Ревю на климатик Whirlpool SPIW 309L


Whirlpool SPIW 309L е един от най-продаваните климатици през това лято. Това е идеалният избор за вас, ако търсите добре оборудван климатик с богат набор от усъвършенствани функции, които са  в състояние да ви осигурят най-високото ниво на комфорт, пестейки ви ресурси.

Основни характеристики на климатик Whirlpool SPIW 309L

Външният му вид не е от най-силните му страни, но все пак модела има с какво да ви впечатли.

Този климатик Whirlpool може да поддържа отлично температурата в стаята, в която е инсталиран, като основният му капацитет е 9 000 BTU , като режимът му на охлаждане е с капацитет 8871 BTU, докато този на затопляне е 9212 BTU.

Препоръчително е да се използва за помещения до 18 м² с височина до 2.7 метра.

Този климати притежава една от най-добрите филтриращи системи на пазара  с висока плътност задържаща до 90% от прахта.

В допълнение филтъра с активен въглен спомага да спре както прах, така и замърсяващи частици, както и вируси, бактерии или алергени.

Този климатик Whirlpool използва хладилен агент от последно поколение R32. Този хладилен агент не влияе негативно върху околната среда и в същото време е по-ефективен спрямо масово използвания предходен такъв.

Основни функции

Whirlpool SPIW 309L

На първо място SPIW 412L притежава патентованата система на Whirlpool наречена 6th sense която се грижи за автоматичното регулиране на температурата и влажността в помещението, в което е инсталиран уреда.

Функцията 4D за всмукване на въздуха осигурява по-висока енергийна ефективност, чрез бързо охлаждане и ефективен обмен на топлина.

Функция 4D Airflow Inlet осигурява по-голям приток на въздух, по-голям капацитет при същото ниво на шум.

Таймерът ви дава възможност да настройте режима на работа във времевия интервал на вашите нужди.

Функцията за автоматично рестартиране възобновява настройките на климатика, след внезапно прекъсване поради спиране на електрическото захранване.

Функцията Jet подобрява работата на климатика за известно време, докато достигне зададената температура. След това климатикът автоматично се връща в нормалния си режим на работа, като може да поддържа температурата в нормални граници. По този начин консумираната енергия бива сведена до минимума.

Функцията за самопочистване има функция за бързо изпаряване  веднага след приключване на охладителната дейност, за да се избегне възможността бактериите или плесените да се прилепят към повърхността. Добре е да знаете, че и двете се считат за главните причини за неприятните миризми.

Функцията за автоматично размразяване включва периодично изключване на отоплителната активност за кратки периоди от време, като по този начин се създава възможност ледът, образуван във външният уред, да бъде стопен.

Sleep – Night е специално проектирана функция, която да ви предложи максимален комфорт през нощта по време на сън. След като бъде активирана, функцията прави бавни промени в температурата. През целия цикъл консумацията бива много ниска, както и шумът.

Енергийна ефективност и шум

Моделът разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

Инверторната технология играе особено важна роля в работната му ефективност. Благодарение на нея, компресорът може автоматично да променя скоростта си според своите нужди, като по този начин успява да постигне по-бързо определените температурни условия и да ги задържи с минимални  усилия.

При дългите цикли от няколко часа подобрението на производителността достига до 30-40% в сравнено с компресорите от типа On-Off.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура и след това я поддържа постоянна, без излишни вибрации и шум.

Енергийната ефективност на модела е от най-добрите стойности на пазара. Енергийната ефективност при охлаждане е A++, а тази за отопление е  A+.

Нивото на шум на вътрешното тяло започва от 19 dB, което е отлична стойност.

Нашето мнение за продукта

Това е инверторен климатик, който може да осигури топлинен комфорт във всяко по-малко помещение за кратко време и без използване на излишни ресурси. Като се вземат предвид всичките предимства, с които уреда разполага, ние вярваме, че цената му си заслужава.

 


 Още една страхотна оферта за теб! 

Виж ревю и цена на климатик Whirlpool SPIW 409L