Ревю на влагоабсорбатор Trotec TTK54E

Trotec TTK54E


Trotec TTK54E е един от добрите избори на пазара, ако търсите бюджетен  влагоабсорбатор с много добро съотношението между цена и качество.

Основни характеристики

Уреда е отлична алтернатива на скъпите устройства на пазара, като не им отстъпва по качество и функции. Той се отличава с наличието на миещ се филтър, функция за сушене – непрекъснат режим, предупреждение за пълен резервоар, йонизираща функция, функция за сушене на дрехи.

Продължителното излагане на прекалено влажен или прекалено сух въздух може да доведе до отрицателен ефект за вашето здраве и това на вашето семейство.  Препоръчително е поддържането на среда с подходяща влажност и избягване на дългосрочните негативни ефекти.

В този смисъл  влагоабсорбаторите са предназначен да контролират влажността и да намалява относителната влажност в помещението, като елиминира излишната влага в атмосферата.

Основни предимства

Факторите, които дават предимство на модела пред конкурентните му са:

  • Капацитета на преработка на въздуха от 170 м³ за час;
  • Идеален за преработка на въздуха на помещения до 31 м² ;
  • Капацитет на изсушаване: 10 литра за 24 часа;
  • Вградения йонизатор постига по-добро качество на въздуха;
  • Ниво на шум до 48 dB;
  • Изключително изгодната цена.

Уреда е естетически приятен на вид, като е снабден с качествена бяла пластмаса със сито отзад в областта на резервоара за вода.

Контролният панел предоставя достъп до основните функции, а LCD дисплеят дава информация за цикъла на функциониране.

Основни функции

Уредът е лесен за използване чрез бутоните, които присъстват от горната част на уреда и неговият дисплей.

  • Чрез бутона вентилатор може да избирате между 2 степени на работа;
  • Може контролирате и процента влажност, който желаете  (оптималният процент за препоръчване е 55 процента);
  • Може да се използвате и таймера от 1 до 24 часа в зависимост от вашите нуждите;
  • Може да спирате и пускате йонизиращата функция.

Йонизаторът произвежда отрицателни йони за почистване на въздуха в помещението и за обогатяване с активен кислород. Тези специални въздушни йони се срещат главно в горите, в крайбрежните райони или във водопади, т.е. където хората дишат и се чувстват добре!

Друга защитна функция е автоматичното изключване ако резервоарът за вода е пълен. След като това стане уреда ще ви сигнализира с червено примигане и работата му ще се преустанови, за да се предотвратят инциденти.

Резервоара има капацитет от 3 литра и е поставен в задната му част. Има възможност за непрекъсната работа със специална дренажна система. Тази система представлява маркуч, който може да бъде изтеглен навън и това води до непрекъснато отстраняване на събраната влага).

Временната памет позволява работа с установените настройки при време на спиране на тока. Нивото на шума до 48 db е добра стойност.  Това ви дава възможност да  използвате уреда без проблеми дори през нощта.

Той тежи около 10.2 кг и има следните размери (Ш х В х Д в мм ): 350  х 510  х 245.

Нашето мнение за продукта

Доказано е, че продължителното излагане на прекалено влажен или прекалено сух въздух може да повлияе негативно на здравето на човека. Този уред ще ви помогне да внесете необходимата свежест и уют във вашият дом като предпази здравето ви и това на вашето семейство, чрез поддържане на оптималната стойност на влажността в дома ви.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →