Ревю на хладилник Samsung RT46K6630S9/EO


Samsung RT46K6630S9/EO е перфектния избор за вас, ако търсите надежден и красив хладилник с горен фризер, който се отличава с много екстри, при това супер изгодна цена.

Основни характеристики на Samsung RT46K6630S9/EO

Samsung RT46K6630S9/EO би бил перфектен избор за по-голяма част от домакинствата в България, заради: оптималният си капацитет от 452 литра, системата за автоматично размразяване Full No Frost в двете части на уреда и не на последно място, заради високо ефективния компресор на Samsung Digital Invertor от ново поколение.

Това е практичен хладилник за семейства с разнообразни кулинарни предпочитания.

Дизайнът му е много привлекателен с покритие от инокс – иноксово сребрист цвят.

Този модел дава усещането за стил и елегантност, като би се вписал перфектно във всеки модерен дом и най-вече кухня.

Контролният панел е дигитален, чрез който може да регулирате независимо двете зони на уреда.

Система на охлаждане

Забравете досадното размразяване – този модел е със система за автоматично размразяване No Frost.

Този тип система за охлаждане предотвратява образуването на скреж в целия хладилник. Системата изсмуква по активен метод и най малката свободна влага, като по този начин гарантира 0% образуване на скреж в хладилника и фризера.

В същото време технологията предотвратява образуването на бактерии и влага в двете части на уреда.

No Frost системата осигурява почти два пъти по-бързо охлаждане, което намалява изискванията към охладителната система и увеличава надеждността ѝ.

Хладилникът е проектиран така, че да охлажда всички пространства за съхранение равномерно. Студеният въздух се издухва през няколко вентилационни отвора на всеки рафт, поддържайки постоянна температура и свежа храна.

Системата Twin Cooling Plus™ охлажда отделенията поотделно, за да спре разпространението на нежеланите миризми от хладилника към фризера.

Twin Cooling Plus™ създава благоприятна среда за запазване на прясната храна в хладилника със 70% влажност в сравнение с 30% при стандартните хладилници с разположен отгоре фризер. Така хранителните продукти се запазват пресни за по-дълго време, без да се изсушават.

Моделът RT46K6630S9/EO предоставя най-добрите възможности за съхранение. Освен това можете много лесно да превърнете хладилника във фризер, за да запазите прясна храната, която искате да съхраните през различните сезони или специални поводи.

Функции на хладилника

Samsung RT46K6630S9/EO

За максимално улеснение и функционалност е проектиран така, че фризера да е поставен отгоре, а хладилника отдолу.

Максималният нетен капацитет от 452 литра се разпределя между 341 литра за хладилника и 111 литра за фризер.

Рафтовете за съхранение на храна се състоят от 4 закалени стъкла, които се почистват изключително лесно и имат много добра устойчивост на тежести. Единият рафт е плъзгащ се за максимално удобство.

В долната част се намира специално пространство за съхранение за пресни зеленчуци и плодове. То ще ви позволи да ги задържите свежи за дълго време.

В този модел също така има и голямо пространство за съхранение на големи кутии от мляко и сок в рафтовете на вратата.

Освен това модела притежава и с удобен диспенсър за вода с резервоар, намиращ се във вътрешността на хладилника.

Функции на фризера

Фризерът е разположена в горната част, като горния рафт предоставя възможност за съхранение на месо, риба или зеленчуци.

На долния рафт е разположен подвижен уред за правене на лед, а до него има пространство за още продукти, като например за кутия от сладолед.

Фризера предлага множество възможности за замразяване, включително бързо замразяване и функция за правене на лед.

Други

Моделът осигурява бързо много студен въздух за бързо замразяване или охлаждане. С докосване само на един бутон Power Cool бързо охлажда храната и напитките, а Power Freeze е великолепен за замразяване или уплътняване на замразена храна или получаване на лед.

Вратите са снабдени с антибактериално уплътнение, което предотвратява образуването на мухъл и бактерии. Това е така с цел поддържането на свежестта на храната за по-дълъг период от време.

Уредът има много добра степен на изолация с автономност без ток до 15 часа.

Този модел е предназначен да функционира без загуба на енергия през топлия сезон и в райони с температура на околната среда с климатичен клас: SN, N, ST, T – проектиран е да работи икономично в диапазона от + 10 ° C през зимата и до + 43 ° C през лятото.

Виж още ревю на: хладилник Samsung RT46K6630S8/EO

Енергийна ефективност

Енергийната ефективност на този уред е много добра за размерите му – клас A+, а годишна консумация на енергия е едва 300 kWh.

Дигиталните инверторни компресори на Samsung имат следните предимства:

  • Могат да работят при по-ниски обороти – при запазване на текущата температурата и при по-високи – в режим на  бързо замразяване и бързо охлаждане, при което много бързо достигат необходимата температура.
  • По-малка консумирана на енергия спрямо конвенционалните хладилници със същия капацитет.
  • Плавно включване и изключване, което ги прави по-безшумни.
  • По-малко натоварване при стартиране, което допълнително удължава експлоатационния им живот. (Голямото натоварване и силните вибрации при включване и изключване на компресорите е един от най-големите недостатъци при повечето хладилници с обикновен компресор, което многократно скъсява живота им.)
  • Инверторния компресор също така позволява изключителна тихата работа на уреда, с много ниско ниво на шум до 41 dB.

Размери и тегло

Уредът има следните размери (В x Ш x Д) в см: 182.5 x 70 x 72.5 и тегло 75 килограма.

Нашето мнение за продукта

Това е хладилник, който притежава много технологични иновации и е със страхотен дизайн, който би се вписал във всяка една модерна кухня. Препоръчваме го на по-голяма част от домакинствата в България, заради неговия оптимален капацитет, множество функционалности и екстри и високата му енергийна ефективност.