Ревю на климатик Toshiba Suzumi+ RAS-B10N3KV2-E1


Toshiba Suzumi+ RAS-B10N3KV2-E1 може да се използва както за охлаждане през топлите дни, така и за отопление през студените месеци.

Основни характеристики на климатик Toshiba Suzumi+ RAS-B10N3KV2-E1

Това е супер икономичен климатик с капацитет 10000 BTU и клас на енергийна ефективност A++. Модела притежава още IAQ филтриране, 3D въздушен поток , режим One-Touch, автоматично изсушаване и още безброй функции.

Капацитетът му е подходящ за помещение до 75 кубични метра. Препоръчва се за стаи с площ от 20 до 29 квадратни метра, с височина на жилището до 2.6 метра.

Инверторна технология на Toshiba намалява потреблението на енергия с най-малко 40% в сравнение с конвенционалнaта технология.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Капацитетът му на охлаждане е 8530 BTU, а за затопляне е 10918 BTU.

Енергийният клас на охлаждане е А++, а този на затопляне е А+.

Енергийната ефективност на климатичната система е впечатляваща, с номинална консумация от 589 W за охлаждане и 750 W на отопление.

Стойността SCOP (Seasonal Coefficient of Perfomance) е 4.3, това е показател, които измерва сезонната енергийната ефективност при режим на отопление. В същото време SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) е 6.7, това е в режим на охлаждане като тези данни измерват годишна консумация на енергия и ефективност при ежедневното използване на уреда.

Основни функции

Toshiba Suzumi+ RAS-B10N3KV2-E1

Toshiba IAQ Филтър : Позволява предотвратяването на разпространението на вредните бактерии и вируси. Освен това тази технология е в състояние да предотврати значително репродуктивните способности на вредните бактерии и вируси. Възпрепятства се и формирането на плесен и гъбички и ограничава навлизането на дим, амоняк, летливи органични съединения и лоши миризми от външното тяло.

Противопрахов предварителен филтър се грижи за премахването на частиците прах във въздуха в помещението, които освен че са нездравословни за вас, те могат да повредят и вътрешните компоненти на модула. Филтърът се поддържа чрез миене с вода.

Функцията самопочистване понижава влажността в модула, като по този начин не позволява образуването на плесен във вътрешността му. Когато климатикът бъде изключен  автоматично се активира вътрешен вентилатор, който отстранява влагата и изсушава вътрешните тръби.

Управление на скоростта – модела има до 12 настройки за скоростта на вентилатора, включително автоматичен режим и режим с висока мощност. Може да изберете от лек въздушен поток до режима на пълна мощност на охлаждане или отопление. Това осигурява незабавно голямо количество свеж въздух.

С жалузи с по-широк ъгъл и прецизно проектирана форма климатика Toshiba Suzumi+ ви позволява да настроите въздушния поток прецизно в положение, което ви осигурява най-висока степен на комфорт. Или можете да използвате функцията „Swing“ (постоянна промяна на посоката на въздушния поток), в която въздуха се разпределя равномерно в помещението.

Автоматична диагностика – системата извършва подробна вътрешна проверка и сигнализира евентуалните необичайни състояния.

Функция One Touch My-Comfort – предварително програмирани настройки предлагат точната комбинация от комфорт и икономия на енергия само с едно натискане на бутона.

Режим Висока мощност – този режим осигурява бърз допълнителен въздушен поток в помещението за по-бързо охлаждане или отопление, но при това безшумно!

Безшумен режим

При натискане на бутона „Quiet“ (безшумна работа) вътрешният модул започва да работи при изключително ниските нива на шум от 23 децибела.

Функция Комфортен сън регулира естествената температура през нощта за изключително комфортно спане.

С функцията за предварително настройване с едно натискане може да запаметете предпочитаните от вас настройки и да ги активирате само с натискането на един бутон.

Функцията за автоматично рестартиране връща същите настройки след прекъсване на електрозахранването.

Включване и изключване в реално време – чрез тази функция може да настройвате часове за включване и изключване или да програмирате дадена настройка да се повтаря на всеки 24 часа.

Функция таймер за повторение – програмира таймера да повтаря програмираните настройки на всеки 24 часа.

Функция избор на мощност  – позволява ви да пестите енергия с едно натискане на бутон. Режимът на избор на мощност е настроен първоначално на 100%, което означава, че компресорът работи с обичайния си номинален ток. Когато зададете 75% или 50%, компресорът ще ограничи работата до 75% или съответно 50%.

ECO режима постига икономия на енергия до 25% в сравнение със стандартната настройка, без да е необходимо да правите компромис с комфорта.

Виж още ревю на климатик: Toshiba Suzumi+ RAS-B13N3KV2-E1

Енергийна ефективност и шум

Toshiba Suzumi+ ​​разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура като след това я поддържа постоянна, без вариации и излишен шум.

Енергийната ефективност при охлаждане е много добра – A++, а при затопляне е A+. Нивото на шум на вътрешното тяло е от 26 до 38 dB според натовареността му, а шумът на външното устройство достига до 46 dB.

Нашето мнение за продукта

Това е перфектно предложение за вас, ако търсите качествен климатик от доказан производител и с гаранция 36 месеца. Модела се отличава предимно с високата си енергийна ефективност, ниското ниво на шум, включените множество функционалности и отлично съотношение цена/качество.