Ревю на робот прахосмукачка V-TAC 8649


V-TAC 8649 е идеалният избор за вас, ако търсите ефективен и лесен начин за почистване на дома ви, при това сега на супер изгодна цена.

Основни характеристики на V-TAC 8649

V-TAC 8649 е в изцяло бял цвят и роботът има функция за почистване с моп, което позволява на робота да извърши сухо и мокро почистване с един замах.

V-TAC 8649

Отпред се намира резервоарът за прах и вода и мопът, а отзад са разположени четките за почистване.

Опцията за сухо почистване върши чудесна работа при засмукване на прахта и мръсотията.

Има две колела от двете страни и по-малко балансиращо колело отзад, което седи между зареждащите щифтове.

Моделът има мощен мотор с 2500 Pa, което прави този робот способен да улавя и премахва космите и праха от килимите със средно натрупване при едно или две преминавания.

За такъв бюджетен робот сме изключително впечатлени колко мощен е моделът 8649 и колко надежден е да събира мръсотия от пода.

Височината на този робот V-TAC е само 7.36 см, което  означава, ще може да минава под повечето мебели. Перфектен е за почистване под дивани, легла и гардероби.

Прагове на врати и килими с височина до 2 см не представляват проблем за него – той минава лесно през и над тях и ги почиства.

V-TAC 8649

Режими на почистване

V-TAC 8649 разполага с 3 режима на почистване:

 • Auto – автоматично почистване;
 • Spot – почистване на определено място;
 • Edge – почистване на ъглите.

Основни функции на V-TAC 8649

Начинът, по който се движи роботът, е чрез използване на поредица от сензори за откриване на заобикалящата го среда.

Това дава на моделът  добра представа за препятствията на пода и за това къде се намират те.

Той обаче няма капацитета да запазва цифрови карти, така че ще трябва да повтаря този процес всеки път, когато започне своя цикъл.

Използването му е съвсем лесно, колкото всяка робот прахосмукачка. Това устройство е съвместимо с приложението V-TAC Smart Light, което показва на потребителите колко дълго работи роботът, колко още трябва да почисти, оставащия живот на батерията и достъп до програмируем график.

Освен това можете да поискате от Alexa или Google Home да предава вашите команди на 8649, ако ви неудобно да го направите през смартфона си или през неговото дистанционно, което е включено в комплекта.

Сензорите на 8649 не могат да съхраняват цифрово оформление на подовете на вашия дом и по този начин потребителите не могат да определят забранени зони за конкретни стаи или зони. Също така виртуалните граници и ленти не работят за моделът.

Единственият начин да предотвратите влизането от една стая в друга е чрез затваряне на вратата.

Незначително неудобство, но напълно разбираемо поради по-ниската от очакваното цена.

За да използвате функцията за почистване с моп, то трябва да извадите контейнера с прах и след това да поставите контейнера с вода, за да може мопът да почисти с леко навлажнена подложка от микрофибър и да премахне всички оставащи прахови частици, които прахосмукачката може да е пропуснала.

Скоростта на изходящата вода може да се персонализира в приложението V-TAC Smart Light. Едновременното почистване с прахосмукачка и почистване не се поддържа и не можете да зададете и зони без почистване. Пригответе се килимите ви да са леко навлажнени.

Миещ се HEPA филтър

8649 се предлага със супер ефективен HEPA филтър, който улавя над 99% частици, малки само 0.3 микрона.

Филтърът може да се мие, така че няма да е необходимо да купувате заместващи толкова често, колкото бихте направили при други конкурентни роботи.

Приложението V-TAC Smart Light ще ви предупреди, когато дойде време за бързо измиване, изплакване и изсушаване на филтъра.

Основни предимства

 • Функция за автоматично почистване, която ви позволява да делегирате почистването на домът ви, при това с перфектен резултат;
 • Препоръчва се за използване в целия ви дом и е подходяща за почистване на всички видове килими и твърди подове;
 • Функция за сухо и мокро почистване;
 • Почиства под мебелите благодарение на компактния си дизайн;
 • Изключително полезно допълнение към класическото почистване на пода;
 • Li-Ion батерия с време на работа до 100 минути и супер бързо зареждане за само два часа и половина;
 • Ниско ниво на шума достигащо по-малко от 65 dB;
 • Автоматично зареждане на устройството в докинг станция след приключване на неговата работа.

Нашето мнение за продукта

V-TAC 8649 ще ви осигури удобството от което се нуждаете във вашето забързано ежедневие. Опитайте автоматичното почистване с пълна увереност и лекота, като делегирате работата на перфектния ежедневен партньор за почистване. Този робот прахосмукачка ви гарантира винаги добри резултати при всяко почистване, защото ще го направи винаги ефективно и интелигентно. Това може да бъде вашият верен помощник при почистването на дома ви, при това сега на супер цена.