Ревю на робот прахосмукачка Xiaomi Roborock 2 S50


Xiaomi Roborock 2 S50 е идеалният избор за вас, ако имате нужда от ефективна и надеждна робота прахосмукачка, която ще се погрижи за повишаване на чистотата и уюта у вашият дом, при това на супер достъпна цена.

Xiaomi Roborock 2 S50 (Бял)

Робот прахосмукачка Roborock 2 S50, Li-ion батерия, Моп, Автономия 2 часа, Wi-Fi, Бял

Xiaomi Roborock 2 S55 (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock 2 S55, Li-ion батерия, Моп, Автономия 2 часа, Wi-Fi, Черен

 

Основни характеристики

Xiaomi Roborock 2 се предлага със същия тънък дизайн, но още по-елегантен от своя предшественик. Той има със същата комбинация от нюанси, бяло и оранжево като първото поколение.

Използваните материали са качествени, а конструкцията е много стабилна и здрава.

Той разполага с 3 бутона за управление, които позволяват използването на робота без приложението Mi Home, а от обратната страна, под капак е контейнерът за събиране, който е с капацитет 0,5 литра, достатъчен за почистване на доста обширна повърхност.

Ако случайно забравите да изпразните контейнера, няма проблем, той идва със сензор, който ви предупреждава, когато е пълен.

В близост до контейнера за събиране на отпадъка има и аксесоарът за почистване на косми,  удобен за използване, когато е необходимо.

Роботът се задвижва от две моторизирани колела, които имат много добро сцепление, независимо от покритата повърхност.

Височината на робота е само 9.65 см, което  означава, ще може да минава под всяка по-висока мебел. Перфектен е за почистване под дивани, легла и гардероби.

Прагове на врати и килими с височина до 2 см не представляват проблем за Roborock 2 – той минава лесно през и над тях и ги почиства.

Открийте напълно безпроблемно почистване за всякакви повърхности, като позволите на тази лесна за използване робот прахосмукачка да върши работата  вместо за вас.

Roborock 2 се грижи за по-добро изчистване и удовлетворяващи резултати със своята качествена технология.

Това устройство е оборудвано с резервоар за вода, който позволява на устройството да почиства пода по много задълбочен начин. В допълнение към това роботът има кърпа за почистване от микрофибър за по-подробно почистване, наскоро актуализирана сензорна система за по-добро планиране на почистването.

Лазерният сензор за разстояние е актуализиран, вече е възможно да се програмира и почиства само определена зона от цялата къща. Отделен датчик анализира цялото пространство у дома ви с 360 градуса, 5 пъти в секунда и събира достатъчно данни чрез своя лазерен сензор.

Xiaomi Roborock 2 S50

С помощта на приложението MiHome е възможно да персонализирате зоната, която желаете да бъде почистена, независимо от размера. Има и лазерен сензор за ръбове, което позволява на робота да поддържа близост до стените или други предмети (10 мм), а 2-милиметровата гумена броня гарантира, че прахосмукачката няма да се повреди, ако случайно се блъсне в нещо

Също така, благодарение на новия лазерен сензор за разстояние , алгоритъмът за маршрутизиране е станал много по-добър в сравнение с модела от първо поколение.

Устройството има мощен 2000Pa мотор, а също така има и режим на килим, в който ще увеличи всмукването, ако разпознае килим, за да осигури по-добро почистване за различните видове материали и ниво на замърсяване.

Трябва да се отбележи, че всмукателната турбина вече е оборудвана с допълнителен памучен филтър и поресто въздушно сито, които заедно я карат да работи тихо и да намали значително шума.

Роботът е оборудван с 5200 mAh батерия, която издържа цели 2,5 часа с едно зареждане, а основата има силен инфрачервен сензор от 180 градуса, който улеснява връзката и автоматичното презареждане на устройството.

И накрая, надграденото приложение MiHome ви позволява да наблюдавате процеса на почистване, да планирате времето за почистване, когато отговаря на вашите нужди, включително няколко пъти на ден, да създавате виртуални стени, да персонализирате зоната за почистване и да изберете името на новия си приятел.

Xiaomi Roborock 2 S50

Основни функции

След като изтеглите приложението Mi Xiaomi на вашия смартфон може да управлявате и планирате времето за включване и почистване на робота.

Притежава и сменяеми мопове, които са идеални за попиване и по-добро забърсване.

Виртуалният сензор за стена ви позволява да ограничите робота до специфичен радиус на почистване, за надеждна и лесна навигация, която предотвратява допир с жици или деликатни мебели.

Функцията за автоматично зареждане означава, че когато батерията е на изчерпване, то Roborock 2 автоматично се премества в докинг станцията си, за да я презареди. След като бъде напълно заредена, прахосмукачката се връща на последно си местоположение и продължава почистването.

Четките са същите като от първото поколение и са доста добри. Филтърът HEPA може да се мие, така че ако го намокрите, няма да е проблем. Може да се измие под водна струя,  да се изсуши и да се използва отново.

Робота е оборудван с бронята за смекчаване на удари, който успява лесно да абсорбира ударите и в същото време предотвратява надраскването на мебелните.

Но все пак имайте предвид това, че поради наличието на сензори за стълби, роботът може да не работи на някои по-тъмни настилки – като черни килими, тъмни плочки и други тъмни повърхности!

Препоръчително е да поставяте вода само в резервоара за вода, за да избегнете повреда на устройството, както е описано в предоставеното ръководство за потребителя.

Основни предимства

  • Функция за автоматично почистване, която ви позволява да делегирате почистването на домът ви, при това с перфектен резултат;
  • Препоръчва се за използване в целия ви дом и е подходяща за почистване на всички видове килими и твърди подове;
  • Контейнер за отпадъци  с голям капацитет – цели 420 мл;
  • Акустична система за откриване на замърсяване;
  • Почиства под мебелите благодарение на компактния си дизайн;
  • Изключително полезно допълнение към класическото почистване на пода;
  • Li-Ion батерия с до 2 часа време на работа и супер бързо зареждане за 2,5 часа;
  • Автоматично зареждане на утстройството в докинг станция след приключване на неговата работа.

Виж още ревю на: Робот прахосмукачка Xiaomi Mi Robot Vacuum

Нашето мнение за продукта

Xiaomi Roborock 2 ще ви осигури удобството от което се нуждаете във вашето забързано ежедневие.  Опитайте автоматичното почистване с пълна увереност и лекота, като делегирате работата на перфектния ежедневен партньор за почистване. Удобният интерфейс осигурява лесно настройване на функциите за почистване. Този робот може да бъде вашият верен помощник при почистването на дома ви, при това сега на супер цена.

 

Xiaomi Roborock 2 S50 (Бял)

Робот прахосмукачка Roborock 2 S50, Li-ion батерия, Моп, Автономия 2 часа, Wi-Fi, Бял

Xiaomi Roborock 2 S55 (Черен)

Робот прахосмукачка Roborock 2 S55, Li-ion батерия, Моп, Автономия 2 часа, Wi-Fi, Черен