Ревю на смартфон Apple iPhone 11 Pro

iPhone 11 Pro е най-мощният телефон на Apple за 2019 г., който предоставя невероятно качество на снимките със своите три камери и най-добрата в класа си производителност, обвит в компактен дизайн.

Apple iPhone 11 Pro

Apple iPhone 11 Pro

Намери различни вариации на Apple iPhone 11 Pro

През далечната 2019 година от Apple пусна своето следващо поколение iPhone смартфони, наречени iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max. От официалното стартиране на тази гама от Apple получиха упреци, че новата гама изглежда подобна на предишната в много различни аспекти и че няма съществени промени.

Но днес сме в края на 2022 година и много от тези упреци са вече забравени, а главният въпрос, който седи пред нас е дали iPhone 11 Pro е устройството, което трябва да обмислите да закупите тази година?

Е, ще се опитаме да отговорим на този въпрос в нашия задълбочен преглед на Apple iPhone 11 Pro.

Apple iPhone 11 Pro се предлага в два варианта за съхранение – 4GB RAM+64GB, 4GB RAM+256GB и 4GB RAM+512GB вътрешна памет. Смартфонът се предлага в четири различни цветови опции, а именно космическо сиво, среднощно зелено, сребристо и златно.

Базовият вариант на устройството е на много добра цена в момента като употребяван във Flip.bg, но все още може да го намерите и като нов в eMAG или други онлайн търговци на значително по-висока цена. Естествено, за най-добрият вариант с 512 GB ще трябва да доплатите допълнително, което е съвсем нормално.

Apple iPhone 11 Pro се предлага опакован в черна кутия с отпечатан гръб на устройството върху предния изглед. Отваряйки капака, първо ще видите самия телефон, покрит със защитно фолио. Ще оставим това настрана за известно време. Точно под устройството ще намерите 18W бързо зарядно устройство, кабел за светкавичен порт за зареждане и чифт слушалки.

Ето кратък преглед на това, което ще получите в кутията, ако закупите телефонът като нов:

 • Apple iPhone 11 Pro
 • 18W бързо зарядно
 • Светкавичен кабел
 • Чифт слушалки

Както споменахме по-рано, Apple iPhone 11 Pro използва същата дизайнерска идеология като тази на своите предшественици. Единствената съществена разлика в дизайна тук е в зоната за камери. Гърбът на устройството е с матово покритие, което освен, че изглежда страхотно, той не е магнит за пръстови отпечатъци, и второ, устройството не се изплъзва толкова лесно от ръката. Отделно от това има три камери, доминиращи в целия гръб, които при представянето на модела изглеждаха странно, но вече потребителите свикнаха с това.

Нищо чудно, че устройството изглежда и се чувства първокласно като всеки друг iPhone на пазара. Той използва материали от стъкло и метал. Преди всичко, устройството се предлага с рейтинг IP68, което означава, че може да издържи ниво на вода до 4 метра за до 30 минути. Отпред устройството разполага с OLED панел със селфи камера с прорез и различни сензори. Все пак трябва да свикнете с натрапчивия ноч над дисплея, въпреки че конкурентите са плавни и не пречат на функционалността на екрана.

Въпреки че Apple iPhone 11 Pro е компактен телефон, той е един от най-тежките с тегло 188 грама. Като цяло езикът на дизайна е почти същият, но този iPhone изглежда и се чувства много по-добре от своя предшественик. Apple също така твърди, че устройството разполага с най-здравото стъкло на смартфон. Устройството все още изглежда доста деликатно и бихме препоръчали да поставите заден калъф за всеки случай, както и протектор на екрана.

Основни характеристики

Преди да преминем направо към нашия задълбочен преглед, нека първо хвърлим поглед върху ключовите спецификации на iPhone 11 Pro.

 • Дисплей: 5,8-инчов Super Retina OLED панел, 1125×2436 пиксела, 458ppi
 • Процесор: чипсет Apple A13 Bionic, 7nm+
 • GPU: Apple GPU (4-ядрена графика)
 • RAM и ROM: 4GB, 64/256GB
 • Софтуер: iOS 13
 • Задни камери: 12MP+12MP+12MP
 • Селфи камера: 12MP, f/2.2
 • Батерия: 3046mAh капацитет, 18W бързо зареждане
 • Тегло: 188гр
 • Размери: 144×71.4×8.1mm

Дисплей

Apple iPhone 11 Pro е оборудван с 5,8-инчов Super Retina OLED панел с вграден ноч отпред. Прорезът съдържа селфи камера и различни сензори. Въпреки че устройството има същия размер на екрана, производителят на смартфони е добавил няколко щрихи, които го правят различно от линията на iPhone X. За начало устройството се предлага с ниво на яркост, което може да достигне до 800 нита, което е впечатляващо. Благодарение на нивото на яркост, четливостта на слънчева светлина е забележителна. Докато гледате HDR съдържание, яркостта може да достигне до 1200 нита, което е супер впечатляващо.

IPhone 11 Pro

IPhone 11 Pro идва с HDR 10, Dolby Vision, широка цветова гама и True-tone. Можете да видите разликата, докато гледате видеото в iTunes, което разкрива нови подробности, а черното вече се усеща много по-реално и по-задълбочено. Смартфонът се предлага със съотношение екран към тяло от 82,1 процента благодарение на прореза и тънките рамки отстрани. С 1125×2436 пиксела и 458ppi плътност, дисплеят на iPhone 11 Pro успява да достави впечатляващо изживяване със зашеметяващо възпроизвеждане на цветовете. Екранът е жив, ясен и остър, което води до значително изживяване.

Тъй като тук говорим за OLED дисплей, ъглите на видимост са доста впечатляващи. По същество ще ви хареса да консумирате медии на това устройство. Искаше ми се да беше използвала дизайн на дисплея на цял екран. И накрая, дисплеят разполага със 120Hz сензорна технология.

Камера

Apple iPhone 11 Pro идва с модул с тройна камера отзад, състоящ се от три 12MP сензора, а именно първичен сензор, ултраширок сензор и телефото обектив. Модулът предлага 2x оптично увеличение и използва телеобектив за портретни снимки.

Вече можете да използвате портретни снимки както на телефото, така и на основен сензор. Той добавя повече гъвкавост към настройката на камерата на iPhone 11 Pro.

При условия на дневна светлина щракнатите изображения се оказват с впечатляващи нива на детайлност, висок динамичен диапазон и отлична точност на цветовете. Когато включите режима HDR, това води до по-ярки и по-резки щракнати изображения. Същото важи и за ултраширок обектив, а превключването между обективите е лесно. Ултраширокият обектив прави снимки с високо ниво на детайлност и получените снимки изглеждат впечатляващи.

За сценарии с ниска осветеност Apple е интегрирала нощен режим, който е ключовият акцент на тазгодишните iPhone. Този път нощният режим е включен направо в основния фото режим, което води до удивителни снимки при слаба светлина. Той автоматично прилага разширени настройки на експонацията, за да подобри качеството на щракнатите снимки. Ако обичате да правите снимки в тъмни условия, тогава може да искате да използвате това устройство.

Apple iPhone 11 Pro

За селфита има 12MP предна камера с апертура f/2.2. Дори по отношение на селфи камерите, iPhone 11 Pro въвежда значителни подобрения от използвания преди това 7MP обектив. Режимът HDR работи много добре с предната камера, което води до високо ниво на детайлност. Възпроизвеждането на цветовете изглежда много впечатляващо на този обектив, а динамичният обхват е на ниво. Като цяло, iPhone 11 Pro успя да ни впечатли както в задната, така и в отдела за предна камера. Дори в сценарии с ниска осветеност успяхме да щракнем върху някои от най-добрите снимки.

Що се отнася до видеоклиповете, устройството поддържа 4K видеозапис при 60 кадъра в секунда както от задната, така и от предната камера. Най-накрая имаме функцията за забавено видео за режима на селфи. Разполагаме с кинематографична видео стабилизация на Apple, която води до плавен видеозапис. Този телефон също се предлага с функцията Audio Zoom, която се фокусира върху аудиото, докато увеличавате мащаба.

Процесор

Под капака Apple iPhone 11 Pro се захранва от чипсет Apple A13 Bionic, съчетан с 4 GB RAM. Чипсетът е произведен по 7nm+ производствен процес и се състои от шест ядра. За графики устройството използва Apple GPU, който е 4-ядрен графичен модул.

 iPhone 11 Pro

Този нов чипсет е много по-мощни от предишния и той успява да се отличи при нашите тестове. Най-близкият конкурент на този чипсет е самият Apple A12 Bionic. Без значение кой тип потребители са, iPhone 11 Pro може да се справи с всякакви задачи, без изобщо да се поти. Цялостното изживяване е на върха. Опитахме редактиране на видео на това устройство, което беше значително по-бързо от предишната гама.

Освен това се опитахме да играем няколко игри с интензивна графика на устройството и изживяването беше умопомрачително. При възможно най-високите настройки не сме се сблъсквали с проблем с изобразяването или падане на кадри, дори нито веднъж. Базовият вариант на устройството идва с 64 GB вътрешна памет дори на толкова скъпа цена.

Батерия

Apple iPhone 11 Pro се захранва от батерия с капацитет 3046 с поддръжка на 18W бързо зареждане. Apple претендира за най-удължения живот на батерията с новата гама iPhone. По време на ежедневната ни употреба животът на батерията ни издържа повече от ден почти през цялото време.

Режимът на ниска мощност на iOS 16 също е много полезен за подобряване на живота на батерията чрез убиване на фонови процеси. Нашата ежедневна употреба изглежда по следния начин – WiFi и Bluetooth винаги включени, постоянни текстови съобщения, продължително възпроизвеждане на музика, няколко сесии на Pubg Mobile и разширени сесии за поточно видео.

Устройството поддържа функцията за бързо зареждане от 18 W, която зарежда устройството до 50 процента само за 30 минути. Той също така идва с Qi безжично зареждане, което между другото е доста бавно и остава на 7,5 W мощност.

Операционна система

Apple iPhone 11 Pro в началото работи с iOS 13, но през 2022 година може да надградите до най-новата налична версия а именно iOS 16. Ако сте използвали iOS софтуера от дълго време, тогава нямате нужда от представяне. Софтуерът на Apple е един от най-добрите и е известен предимно със своята оптимизация.

С iOS 13 Apple въведе нощен режим за цялата система, който трябва да е много полезен, тъй като устройството разполага с OLED панел. Софтуерът сега идва с много по-превъзходен инструмент за редактиране на снимки. Има различни забележими промени като клавиатура QuickPath, преработени приложения за напомняне и ново Find My App. Новият софтуер носи преработеното приложение Снимки, което сега идва с раздела Снимки в приложението и много повече.

А след ъпдейта на iOS 16 може да се насладите на много нови функции, подобряващи цялостното потребителско изживяване.

Допълнителни функции

За аудио Apple iPhone 11 Pro идва с двоен стерео високоговорител, който издава впечатляващ звук с много дълбочина. Дори при максимална сила на звука няма признаци на изкривяване на звука. Няма 3,5 мм аудио жак, както се очаква, така че може да искате да изберете безжична аудио връзка или адаптер за аудио жак. Не открихме проблем със слушалка, микрофон или цялостна клетъчна свързаност.

Устройството се предлага с двубандов WiFi, Bluetooth 5.0, GPS, светкавичен порт за зареждане. Освен това получавате NFC поддръжка за мобилно плащане и заявки за сдвояване с едно докосване. Що се отнася до биометричните данни, устройството идва само с Face ID, което остава едно от най-бързите, сигурни и надеждни системи за сигурност на пазара към момента.

Нашето мнение за продукта

Ако търсите по-стар модел iPhone в компактен размер и със страхотна камера, тогава може да помислите за iPhone 11 Pro. iPhone 11 Pro идва с някои значителни надстройки като подобрен модул на камерата, отличен дисплей и по-бърз процесор. В началото на своя живот устройството се предлага на висока цена, докато сега може да го намерите като употребяван на много по-ниска цена. Цялостното потребителско изживяване е толкова високо, колкото можете да получите. Консумирането на мултимедия на устройството е приятно изживяване благодарение на широката цветова гама и поддръжката на HDR 10. Ако обичате сериозни игри, тогава може да искате да използвате чипсета Apple A13 Bionic. Дори в отдела за камера, iPhone 11 Pro донесе значителен ъпгрейд спрямо своя предшественик. Друго нещо, в което iPhone 11 Pro превъзхожда, е нощният режим. За сериозен фотограф устройството не може да стане по-добро. За тези, които не обичат телефонната фотография, няма смисъл да харчите прекалено много за този модел iPhone, а да изберете iPhone 11. Ако вече използвате устройства от линията iPhone X, тогава единствената причина да преминете тук е фотографията и много по-добрият живот на батерията. Може да видим някои значителни промени в следващата гама на iPhone, така че ако вече използвате устройства от линията iPhone X, тогава няма смисъл да надграждате.

Предимства:

 • Най-доброто представяне в класа си;
 • Отличен живот на батерията;
 • Страхотна камера;
 • Нощен режим е много добро допълнение;
 • iOS предлага редовни, навременни актуализации.

Недостатъци:

 • Дисплей с ниска разделителна способност;
 • По-кратък живот на батерията от iPhone 11 Pro Max и iPhone 11;
 • Визуално подобен на по-старият модел iPhone XS.
Apple iPhone 11 Pro

Apple iPhone 11 Pro

Намери различни вариации на Apple iPhone 11 Pro

Подобни продукти:

 Apple iPhone 11 Pro Max

Apple iPhone 11 Pro Max

Намери различни вариации на Apple iPhone 11 Pro Max