Ревю на перяща прахосмукачка Bosch BWD421PRO


Bosch BWD421PRO първата 3 в 1 прахосмукачка за сухо и мокро почистване от Bosch с включени специални ProProfom аксесоари за цялостно почистване на дома. Освен това тя супер мощна (2100 W) и разполага с множество функции, а цената и е много атрактивна.

Bosch BWD421PRO

Bosch BWD421PRO

Перяща прахосмукачка Bosch BWD421PRO, 2100 W, Филтър Hepa, Турбо четка и четка за паркет, Електронно регулиране на мощността, Бяла/Черна

 

Чистотата е от съществено значение в дома на всеки от нас и затова, ако търсите качествена прахосмукачка с доста висока всмукателна мощност на достъпна цена, то ви препоръчваме да си закупите перяща прахосмукачка Bosch от серия 4.

За разлика от моделите за дома, тази модел се доближава до професионалните прахосмукачки и има висока издръжливост и ефективност, с ниско ниво на шум и контейнер с много по-голям обем.

Този мултифункционален модел 3 в 1 ви позволява да почиствате много видове повърхности, от килими или тапицерии, до твърди подове като мрамор или камък, независимо дали става дума за сухо или мокро почистване.

Моделът има специално проектирани приставки и аксесоари, които ще ви улеснят в за цялостното почистване на вашият дом.

Bosch BWD421PRO

Благодарение на технологията на моно-циклона система на Bosch, с високо ниво на отделяне на мръсотията след аспирирането на въздуха, предлага лекота на използване и висока всмукателна мощност. 

Прахосмукачката работи в режим без торба с воден филтър или режим с торбичка със специално проектиран Safbag модул.

Водният филтър в съчетание с миещ се HEPA филтър, който гарантира високо ниво на филтриране на въздуха.

Контейнер за отпадъчни води е с вместимост 5 литра, проектиран за мокро и сухо почистване на няколко вида повърхности. Ако нивото на течността надвиши максималното ниво по време на засмукване, поплавъкът автоматично ще блокира засмукването.

Bosch BWD421PRO

Ако желаете да използвате устройството за сухо прахосмукачка, може да сложите стандартна хартиена торба от 2,5 литра в 5-литровия контейнер. Все пак имайте предвид, че резервоарът трябва да е сух, преди да монтирате хартиената торба.

Този уред има приятен дизайн и е изработен от висококачествена пластмаса. Мощният 2100 W електронно управляван двигател ви дава всмукателната мощност, необходима ви за почистване дори на най-фините прахови частици от всякакъв вид повърхност.

Капацитетът за абсорбиране на течности на уреда е максимум 5 литра. Уредът е оборудван с отделение за перилен препарат, необходимо за пране на килими. Този препарат се добавя в контейнера с чиста вода с капацитет 2,5 литра, коато е препоръчително да има максимална температура 50 ° C.

Bosch BWD421PRO

Контролният панел е оборудван с бутон за стартиране на превключвател за включване и изключване, 5-степенен бутон за регулиране на скоростта, както и друг бутон, с помощта на който прибирате лесно захранващия кабел. 

Bosch BWD421PRO

Уредът разполага и с бутон, с който можем да управляваме системата за струйно измиване и абсорбционната система.

Системата за измиване се състои от помпа за налягане от 50W, която извлича чиста вода с препарат от резервоара за чиста вода и я извежда със скорост на потока от 1 литър в мин по отделен кръг, прикрепен към смукателния маркуч на смукателната глава.

Максималната площ за мокро почистване е 15-20 кв.м и в зависимост от нивото на замърсяване. Всмукателната глава отблъсква водната струя с налягане от 1,4 нишки под формата на спрей, което осигурява добро измиване на целевите повърхности.

Когато нанасяте почистващия разтвор върху килима или върху която и да е повърхност, със спряна смукателна турбина, ви препоръчваме да оставете разтвора да подейства в продължение на 2 до 5 минути, за да омекнат петната и мръсотията, след което включете смукателната турбина, за да засмуче мръсна вода. 

Ако резервоарът за мръсна вода е пълен, функцията за засмукване ще спре автоматично, защитният капак се отваря и резервоарът може да се откачи, за да се отцеди мръсната вода с препарат за почистване и пяна в канала.

Корпусът на прахосмукачката е специално изграден, с компактен размер, за да може лесно да преминава през най-тесните пространства. В допълнение към капана за малки предмети, монтиран на универсалната дюза, малки обекти ще бъдат изолирани незабавно. В това устройство веднага ще откриете предметите и няма случайно да изхвърлите любимият ви пръстен или играчка на детето в кошчето.

Bosch BWD421PRO

Най-големият недостатък на този уред са неговите размери (Ш x В x В) mm 360 x 350 x 490 и сравнително високо тегло от 10,4 кг. Все пак той е подпомогнат от 4 колела, за да се транспортира по-лесно, но трябва да имате предвид това, преди да го закупите.

Захранващият кабел е с дължина до 12 метра, ще ви даде възможност да достигнем и до най-малко достъпните места за почистване. С помощта на гъвкавия смукателен маркуч получавате обхват от 15 метра.

Устройството използва система за филтриране, която работи на два етапа, като първият е водният филтър с поточна система в резервоара, а вторият, миещият се HEPA филтър, който помага за филтриране на малки частици с размер над 0,3 микрона.

Тъй като вярваме, че здравето е на първо място, оценяваме възможността за правилно хигиенизиране с детергент и също така оценяваме функцията на допълнително филтриране на въздуха. Този филтър има и ролята на защита на двигателя.

С тази система за филтриране също има възможност да изплакнете EPA / HEPA филтъра и филтъра за охлаждащ въздух от двигателя под струя вода. Но все пак ако системата за филтриране е много замърсена, тя трябва периодично да се подменя.

Bosch BWD421PRO

Втория недостатък на този модел е неговата интензивност на шума по време на употреба, която достига 72 dB. Следователно бихте могли да притеснявате вашите съседи, ако почиствате през нощта или рано сутрин. 

Тази прахосмукачка Bosch с енергийна ефективност A е проектиран да осигури максимална ефективност с оптимизирана консумация на енергия. Повишената енергийна ефективност на прахосмукачката Bosch е специално проектирана да осигури висока всмукателна мощност при ниска консумация на енергия.

Включени аксесоари

В комплекта на BWD421PRO ще получите следните аксесоари, с които ще може да почистите абсолютно всяка повърхност и ще стигнете дори до най-тесните пространства.

Включени са стандартни и малки четки, с турбина, за паркет, с накрайник за тапицерия, но също и с аксесоар, специално проектиран за тесни пространства!

Основни предимства

 • Сухо и мокро почистване: изпира килими, засмуква течности и почиства всички подови настилки със специалните си аксесоари.
 • Голяма почистваща сила благодарение на мощен 2100 W мотор.
 • Турбо четка: специална високоскоростно въртяща се четка за по-ефективно почистване на килими.
 • Четка за матраци: хигиенично почистване на матраци.
 • HEPA хигиенична филтърна система: идеална за страдащите от алергия. Изходящият въздух е по-чист от въздуха в помещението.
 • Филтър, предпазващ мотора.
 • Изключително лесна за употреба.
 • Перящ се HEPA E10 филтър.
 • Голяма дължина на кабела от 6 метра с радиус на действие до 12 метра.
 • Двойна филтрация на контейнера за прах, за намаляваща разходите за смяна на торбички и в същото време свежда контакта с прах до минимум.
 • Лесна за маневриране, въпреки сравнително високото си тегло.
 • Регулируема сила на засмукване.
 • Лесно отстраняване и изпразване на контейнера за прах.
 • Гъвкав и издръжлив Flexi маркуч с армировка.
 • 24 месеца гаранция от производителя с възможност за допълнително удължаване.

Нашето мнение за продукта

Тази перяща прахосмукачка Bosch е идеалното решение за вас, ако държите на перфектната чистота за вашият дом. Препоръчваме уреда за хора с домашни любимци, но дори и да нямата, то тази прахосмукачка ще ви помогне да поддържате вашият дом винаги чист. Уреда се отличава с ергономичния си дизайн и лесно използване, както и с множеството си функции за почистване. Ако желаете да имате по-чист дом, то това е вашата прахосмукачка. Все пак трябва да вземете предвид неговите размери и тегло и ниво на шум. Като заключение бихме казали, че съотношението цена – качество на уреда е повече от отлично! Долу може да разгледате всички модели на перящи прахосмукачки Bosch от серия 4, който са почти идентични с разглежданият от нас модел.

Bosch BWD421PRO

Bosch BWD421PRO

Перяща прахосмукачка Bosch BWD421PRO, 2100 W, Филтър Hepa, Турбо четка и четка за паркет, Електронно регулиране на мощността, Бяла/Черна

Bosch BWD421PET

Bosch BWD421PET

Перяща прахосмукачка Bosch BWD421PET, 2100 W, Аксесоари за домашни любимци, Филтър HEPA, Турбо четка и четка за матраци, регулиране на мощността, Червена/Черна

Bosch BWD41740

Bosch BWD41740

Перяща прахосмукачка Bosch BWD41740, 1700 W, 5 л, Филтър Epa, Турбо четка, Метална телескопична тръба, Бял/Лилав

Bosch BWD41720

Bosch BWD41720

Перяща прахосмукачка Bosch BWD41720, 1700 W, 5 л, Филтър Epa, Четка за паркет, Бяла/Тюркоаз