Ревю на пералня Whirlpool Supreme Care FSCR70414

Whirlpool Supreme Care FSCR70414


Whirlpool Supreme Care FSCR70414 е идеалният избор за вас, ако търсите икономична пералня с предно зареждане, оборудвана с най-новите технологии и предлагаща се на супер изгодна цена.

Основни характеристики на пералня Whirlpool Supreme Care FSCR70414

Уредът има стандартни размери: 85 см височина, 59.5 см ширина и 61 см дълбочина, което прави машината сравнително лесна за позициониране дори и в по-малки помещения.

Тази пералня Whirlpool е изработена от висококачествени части и материали, гарантиращи ѝ дълъг живот.

Уредът е пригоден да осигурява тиха работа до 53 dB при пране и до 76 dB при центрофугиране, отговарящи на най-високите стандарти.

Максималният ѝ капацитет е 7 кг. А максималната ѝ скорост на въртене от 1400 оборота в минута осигурява ефективно изпиране при всяко едно зареждане.

Моделът позволява да променяте скоростта на оборотите в зависимост от вида на прането и предпочетената от вас програма.

Управление

Интуитивният дисплей с модерен дизайн осигурява удобно ползване. Въртящ се селектор на програми ви позволява лесно избиране на желаните опции за пране.

Whirlpool Supreme Care FSCR70414

Контролният панел е разположен на удобно място в горната част на уреда и е оборудван с LCD дисплей с електронно управление чрез тъч бутони с възможност за регулиране на следните функции:

 • Регулиране на функция отложен старт от 1 до 24 часа;
 • Информация за оставащото време на зададения цикъл;
 • Информация и контрол на фазите на изпиране;
 • Избор на скоростта на въртене на центрофугата;
 • Избор на контрол на температурата;

Основни функции

Открийте най-оптималната грижа за вашите дрехи с функцията Supreme Care. Технологията е създадена с цел да се насладите на най-добрите резултати в измиването, дизайна, функционалността. С интуитивен контрол, който ви дава възможност да се насладите на безупречно пране .

Технологията Sixth Sense ви гарантира перфектни резултати и качествено изпиране за всички материи.

Специалните сензори непрекъснато наблюдават процеса на пране на дрехи, регулират налягането, консумацията на вода и времето за пране. Машината ще работи, докато дрехите ви са все още мръсни и ще спре, тогава когато резултатът от прането е перфектен.

Това става благодарение на трите сензора за:

 • Усещане : Сензорът определя количеството на зареденто пране, преди стартирането на цикъла.
 • Адаптиране : Определя се точното количество вода, необходима за изпирането
 • Контролиране : Определя енергията и времето необходими на прането.

Бутона за заключване ви позволява да заключите бутоните на пералнята, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата от деца. Децата могат да играят до нея, без да бъдат постоянно под наблюдение.

Още една защитна функция е заключването на вратата след започване на всяка програма, което изключва възможността от инциденти.

Уреда разполага с балансираща системи за намаляване на вибрациите и шума.

Функция FreshCare

Функцията FreshCare ви позволява да съхранявате дрехите свежи след изпиране. Без повече да се тревожите, ако дрехите ви останат за по-дълго време в пералнята, след края на изпирането. Благодарение на функцията FreshCare, дрехите остават свежи до 6 часа след края на прането.

Освен това с новата гама перални машини FreshCare от Whirlpool ще разполагате с повече време за вашето семейството и любимите ви занимания. Ако сте избрали опцията FreshCare след края на цикъла, през барабана се процежда тънка струя пара, която в комбинация със специфичните движения на барабана поддържа свежо прането до 6 часа. Функцията спомага и за по-лесно гладене на дрехите.

В допълнение функцията FreshCare предотвратява развитието на бактерии и неприятни миризми, ако нямате възможност да извадите вашите дрехите веднага след изпиране.

* Опцията FreshCare не е съвместима с програми за пране на деликатни материи и завивки.

Допълнителни функции

Системата за образуване на специални движения в барабана осигурява ефективна грижа за прането, през цялото време докато то е в пералнята.

Независимо от това дали перете дрехи за бебета или възрастни, можете да се възползвате от различни технологии и опции, в зависимост от материята и времето, с което разполагате за постигане на идеални резултати.

Уникалната технология Energetic Wash ви позволява да перете цветни дрехи на 15°С със същата ефективност като при 40°С. По този начин ярките цветове се запазват за по-дълго време. Освен на по-ниска температура, с тази програма дрехите се перат с асиметрични движения на барабана.

С UK сертификат за алергени – Доказано е, че пералните с FreshCare+ спомагат за предотвратяване и намаляване образуването на акари, бактерии и микроби по време на пране – основните причинители на алергиите.

Програми за изпиране

Пералнята разполага с 9 програми, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

 • Смесени – за пране на леко до нормално замърсени издръжливи тъкани от памук, лен, синтетични и смесени нишки.
 • Бели – За пране от нормално до силно замърсени хавлиени кърпи, бельо, покривки за маса и спално бельо и т.н. от издръжлив памук и лен.
 • Памук – от нормални до силно замърсени издръжливи памучни изделия.
 • Памук 40 °C и  60 °C  – е програма за пране на нормално замърсени памучни дрехи. Стандартна програма за памучни дрехи при 40 °C и 60 °C и най-ефективна по отношение на консумация на вода и енергия.
 • Спортни – За пране на леко замърсени спортни дрехи (анцузи, шорти и др.)
 • Пухени завивки – За пране на пълнени с пух дрехи и завивки, като напр. двойни или единични завивки, възглавници и анораци.
 • Дънки
 • Центрофуга + източване – Центрофугира прането, след което източва водата. Препоръчва се да се използва за издръжливи артикули. Ако изключите цикъла на центрофугиране, машината само ще източи водата.
 • Изплакване + центрофуга – цикъла изплаква и след това центрофугира. Препоръчва се да се използва за издръжливи артикули
 • Бързо пране  30’ За бързо пране на леко замърсени дрехи. Този цикъл е с продължителност само 30 минути и пести време и пари.
 • Цветно 15° – Този цикъл помага за запазване на цветните дрехи при пране със студена вода (15°C) и използва по-малко енергия за нагряване на водата като все пак предлага удовлетворителни резултати от прането. Подходящ за леко замърсени дрехи без петна. Този цикъл предлага резултати от прането, сравними с 40°С смесени, но при температура само от 15°C
 • Вълна – Всички вълнени дрехи могат да се перат с програмата „Вълна“, дори и тези, които имат етикет „само за ръчно пране“. За най-добри резултати използвайте специални почистващи препарати и не превишавайте посоченото максимално количество килограми пране.
 • Деликатни дрехи – За пране на особено деликатни артикули. Препоръчително е да обърнете дрехите отвътре навън
  преди пране.
 • Синтетични за пране на нормално замърсени дрехи от синтетични тъкани (като полиестер, полиакрил, вискоза
  и др.) или смеси памук/синтетични.
 • Чисто+ е опция, която работи на 3 различни нива (Интензивно, Ежедневно и Бързо), които са специално предназначени за задаване на правилното действие в зависимост от вашите нужди от почистване: Интензивно : тази опция е предназначена за високи нива на замърсяване и за отстраняване и на най-упоритите петна. Ежедневно : тази опция е предназначена за отстраняване на ежедневни петна. Бързо : тази опция е предназначена за отстраняване на
  леки петна.
 • Отложен старт 
 • Опции – има възможност с помощта на бутоните над дисплея да направите допълнителни промени (градуси за изпиране и скорост на въртене) в предварително зададените програми за пране.
 • Интензивно изплакване – чрез избиране на тази опция ефикасността на изплакването се увеличава и се гарантира оптимално отстраняване на перилния препарат. Тя е по-специално полезна за чувствителна кожа.
 • FreshCare+ – Тази опция подобрява резултатите от прането чрез генериране на пара, за да се потисне разпространяването на главните източници на лоши миризми в пералнята. След фазата на генериране на пара пералнята ще извърши деликатно центрофугиране чрез бавно въртене на барабана.
 • Температура – всяка програма има предварително дефинирана температура. Ако искате да промените температурата, трябва да натиснете бутона “Температура”. Стойността се изписва на дисплея.
 • Центрофуга – всяка програма има предварително дефинирана скорост на центрофугиране. Ако искате да промените
  скоростта на центрофугиране, натиснете бутона „Центрофуга“. Стойността ще се изпише на дисплея.

Енергийна ефективност

Това е спестовна пералня с най-висока енергийна ефективност клас A+++ и ниско потребление на ресурси, като средната консумация на вода на година е 9300 литра, а средна годишна консумация на енергия при стандартна програма е 175 kWh.

Нашето мнение за продукта

Определено това е страхотен избор за всеки, който търси икономична и надеждна пералня на отлична цена. Препоръчваме ви я, ако имате нужда от пералня с богати функции и програми, сред които и впечатляващите Supreme Care, Sixth Sense и FreshCare технологии. Отделно този модел ще допринесе за намаляване на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност А+++ и с много ниската консумация на вода за година.

 


Относно TechRevue

TechRevue.bg | Вашият съветник при избора на техника!

Разгледай всички публикации от TechRevue →