Ревю на климатик Vortex VAI-A1218FJBKW


Vortex VAI-A1218FJBKW е един от най-модерните и ефективни климатици на пазара, включващ набор от интелигентни функции, позволяващи предоставяне на най-високо ниво на комфорт във всяко помещение до 20 квадрата. Също така той притежава един от най-открояващите се дизайни, сред останалите климатици на пазара, като  би се вписал чудесно във всяка стая във всеки дом.

Основни характеристики на климатик Vortex VAI-A1218FJBKW

Този климатик Vortex може да се използва както за охлаждане през летните жеги, така и за отопление през студените месеци.

Капацитетът му е подходящ за помещение до 50 кубични метра.

Препоръчва се за стаи с площ до 20 квадратни метра, със стандартна височина на жилището от 2.65 метра.

Основния му капацитет и този на охлаждане и отопление е 12000 BTU.

Основни функции

Може да управлявате температурата на климатика от разстояние – винаги сте свързани чрез системата за наблюдение и контрол WiFi, директно от вашето мобилно приложение.

Климатика стартира функцията против равитието на бактерии след всеки процес на охлаждане или отопление.

Въздушен филтър: Оборудван с най-съвременните HAF филтри с електростатична технология осигурява филтриране на частици прах (2,5 микрона) и бактерии.

С функцията за спане не е нужно да се притеснявате за висока консумация на енергия или температурни колебания, осигурява постоянен контрол на температурата в помещението. Функцията за спане позволява устройството да спре, когато достигне зададената температура, както и управление в избрани от вас времеви интервали.

Автоматична диагностика – грешките автоматично се показват като специфичен код, за да се идентифицират лесно.

Интелигентно размразяване -тази функция позволява размразяването на уреда при ниски температури, чрез предварително загряване.

Функция TURBO – осигурява бързо охлаждане или отопление на стаята.

Auto-Restart – след възстановяване на захранването климатикът ще се рестартира с предишните си настройки.

Таймер – контролирайте времето на работа чрез настройка на таймер.

Енергийна ефективност и шум

Инверторната технология, с която е оборудван модела намалява потреблението му на енергия с най-малко 40% в сравнение с конвенционалните устройства.

Инвертора постига и поддържа желаната от вас температура за по-кратко време и с по-малки усилия. В същото време тази технология предлага много по-ниско ниво на шум на вътрешното и външно тяло.

Енергийният клас е като повечето съвременни климатици на пазара. Този при охлаждане е А++, а този при отопление е А+.

Енергийната ефективност на климатичната система е средна като стойност. Номинална консумация на енергия при охлаждане на ден е 1100 W, а при отопление е 1000 W .

Нивото на шум на вътрешното устройство достига до 42 dB, докато това на външното устройство достига до 57 dB.

Размери и тегло

Размери на вътрешното тяло (Ш x В x Д в мм): 285 x 200 x 750

Тегло на вътрешното тяло (кг): 8

Размери на външното тяло (Ш x В x Д в мм): 255 x 545 x 730

Тегло на външното тяло (кг): 25

Нашето мнение за продукта

Това е несъмнено добър климатик. Той е в състояние да осигури топлинен комфорт във всяко едно по-малко помещение за кратко време и без излишни ресурси. Освен това говорим за един много изтънчен уред, който ще донесе естетически плюс във всяка стаята, в която е инсталиран. Като се вземат предвид всичките му останали предимства, вярваме, че цената му е много добра.