консумация на ток за час от 1050 W при охлаждане и 1080 W при затопляне.

Нивото на шум на вътрешното тяло е до 39 dB според натовареността му, а шумът на външното устройство достига до 48 dB.

Нашето мнение за продукта

Това е изключително разумно предложение, ако търсите качествен климатик от доказан производител. Модела се отличава предимно с високата си енергийна ефективност, ниското ниво на шум, включените множество функционалности и отлично съотношение цена/качество.

Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →