Ревю на пералня Whirlpool FWG81496WS EU

Whirlpool FWG81496WS EU


Whirlpool FWG81496WS EU е идеалният избор за вас, ако търсите икономична пералня с предно зареждане, оборудвана с най-новите технологии и предлагаща се на супер изгодна цена.

Основни характеристики на пералня Whirlpool FWG81496WS EU

Пералнята има стандартни размери: 84.5 см височина, 59.5 см ширина и 63 см дълбочина, което прави машината сравнително лесна за позициониране дори и в по- малки помещения.

Тази пералня Whirlpool е изработена от висококачествени части и материали, гарантиращи ѝ дълъг живот.

Уредът е пригоден да осигурява тиха работа от 52 dB при пране и 79 dB при центрофугиране, отговарящи на най-високите стандарти.

Максималният ѝ капацитет е 8 кг. А максималната ѝ скорост на въртене от 1400 оборота в минута осигурява ефективно изпиране при всяко едно зареждане.

Модела позволява да променяте скоростта на оборотите в зависимост от вида на прането и предпочетената от вас програма.

Управление

Контролният панел е разположен на удобно място в горната част на уреда и е оборудван с LCD дисплей с електронно управление чрез бутони с възможност за регулиране на следните функции:

 • Регулиране на функция отложен старт от 1 до 24 часа;
 • Информация за оставащото време на зададения цикъл;
 • Информация и контрол на фазите на изпиране;
 • Избор на скоростта на въртене на центрофугата;
 • Избор на контрол на температурата;

Основни функции

Whirlpool FWG81496WS EU

Бутона за заключване ви позволява да заключите бутоните на пералнята, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата от деца. Децата могат да играят до нея, без да бъдат постоянно под наблюдение.

Още една защитна функция е заключването на вратата след започване на всяка програма, което изключва възможността от инциденти.

Уреда разполага с балансираща системи за намаляване на вибрациите и шума.

Този модел пералня напълно ще се погрижи за всички ваши дрехи, включително тези от вълна и коприна. Чрез оптимизирането на скоростта на въртене на барабана и температурата, пералнята е пригодена да осигури програма на изпиране за всеки тип тъкан.

Пералнята разполага с датчици за откриване на пяна, откриване на небалансирано натоварване, загуба на препарати и водна система, които гарантират безопасността на уреда.

Функция FrashCare+

Функцията FreshCare+ ви позволява да съхранявате дрехите свежи след изпиране. Без повече да се тревожите, ако дрехите ви останат за по-дълго време в пералнята, след края на изпирането. Благодарение на функцията FreshCare+, дрехите остават свежи до 6 часа след края на прането.

Освен това с новата гама перални машини FreshCare+ от Whirlpool ще разполагате с повече време за вашето семейството и любимите ви занимания.

Ако сте избрали опцията FreshCare+ след края на цикъла, през барабана се процежда тънка струя пара, която в комбинация със специфичните движения на барабана поддържа свежо прането до 6 часа. Функцията спомага и за по-лесно гладене на дрехите.

В допълнение Функцията FreshCare+ предотвратява развитието на бактерии и неприятни миризми, ако нямате възможност да извадите вашите дрехите веднага след изпиране.

* Опцията FreshCare+ не е съвместима с програми за пране на деликатни материи и завивки.

Допълнителни функции

Вградената инжекционна система и специалните движения на барабана осигуряват ефективна грижа за прането, през цялото време докато то е в пералнята.

Интуитивният дисплей с модерен дизайн осигурява удобно ползване. Въртящ се селектор на програми ви позволява лесно избиране на желаните опции за пране.

Независимо от това дали перете дрехи за бебета или възрастни, можете да се възползвате от различни технологии и опции, в зависимост от материята и времето, с което разполагате за постигане на идеални резултати.

Технологията Sixth Sense ви гарантира перфектни резултати и качествено изпиране за всички материи. Също така, тя ще ви помагне да спестите от ресурси, изчислявайки точното време, необходимо за идеалното изпиране, спрямо типа и теглото на дрехите.

Уникалната технология Energetic Wash ви позволява да перете цветни дрехи на 15°С със същата ефективност като при 40°С. По този начин ярките цветове се запазват за по-дълго време. Освен на по-ниска температура, с тази програма дрехите се перат с асиметрични движения на барабана.

UK сертификат за алергени – Доказано е, че пералните с FreshCare+ спомагат за предотвратяване и намаляване образуването на акари, бактерии и микроби по време на пране – основните причинители на алергиите.

Технологията Soft Move предлага комбинация от специфични движения на барабана, в зависимост от избраната програма. Движенията са индивидуални спрямо типа тъкани и нивото на зареденост на пералнята, което се отчита в началото на цикъла. Тези движения представляват интелигентна комбинация от параметрите за: ускорение, скорост, пауза и въртене.

SenseInverter пране – всичко става максимално лесно. Благодарение на контрола на инверторния мотор, нивата на шум значително намаляват, тъй като се променя и бързината на въртене. Специалните сензори гарантират оптимални резултати при пране.

Функция Celan+

Функцията Clean+ гарантира оптимални резултати на изпиране, дори при ниска температура.

Whirlpool представят специален многоетапен цикъл на пране, който комбиниран с препарат за премахване на петна, засилва действието на всеки отделен агент, което ви дава по-добри резултати при отстраняването на устойчиви замърсявания, дори при пране на ниска температура.

Използвайки Clean+ пестите и енергия, поради липста на необходимост от загряване на водата до високи температури.

Функцията Clean+ е налична за програми за бяло и синтетично пране при 40 °C.

Програми за пране

Пералнята разполага с 14 предварително зададени програми, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

Whirlpool FWG81496WS EU

 • Смесени – за пране на леко до нормално замърсени издръжливи тъкани от памук, лен, синтетични и смесени нишки.
 • Бели – За пране от нормално до силно замърсени хавлиени кърпи, бельо, покривки за маса и спално бельо и т.н. от издръжлив памук и лен. Само когато е избрана температура от 90°C цикълът има фаза на предпране преди фазата на основното пране. В този случай се препоръчва да се добави перилен препарат както в отделението за предпране, така и в отделението за основно пране.
 • Памук – от нормални до силно замърсени издръжливи памучни изделия.
 • Памук 40 °C и  60 °C  – е програма за пране на нормално замърсени памучни дрехи. Стандартна програма за памучни дрехи при 40 °C и 60 °C и най-ефективна по отношение на консумация на вода и енергия.
 • Спортни – За пране на леко замърсени спортни дрехи (анцузи, шорти и др.). За най-добри резултати се препоръчва да не се превишава максималното количество пране, посочено в „таблица с програми“. Препоръчително е да използвате течен перилен препарат и да се добави количеството, подходящо за половин зареждане.
 • Пухени завивки – За пране на пълнени с пух дрехи и завивки, като напр. двойни или единични завивки, възглавници и анораци. Препоръчително е такова пране да се зарежда в барабана със сгънати навътре ръбове и да не се превишават ¾ от обема на барабана. За оптимално пране се препоръчва да се използва течен перилен препарат.
 • Дънки
 • Центрофуга + източване – Центрофугира прането, след което източва водата. Препоръчва се да се използва за издръжливи артикули. Ако изключите цикъла на центрофугиране, машината само ще източи водата.
 • Изплакване + центрофуга – цикъла изплаква и след това центрофугира. Препоръчва се да се използва за издръжливи артикули
 • Бързо пране  30’ За бързо пране на леко замърсени дрехи. Този цикъл е с продължителност само 30 минути и пести време и пари.
 • Цветно 15° – Този цикъл помага за запазване на цветните дрехи при пране със студена вода (15°C) и използва по-малко енергия за нагряване на водата като все пак предлага удовлетворителни резултати от прането. Подходящ за леко замърсени дрехи без петна. Този цикъл предлага резултати от прането, сравними с 40°С смесени, но при температура само от 15°C
 • Вълна – Всички вълнени дрехи могат да се перат с програмата „Вълна“, дори и тези, които имат етикет „само за ръчно пране“. За най-добри резултати използвайте специални почистващи препарати и не превишавайте посоченото максимално количество килограми пране.
 • Деликатни дрехи – За пране на особено деликатни артикули. Препоръчително е да обърнете дрехите отвътре навън
  преди пране.
 • Синтетични за пране на нормално замърсени дрехи от синтетични тъкани (като полиестер, полиакрил, вискоза
  и др.) или смеси памук/синтетични.
 • Чисто+ е опция, която работи на 3 различни нива (Интензивно, Ежедневно и Бързо), които са специално предназначени за задаване на правилното действие в зависимост от вашите нужди от почистване: Интензивно : тази опция е предназначена за високи нива на замърсяване и за отстраняване и на най-упоритите петна. Ежедневно : тази опция е предназначена за отстраняване на ежедневни петна. Бързо : тази опция е предназначена за отстраняване на
  леки петна.
 • Отложен старт 
 • Опции – има възможност с помощта на бутоните над дисплея да направите допълнителни промени (градуси за изпиране и скорост на въртене) в предварително зададените програми за пране.
 • Интензивно изплакване – чрез избиране на тази опция ефикасността на изплакването се увеличава и се гарантира оптимално отстраняване на перилния препарат. Тя е по-специално полезна за чувствителна кожа. Натиснете бутона веднъж, два пъти или три пъти, за да изберете допълнително 1 +1 , 2 +2 или 3 +3 изплаквания след стандартния цикъл на изплакване и за отстраняване на всички следи от перилен препарат.
 • FreshCare+ – Тази опция подобрява резултатите от прането чрез генериране на пара, за да се потисне разпространяването на главните източници на лоши миризми в пералнята. След фазата на генериране на пара пералнята ще извърши деликатно центрофугиране чрез бавно въртене на барабана. Опцията Свежа грижа+ стартира след края на цикъла и продължава най-много 6 часа, като Вие можете да я спрете по всяко време чрез натискане на някой бутон на контролния панел или чрез завъртане на ключа. Изчакайте около 5 минути, преди да отворите вратичката.
 • Температура
  Всяка програма има предварително дефинирана температура. Ако искате да промените температурата, натиснете бутона “Температура”. Стойността се изписва на дисплея.
 • Центрофуга Всяка програма има предварително дефинирана скорост на центрофугиране. Ако искате да промените
  скоростта на центрофугиране, натиснете бутона „Центрофуга“. Стойността се изписва на дисплея.

Енергийна ефективност

Тази пералня е с най-висока енергийна ефективност клас A +++ и ниско потребление на ресурси, като средната консумация на вода на година е 11 900 литра, а средна годишна консумация на енергия е 137 kWh.

Нашето мнение за продукта

Определено това е страхотна перална машина, предлагаща се на отлична цена. Препоръчваме ви я, ако имате нужда от голяма пералня с богати функции и програми, сред които и впечатляващата FreshCare+ технология. Отделно този модел ще допринесе за намаляване на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност А+++ и с много ниската консумация на вода за година.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →