Ревю на пералня със сушилня Beko HTV 8716 X0


Beko HTV 8716 X0 е добър избор за вас, ако търсите модерна и икономична пералня със сушилня, оборудван с най-новите технологии функции и полезни функции, при това на много добра цена.

Beko HTV 8716 X0

Beko HTV 8716 X0

Пералня със сушилня Beko HTV 8716 X0, Пране 8 кг, Сушене 5 кг, 1400 об/мин, Клас A, Мотор ProSmart Inverter, HomeWhiz, Свързаност Bluetooth, Hygiene+ Wash&Dry, Steam Cure, Бял

 

Уредът има стандартни размери: 84 см височина, 60 см ширина и 59 см дълбочина, което прави машината лесна за позициониране дори и в малки помещения.

Пералнята разполага с голям люк с диаметър 34 см и с ъгъл на отваряне на вратата 170 градуса, което максимално ще ви улесни при употребата ѝ. Освен това уредът е пригоден да осигурява тиха работа от 55 dB при пране, 64 dB при сушене и 76 dB при центрофугиране, отговарящи на най-високите стандарти.

Максималният ѝ капацитет е 8 кг, а максималната ѝ скорост на въртене от 1200 оборота в минута осигурява ефективно изпиране при всяко зареждане.

Докато капацитета на сушилнята за дрехи е 5 кг., което е напълно достатъчно с оглед размерите на уреда.

Модела позволява да променяте скоростта на въртене от 400 до 1200 оборота в минута в зависимост от вида на прането и предпочетената от вас програма.

Тази пералня със сушилня Beko е изработена от висококачествени части и маретиали, гарантиращи ѝ дълъг живот.

Освен това моделът разполага с инверторен мотор ProSmart, който ще ви осигури куп предимства, още от първото ползване: енергийна ефективност, която си проличава в сметките за ток; нивото на шума е намалено чрез подобрен контрол над скоростта, вибрациите и електромагнитните емисии.

Управление

Контролният панел е разположен на удобно място в горната част на уреда и е оборудван с LCD екран с електронно управление чрез бутони с възможност за регулиране на следните функции:

 • Регулиране на функция отложен старт до 24 часа;
 • Информация за оставащото време на зададения цикъл;
 • Избор на скоростта на въртене на центрофугата;
 • Избор на контрол на температурата;
 • Функция за самодиагностика;
 • Сигнализация за завършване на програмата.

При задаване на една от основните програми за изпиране от централно разположения бутон ще видите светлинна сигнализация. Има възможност с помощта на бутоните над дисплея да направите допълнителни промени (градуси за изпиране и скорост на въртене) в предварително зададените програми за пране.

Основни функции на Beko HTV 8716 X0

Пералнята има функция за самодиагностика, която ви сигнализира ако възникнат грешки или не работи правилно. В такъв случай ще бъдат изписани кодове за грешки, които ще ви информират за възникналите проблеми.

Този модел има възможността за премахване или добавяне на пране по време на започнал цикъл. Зададената програмата за изпиране може да се смени до 10 минути след началото ѝ, с изключение на програмата за памук.

Автоматичното регулиране на консумацията на вода регулира консумацията в зависимост от обема или вида на тъканите. Благодарение на тази система, пералнята постига най-доброто измиване и енергийна ефективност.

Електронната система за контрол на баланса гарантира, че прането е правилно разпределено в пералната машина, така че шума и вибрациите, произвеждани от центрофугата на пералната машина, да бъдат сведени до минимум. Натоварването на пералната машина варира в зависимост от обема или вида на тъканите.

Бутона Child Lock ви позволява да заключите бутоните на пералнята, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата от деца. Децата могат да играят до нея, без да бъдат постоянно под наблюдение.

Друго

Уреда разполага с две системи за намаляване на вибрациите и шума:

 • Специалният дизайн на страничните стени, което значително намалява нивото на шума и вибрациите по време на работа;
 • Електронно балансиращият контрол, който равномерно разпределя прането вътре в пералнята и в следствие на това намалява и нивото на шума и вибрациите.

В допълнение отличителният дизайн на барабана Aquawave създава оптимални условия за ефективно изпиране. Уникалната му форма позволява нежното третиране на всяка тъкан без да допуска увреждането им.

Този модел перална машина напълно ще се погрижи за всички ваши дрехи, включително тези от вълна и коприна. Чрез оптимизирането на скоростта на въртене на барабана и температурата, пералнята е пригодена да осигури програма на изпиране за всеки тип тъкан.

Технологията Aqua Fusion  се грижи за най-доброто изразходване на водата, енергията и перилния препарат по време на работа.

Технологията Opti Sense осигурява оптимално потребление на вода и енергия, необходими за всяко изпиране през четирите специални сензора, които се грижат за дългият живот на пералнята. Четирите сензора са:

 • Температурен сензор;
 • Сензор за скоростта на въртене;
 • Сензор за нивото на пяната;
 • Сензор за захранване.

Моделът притежава сертификат от „Wolmark“, което значи, че изделията от вълна или кашмир и други фини тъкани никога няма да бъдат повредени при пране, а цветовете им ще запазят тяхната интензивност.

Виж още ревю на пералня със сушилня Beko HTE7613YBSTR

Програми

Пералнята разполага с 16 предварително зададени програми, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

 • Wash & Dry до 5кг –  комбинираната програма за пране и сушене осигурява отлични резултати. Създадена е специално за облекла, изискващи специални грижи, като бебешки дрешки или облекла на хора, които страдат от алергии или чувствителна кожа.
 • Експресна програма – Предназначена за леко замърсени дрехи от които може да изперете до 2 кг пране при 30ºC само за 14 минути.
 • Деликатни – дава възможност за изпиране на най-деликатните дрехи, като коприна, вискоза и дори бельо, без риск от повреждане на тъканта. Деликатното движение на барабана и по-голямото количество вода намаляват триенето на влакното до минимум и осигуряват безупречни резултати. В последната фаза има допълнително изплакване, за да се осигури премахването на всички следи от препарат.
 • Програма за ръчно пране – Включва пране със студена вода (20 ° C), като е предназначена за изпиране на вълнени и деликатни дрехи, които имат етикети „не перете в перална машина“ и за които се препоръчва ръчно пране. Тази програма  използва много по-малко количество вода, като по този начин се избягва прекомерното намокряне, което може да доведе до увреждане на дрехите ви.
 • Синтетика – позволява изпиране със студена вода или с вода с температура до 60 ° C. Цикъл се използва за синтетични или смесени тъкани със средно ниво на замърсяване и зареждане до 3 кг.
 • Вълна – за ефективно изпиране на вълнени дрехи без тяхното увреждане. Пералнята има специален сертификат Walmark доказващ това.
 • И още програми: смесена, памук, спортна, предпране, бебе, ризи, отложен старт, изплакване, изстискване и отцеждане.

Енергийна ефективност

Това е пералня със сушилня със стандарта енергийна ефективност за своя ценови сегмент – клас A (заради сушилнята) и клас А при ефективност на пране. Консумация на енергия за година е 1088 kWh.

Нашето мнение за продукта

Определено Beko HTV 8716 X0 е високопроизводителна пералня със сушилня, която включва най-съвременни технологии, които съществуват до момента. Моделът е изключително ефикасен при пране и премахва всички петна, а освен това сушилнята се грижи за това да извадите дрехи готови. Дизайнът на уреда е страхотен, а и цената му също е много конкурентна.

Beko HTV 8716 X0

Beko HTV 8716 X0

Пералня със сушилня Beko HTV 8716 X0, Пране 8 кг, Сушене 5 кг, 1400 об/мин, Клас A, Мотор ProSmart Inverter, HomeWhiz, Свързаност Bluetooth, Hygiene+ Wash&Dry, Steam Cure, Бял

Beko HTE7616X0

Beko HTE7616X0

Пералня със сушилня Beko HTE7616X0, Пране 7 кг, Сушене 4 кг, 1200 об/мин, Клас B, HomeWhiz, SteamCure, Motor ProSmart Inverter, Silent-Tech, Бял