Ревю на пречиствател за въздух Xiaomi Mi Air Purifier 2S


Xiaomi Mi Air Purifier 2S е един най-ефективните въздухопречистватели на пазар, с едно от най-добрите съотношения между цена и качество.

Основни характеристики на пречиствател за въздух Xiaomi Mi Air Purifier 2S

Въздухът, който дишаме у дома може да съдържа невидими частици, вредни  за нашето здраве.

Продължителното излагане на лош въздух може да доведе до отрицателен ефект за вашето здраве и това на вашето семейство.

За това въздухопречиствателя този пречиствател  Mi Air Purifier 2S е страхотна инвестиция във вашето здраве.

Въздухопречиствателя е изключително подходящ за хора страдащи от астма и алергии, като в същото време не позволява на вирусите да проникнат в домът ви.

Освен с бактерии и вируси, въздухът в жилището или на работното ви място може да е замърсен с дразнители като полени, прах, тютюнев дим и косми от домашни любимци, които могат да предизвикат дискомфорт и алергични реакции.

В този смисъл моделът е предназначен да ви дари с чист въздух, пречистен от всичко вредно и обогатен с много енергия.

Основни предимства

Факторите, които дават предимство на този модел пред конкурентните му са:

  • Капацитета на преработка на въздуха му е до 310 м³ за час;
  • Приложение за работа при: ~21 – 37 m2;
  • Филтриране на въздуха с до 99.99% от всички частици с размери над 0.3 микрона;
  • Ниско ниво на шум достига  65 dB;
  • Моделът разполага с цифров OLED дисплей, който показва температурата, влажността, както и качеството на въздуха в помещението, чрез своя светлинен и цифров индикатор;
  • Може да свържете уреда чрез вашата домашна Wi-Fi мрежа и да го управлявате през вашият смартфон чрез приложението Mi Home App. Освен това апът ви позволява да следите температурата на помещението и процента на замърсеност на въздуха, както и кога е необходимо да замените филтъра;
  • Три режима на работа: предпочитан, режим на заспиване и автоматичен.

Освен това уреда е естетически приятен на вид, като е снабден с качествена гланцирана бяла пластмаса, както и с лесни и интуитивни бутони за управление.

Основни функции

Този въздухо пречиствател Xiaomi е оборудван с новия три слоен барелен филтър от 360 градуса, чиито три слоя с активен въглен премахват 99,99% от частиците до 2,5 микрометра.

Външният слой отстранява големи въздушни частици като прах и коса. Средният слой използва технологията за филтриране H11 [4] от TORAY, Япония. Този слой премахва частици с размер на микрона и улавя вредните бактерии.

А вътрешният слой е изработен от висококачествен активен въглен, който отстранява ефективно формалдехид, както и други вредни вещества и миризми.

Смяната на филтъра е много лесна и самото устройство известява, когато филтърът трябва да се подмени. Цикълът на живот на филтъра е от три до шест месеца.

Може да управлявате уреда чрез приложението на вашия смартфон Mi Home App. Така може да следите от разстояние и в реално време качеството на въздуха в дома ви.

Това ви позволява да наблюдавате качеството на въздуха на вашия дом много по – удобно и лесно.

Моделът е подобрен изцяло в посока намаляване на шума. Звукът в режим на заспиване е почти незабележим.

Оборудван с високо ефективен и надежден мотор Nidec от Япония, пречиствателът консумира едва 4.8W мощност в нормален режим, което е по-малко от това на луминесцентна крушка.

Размери и тегло

Уредът тежи 8.6 кг и има следните размери (Ш х В х Д в см ): 24 х 59 х 24.

Нашето мнение за продукта

Доказано е, че продължителното излагане на лош въздух може да повлияе негативно на здравето на човека. Този уред ще ви помогне да внесете необходимата свежест и уют във вашият дом като предпази здравето ви и това на вашето семейство, чрез поддържане на оптималната стойност на чист въздух у вашият дом.