Ревю на климатик Whirlpool SPIW 422


Whirlpool SPIW 422 е един от най-предпочитаните климатици с цел охлаждане на по големи помещения. Модела е оборудван с богат набор от усъвършенствани функции, които са  в състояние да ви осигурят най-високото ниво на комфорт, при това пестейки ви ресурси.

Основни характеристики на климатик Whirlpool SPIW 422

Външният му вид не е от най-силните му места, но все пак модела има с какво да ви впечатли.

Този климатик Whirlpool може да поддържа отлично температурата в стаята, в която е инсталиран, като основният му капацитет е 24 000 BTU , като режимът му на охлаждане е с капацитет 22 178 BTU, докато този на затопляне е 23 202 BTU.

Препоръчително е да се използва за помещения с големина до 50 м² с височина до 2,7 метра.

Този климати притежава една от най-добрите филтриращи системи на пазара. Новият филтър с висока плътност задържа до 90% от прахта.

В допълнение филтъра с активен въглен спомага да спре както прах, така и замърсяващи частици, както и вируси, бактерии или алергени.

Основни функции

Whirlpool SPIW 422

На първо място SPIW 412L притежава патентованата система на Whirlpool наречена 6th sense която се грижи за автоматичното регулиране на температурата и влажността в помещението, в което е инсталиран уреда.

Функцията 4D за всмукване на въздуха осигурява по-висока енергийна ефективност, чрез бързо охлаждане и ефективен обмен на топлина.

Функция 4D Airflow Inlet осигурява по-голям приток на въздух, по-голям капацитет при същото ниво на шум.

Таймерът ви дава възможност да настройте режима на работа във времевия интервал на вашите нужди.

Функцията за автоматично рестартиране възобновява настройките на климатика, след внезапно прекъсване поради спиране на електрическото захранване.

Функцията Jet подобрява работата на климатика за известно време, докато достигне зададената температура. След това климатикът автоматично се връща в нормалния си режим на работа, като може да поддържа температурата в нормални граници. По този начин консумираната енергия бива сведена до минимума.

Функцията за самопочистване има функция за бързо изпаряване  веднага след приключване на охладителната дейност, за да се избегне възможността бактериите или плесените да се прилепят към повърхността. Добре е да знаете, че и двете се считат за главните причини за неприятните миризми.

Функцията за автоматично размразяване включва периодично изключване на отоплителната активност за кратки периоди от време, като по този начин се създава възможност ледът, образуван във външният уред, да бъде стопен.

Sleep – Night е специално проектирана функция, която да ви предложи максимален комфорт през нощта по време на сън. След като бъде активирана, функцията прави бавни промени в температурата. През целия цикъл консумацията бива много ниска, както и шумът.

Енергийна ефективност и шум

Моделът разполага с инверторен компресор, който спомага за увеличаване на ефективността на уреда, като освен за намалените сметки за ток той се грижи и за намаляване на вибрациите и шума.

Инверторната технология играе особено важна роля в работната му ефективност. Благодарение на нея, компресорът може автоматично да променя скоростта си според своите нужди, като по този начин успява да постигне по-бързо определените температурни условия и да ги задържи с минимални  усилия.

При дългите цикли от няколко часа подобрението на производителността достига до 30-40% в сравнено с компресорите от типа On-Off.

С електронното контролиране на скоростта на компресора той успява да достигне желаната температура и след това я поддържа постоянна, без излишни вибрации и шум.

Енергийната ефективност на модела не е от най-добрите стойности на пазара, но все пак се доближава до тази на конкурентите му. Енергийната ефективност при охлаждане е A++, а за отопление е  A.

Нивото на шум на вътрешното тяло достига до 34 dB, което е отлична стойност. Ниво на шум на външно устройство достига 49 dB.

Нашето мнение за продукта

Това е инверторен климатик, който може да осигури топлинен комфорт във всяко едно по-голямо за кратко време и без използване на излишни ресурси, особено през лятото. Като се вземат предвид всичките предимства, с които уреда разполага, ние вярваме, че цената му си заслужава.

 


 Още една страхотна оферта за теб! 

Виж ревю и цена на климатик Whirlpool SPIW 412L