Ревю на пералня Beko WTV9744XW0


Beko WTV9744XW0 e първокласна пералня с елегантен дизайн, голям капацитет на натоварване и ниска консумация на енергия. 16-те ѝ ефективни програми за пране и високата скорост на центрофугиране са други важни предимства на тази перална машина, която е отличен избор за хора с по-високи доходи.

Beko WTV9744XW0

Beko WTV9744XW0

Пералня Beko WTV9744XW0, Premium Line, 9 кг, 1400 об/мин, Мотор ProSmart Inverter, Optisense, Клас B, 60 см, Бяла

Ако преди няколко години продуктите на Beko бяха насочени към ниския и средния ценови клас, то наскоро от компанията представиха своята серия от премиум продукти, които са насочени към клиенти с по-високи доходи, които търсят продукти с отлични качества. Такъв продукт е и тази пералня Beko, която ще ви представим по-долу.

Beko WTV9744XW0 пералня, част от гамата Premium line, която има елегантен бял дизайн и люк с голям диаметър с черна рамка и стъкло. Люкът се отваря на ляво чрез красива сребърна дръжка и е достатъчно голям диаметър, който позволява лесно зареждане на по-обемни дрехи или завивки.

Уредът има стандартни размери: 84 см височина, 60 см ширина и 64 см дълбочина, което прави тази машината лесна за позициониране дори и в малки помещения.

Максималният ѝ капацитет е 9 кг, а максималната ѝ скорост на въртене от 1400 оборота в минута осигурява ефективно изпиране при всяко зареждане.

Нивото на шум при пране от 46 dB е по-ниско от това на други перални машини със сходни спецификации, но същото не може да се каже за шума при центрофугиране, който може да достигне ниво от 76 dB.

Този модел разполага с инверторен мотор ProSmart, който ще ви осигури куп предимства, още от първото ползване: енергийна ефективност, която си проличава в сметките за ток; нивото на шума е намалено чрез подобрен контрол над скоростта, вибрациите и електромагнитните емисии.

Управление

Beko WTV9744XW0

Контролният панел е разположен на удобно място в горната част на уреда и е оборудван с цифров дисплей с LCD екран с електронно управление от 8 сензорни бутона за активиране на специални функции и за персонализиране на програми за пране. Чрез въртящия селектор може да избирате от 16-те програми, с които е оборудван уреда. Чрез контролният панел може да регулирате и следните функции.

 • Регулиране на функция отложен старт до 24 часа;
 • Информация за оставащото време на зададения цикъл;
 • Избор на скоростта на въртене на центрофугата;
 • Избор на контрол на температурата;
 • Функция за самодиагностика;
 • Сигнализация за завършване на програмата.

При задаване на една от основните програми за изпиране от централно разположения бутон ще видите светлинна сигнализация. Има възможност с помощта на бутоните над дисплея да направите допълнителни промени (градуси за изпиране и скорост на въртене) в предварително зададените програми за пране.

Основни функции

Като модел от висок клас, тази перална машина се възползва от няколко съвременни технологии и функции като:

 • Aquafusion, която спестява количеството използван перилен препарат.
 • Optisense, която рационализира консумацията на енергия и вода с помощта на 4 сензора.
 • AddGarment, която ви позволява да добавите друго пране в първите минути след стартиране на програмата за пране.
 • Aquawave, който осигурява плавно движение на прането, което ще има по-малко бръчки след изпиране
 • ChlidLock, чрез който можете да блокирате достъпа на децата до менюто, за да предотвратите случайно изключване или промяна на програмата от деца. Децата могат да играят до нея, без да бъдат постоянно под наблюдение.

В допълнение отличителният дизайн на барабана Aquawave създава оптимални условия за ефективно изпиране. Уникалната му форма позволява нежното третиране на всяка тъкан без да допуска увреждането им.

Този модел перална машина напълно ще се погрижи за всички ваши дрехи, включително тези от вълна и коприна. Чрез оптимизирането на скоростта на въртене на барабана и температурата, пералнята е пригодена да осигури програма на изпиране за всеки тип тъкан.

Технологията Aqua Fusion  се грижи за най-доброто изразходване на водата, енергията и перилния препарат по време на работа.

Технологията Opti Sense осигурява оптимално потребление на вода и енергия, необходими за всяко изпиране през четирите специални сензора, които се грижат за дългият живот на пералнята. Четирите сензора са:

 • Температурен сензор;
 • Сензор за скоростта на въртене;
 • Сензор за нивото на пяната;
 • Сензор за захранване.

Освен тези функции пералнята има и функция за самодиагностика, която ви сигнализира ако възникнат грешки или не работи правилно. В такъв случай ще бъдат изписани кодове за грешки, които ще ви информират за възникналите проблеми.

Автоматичното регулиране на консумацията на вода регулира консумацията в зависимост от обема или вида на тъканите. Благодарение на тази система, пералнята постига най-доброто измиване и енергийна ефективност.

Електронната система за контрол на баланса гарантира, че прането е правилно разпределено в пералната машина, така че шума и вибрациите, произвеждани от центрофугата на пералната машина, да бъдат сведени до минимум. Натоварването на пералната машина варира в зависимост от обема или вида на тъканите.

Функцията Night Mode изпълнява програмата за пране по безшумен начин, така че да може да използвате пералнята по всяко време на нощта, без да се притеснявате от смущения.

Моделът притежава сертификат от „Wolmark“, което значи, че изделията от вълна или кашмир и други фини тъкани никога няма да бъдат повредени при пране, а цветовете им ще запазят тяхната интензивност.

Програми за пране

Пералнята разполага с 16 предварително зададени програми, които може да срещнете и при много по-скъпите перални машини на пазара.

 • Памук – препоръчва се за пране на памучни изделия като чаршафи, бельо, кърпи, халати, бельо и др., като температурата на пране може да се регулира от 20 градусадо 90 градуса по Целзий, като максимално натоварване е 9 кг.
 • Еко памук – е подходяща за пране на памучни изделия с умерена степен на замърсяване, температурата на пране може да се регулира от 40 градуса до 90 градуса по Целзий. Максималното натоварване е 4,5 кг.
 • Синтетика – подходяща е за пране на синтетично пране като блузи, ризи, тъкани от смес от памук и т.н., като температурата на пране е максимум 60 градуса по Целзий и максимално натоварване 4 кг.
 • Daily express – подходящ е за бързо пране на памучно пране с ниска степен на замърсяване, температура на пране е 30 градуса по Целзий и максимално допустимо натоварване от 2 кг.
 • Микс 40 – могат да се добавят както памучни, така и синтетични материали, като температурата на пране е 40 градуса по Целзий, а максималното натоварване е 4 кг
 • Wollens / Ръчно пране – може да се използва за пране на дрехи от вълна или други много деликатни материали, температурата на пране е 40 градуса по Целзий, като максималното препоръчително натоварване е 2 кг.
 • Деликатни – осигурява пране, подходящо за деликатни дрехи като изделия от памук или смес от памук, чорапи и др., температурата на водата е 40 градуса по Целзий и максималното натоварване 4 кг.
 • Outdoor / Sports – може да се използва за пране на спортни предмети или такива, използвани за дейности на открито, температурата на пране е 40 градуса по Целзий, а максималното натоварване е 4 кг.
 • Пухени завивки – могат да се поставят юргани от влакна, чийто етикет показва, че могат да се перат в пералня. Температурата на пране е 60 градуса по Целзий.
 • Тъмни / Джинси – препоръчва се за тъмни или черни дрехи, както и дънки, температурата на пране е 40 градуса по Целзий, а максималното натоварване е 4 кг.
 • Упорити петна – препоръчва се за много изцапани дрехи, температурата на пране е 60 градуса по Целзий и максимално натоварване от 4,5 кг.
 • Ризи – предназначен е за памучни ризи, синтетични или комбинирани материали, като температурата на водата е 60 градуса по Целзий и максимално натоварване 4 кг.
 • Хигиена + – осигурява дезинфекция, подходяща за дрехите на най-малките или на хората с чувствителна кожа, като температурата на пране е 90 градуса по Целзий, а максималното натоварване е 9 кг.
 • Бельо – е специално създадено за пране на много деликатно бельо, като температурата на пране е 30 градуса по Целзий, а максималното натоварване е 1 кг.
 • Почистване на резервоара – осигурява оптимална хигиена на резервоара при температура от 70 градуса по Целзий.

Енергийна ефективност

Пералня Beko WTV9744XW0, Premium Line, 9 кг, 1400 об/мин, Мотор ProSmart Inverter, Optisense, Клас B, 60 см, Бяла

Това е пералня с висока енергийна ефективност клас A+++ -20% и ниско потребление на ресурси.

Средната консумация на вода на година е от 11659 литра  и 195 kWh средна годишна консумация на енергия.

Нашето мнение за продукта

Определено Beko WTV9744XW0 е един премиум продукт, предлагащ се на отлична цена, за това което предлага. Отделно тази пералня Beko ще допринесе за намаляване на вашите сметки в дългосрочен план, чрез високата си енергийна ефективност А+++ и е с много ниска консумация на вода за година. От Beko определено са се постарали с този модел и със сигурност ще оправдаят и най-високите ви очаквания.

Beko WTV9744XW0

Beko WTV9744XW0

Пералня Beko WTV9744XW0, Premium Line, 9 кг, 1400 об/мин, Мотор ProSmart Inverter, Optisense, Клас B, 60 см, Бяла

Подобни продукти:

Beko WTV9744XW0

Beko WTV8744XW0

Пералня Beko WTV8744XW0, Premium Line, 8 кг, 1400 об/мин, Motor ProSmart Inverter, Optisense, Клас A+++, 60 см, Бяла